Zavodňovanie v 7. mesiaci tehotenstva

zabka1611
1. jan 2016

Kočky,s kym ste riešili zavodňovanie v tehotenstve? S gynekologom,či obvodným? Ja sa totiž bojim,že moj žensky s tým nič nenarobi. Pri prvom tehu ma nalievalo až od 8 mesiaca a jedine čo mi poradil bolo,že si mam merať tlak a vykladať nohy....No teraz som začala len 7mesiac a na vahe mi to vyskočilo o 5kg a dovolim si tvrdiť,že to je väčšina voda v tele lebo som riadne naliata. Neviem si predstaviť,že budem musieť takto fungovať 3 mesiace,ved uz teraz sa ledvo dviham z postele a križe ma bolia....viac som začala piť vodu,nesilom,necukrim a zatial bezozmeny....☹ ☹ ☹ 7.meho mam poradňu,ja dufam,že mi niečo na to da ☹ som už zúfalá ☹

pribinak
1. jan 2016

@zabka1611 vsak skoc ku vseobecnej - obvodnej a uvidis ci ti ona nieco na to da

zabka1611
autor
1. jan 2016

@pribinak asi aj pojdem,nema zmysel čakať až do poradne ☹

janickadr
1. jan 2016

@zabka1611 Pre istotu si aj teraz premeraj tlak. A podla mna, ked pojdes obvodnej, ona to nebude chciet riesit a posle ta gynekologovi, lebo velmi pravdepodobne tento tvoj stav suvisi s tehotenstvom. Ale, predsa len k nej pojdes, prines si tam aspon cerstvy moc, nech to ho vysetria aspon papierikom, ci tam nemas bielkoviny. A sleduj si hmotnost denne, pripadne aj zapisuj, aby si lekarom vedela ukazat. A ked bude ozaj zle, t.j.pojdes s vahou trebars o 1kg denne hore, chod kludne niekam na Centralny prijem, kde sluzi aj gynekolog, pokial by tvoj nerobil, lebo 7.1.je este relativne daleko.

zita19
1. jan 2016

zavodnovanie v tehotenstve musi riesit gynekolog. Moze to byt priznak zacinajucej gestozy, nemusi byt. Obvodna ta aj tak posle ku gynekologovi. Nemusis cakat do poradne, mozes ist hned v pondelok, lebo to je nahla zmena stavu a zdravotna komplikacia.

tanina724
5. jan 2016

Mňa pri druhom tehotenstve začalo čoraz viac zavodňovať. Tlak v poriadku, bielkoviny v moči v poriadku. Zhoršovalo sa to od 7.mesiaca. Ku koncu som ledva chodila, čo som bola taká opuchnutá. Hovorila som to pri každej poradni. Dr.mi zakaždým povedal, že je všetko ok a v tehu je to bežné. Až zrazu v 39.tt zrazu tlak 170/110 a ani som poriadne nevidela. Okamžite som musela do nemocnice a do pár hodín bola malá vonku. Preeklampsia ako vyšitá. A okrem opúchania žiadny príznak. Len ku koncu ma hozne bolela hlava a mala som 3 dni zvýšený tlak. Pred tým stále nízky. Tak ak sa ti dá, zmeraj si tlak a ked je zvýšený, radšej aj s močom na pohotovosť. Mne povedali, že som mala prísť, hneď, ako som si namerala zvýšený tlak. Pribrala som vyše 23 kg a 2 týždne po porode to konečne odpuchlo a zostalo mi 5kg. Všetko bola voda.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre