Dnes som zažila najhorší pocit v mojom živote a mrzí ma,že akurát tehotna. Boli sme na rodinnom obede a moja babka,ktora mi je ako mama, vyrastala som s ňou mi pred očami odchádzala, držala som ju v náručí,plakala som a bledla,strácala pulz, prišla sanitka a zachránili ju. Je v nemocnici stabilizovaná, volala som s ňou,ale ta pol hodina kým ju ozivovali bola pre mna najhoršia v živote. Teraz to pomaly odchádza tŕň stres a začínam sa báť, či to nemalo nejaký vplyv na dieťa. Som v 6.mesiaci. Maly sa hýbe,no predsa. Bola som úplne mimo. Dakujem za vsetky príspevky.
na zaciatku oktobra sme pochovali starkeho a ja som na konci oktobra porodila, bol to pre mna tiez velky stres aj ked sme to kazdu chvilku cakali. Al myslim ze to na malu nemalo nejaky vplyv, Pozoruj sa chvilku a keby sa ti nieco nezdalo zbehni za dr, a povedz mu co sa ti stalo 🙂 Držim palce aby vsetko bolo ok, aj s malickym aj s babkou 🙂
tak ja som tiez mala podobnu skusenost, ale mne babka umrela, stalo sa to v januari a tyzden po nej sa mi zabil 17-rocny bratranec v aute, takze to bolo pre mna velmi tazke obdobie, ale v aprili som porodila krasneho zdraveho chlapceka a nemyslim si ze by mal kvôli tejto situacii nejake nasledky
Ja som bola v 12.týždni keď sa mi stratil ocko a bol nezvestný 2,5 roka, takže som väčšinu tehotenstva prežila v strese a nervovom vypätí. Našťastie na maličkom to nezanechalo žiadne stopy, je zdravučký a je to naše slniečko. Všetci mi vraveli, že určite sa mi narodí nekľudné a plačlivé bábo, no nestalo sa tak. Radila som sa aj s lekárom, lebo prvé mesiace som veľa plakala, vravel, že je dobré, že sa viem vyplakať a nedusím to v sebe, vraj horšie by to bolo už ku koncu tehotenstva, kedy by takýto emočný stres mohol vyvolať kontrakcie. Takže dávaj na seba pozor, ak by sa ti niečo nezdalo, choď k lekárovi, nech je všetko ok. Držím palce tebe, malinkému aj babke 🙂
ked som bola tehotna zomrel mi starky, a stryko a mali sme este jednu velmi neprijemnu rodinnu udalost. dost stresov,ale mala je v poriadku. neboj sa nejako to spracujes a sustred sa na to,ze musis byt v akej takej psychickej kondicii kvoli dietatku. drz sa
ja som bola v piatom mesiaci, keď mi zomrela mamina, bola už dlhšie chorá, ale aj tak to bol šok, Ak by som nebola tehotná, bolo by to oveľa horšie:( tiež som sa bála o maličké, preto som sa snažila hlavne piť, a pravidelne jesť aj keď mi veľmi nechutilo:(, a myslieť dopredu a veľa som sa s ňou rozprávala🙂, to pomáha, držím palce aby sa babke darilo a aby sa z bábätka ešte dlho tešila 😉
ahoj,mne zomrel manzel,ked som bola tehotna,ze je vazne chory,mu zistili,ked som bola v druhom mesiaci,a ked mala malinka tri mesiace,manzel zomrel,su tomu styri mesiace,co sme o neho prisli a zostala som s dvomi detmi sama,mam 36 rokov a manzel mal tiez 36,takze ja som mala stres,cele tehotenstvo a vlastne stale mam,ale dietatko sa mi narodilo zdrave.Velmi som sa balaa toho okamihu,ked ju porodim,ci bude zdrava,ale aspon to mi vyslo,ked uz to s manzelom nie,prajem Ti,aby sa aj Tebe narodilo zdrave,krasne babo a nech Ti robi radost.
Neboj sa, babatku nebude nic, vela zien zaziva tazke stresy pocas tehu a babatko je zdrave a najkritickejsi trimester mas za sebou. Neboj sa.
ahoj,ja som ziva a zdrava a moja mama bola v 7. mesiaci tehotenstva jak mi zomrel otec a oznamily jej to !!! 😒 takze som ho ani nepoznala a akurat som mala do 15 rokou selest na srdiecku ,ktory ako povedali lekari presiel z mami na mna 🙂 ale neboj dietatko si chranis v brusku a nebude mu nic ,vsetko dobre babke 🙂
ahoj, no myslím, že bábätku nič nebude, ja som tiež v prvom trimestri zažila riadny šok a keď som nepotratila vtedy tak už neviem...možno sa to niekomu nebude zdať ako pravý šok (myslím šok zo straty milovanej osoby) ale prišla nám faktúra z elektrární...že nedoplatok za 10 mesiacov (to už bolo dávnejšie) že vyše 21.000 SKK. A to sme mesačne platili riadne zálohy 😀 nuž aj toto vie riadne šoknú 😉
Budete v poriadku, ako ste boli doteraz 🙂 mne 1 den pred menstruaciou, ktorú som už ale nedostala , lebo som bola tehotná, no este som o tom nevedela, tragicky zahynul brat. Mal 23 rokov, väčšiu ranu som este nezažila a myslím na to každý den, je to už 11 rokov. Potom mi vyšli zle výsledky afp testu, vysoko pravdepodobne to ma nejaký súvis a nakoniec sa nám narodil zdravý druhý syn, krásny.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
my sme zase pochovavali starku manzelovu ked som bola v 9 mesiaci bolo to tazke stres vsetko maly je zdravucky nastastie .skus sa teraz ukludnit mysliet uz na dobre a neboj malemu sa nic nestalo .davaj si pozor na seba a babatke vela zdravicka nech sa z toho dostane drzim vam palce