Zatláčanie hemeroidov v tehotenstve

erienka
21. mar 2013

ahojte, tak asi som v klube, uz 4 dni mam hemeroidy :( Dnes som si kupila Avenoc mast a v lekarni mi povedali, ze si mam hemeroidy zatlacit dovnutra a pouzit capik.
Viem, ze to bude zniet divne, no mne je strasne neprijemne dotykat sa samej seba na tomto mieste (tuto divnu fobiu si asi nesiem z detstva), nehovoriac o pouziti capiku. Naozaj si to musim zatlacit dnu? A ak ano, nestaci potom tu mast len natriet bez pouzitia capika? To by som mozno este zvladla....Dakujem

marcakovacova
21. mar 2013

@erienka ahoj, ja mam s tymito vecami dlhodoby problem, ci aj pocas tehotenstva aj bez neho, ale najlepsie (teda aspon mne to pomahalo) kupit si sypany cas z dubovej kôry a podla navodu si pripravit kupel a takto to riesit a tym padom ak mas problem s tym, ze sa toho velmi nechces dotykat tak to mozes urobit takto, popripade si to urobit ako caj namocit tampon a len si to potom prilozit,mne to vzdy pomohlo.

moon1979
21. mar 2013

@erienka no ja by som sa pokúsila prekonať na tvojom mieste ... vždy lepšie urobiť si to sama ako voliť u lekára nedôstojné polohy a nakoniec pri väčšom probléme skončiť na operačnom stole ... nechcem ťa strašiť ani nič podobné, ale snaž sa problém podchytiť v začiatkoch, ako potom neskôr behať po lekároch ... to bude podstatne nepríjemnejšie ...

erienka
autor
21. mar 2013

@moon1979 mas pravdu...

meryenes
21. mar 2013

Mne predpísal na hemeroidy doktor Faktu masť a čapíky. Tiež som s tým mala problém, lebo ma dlho dole všetko bolelo, som bola po pôrode riadne zaštopkaná. Možno aj preto som mala blok. Zo začiatku som si to len krémovala a asi po dvoch mesiacoch som si začala až dávať tie čapíky. Vždy večer, keď som už išla spať. Som to prekonala nejako. . Počula som, že to robia aj chirurgicky. Skús si aj upraviť stravu, aby si nemala zápchu. Neboj, zvládneš to. Držím palce

zuzana030
21. mar 2013

ja som si len natierala a po dvoch týždňoch veget už.... 😀 😀 😀
žiadne zatláčanie mi ani nevraveli v lekárni

jajka78
22. mar 2013

@erienka len si to pekne od zaciatku zatlacaj, zrovna vcera mi to vravela dr, a stahuj panvove dno akoby zadrziavanie na wc. 😉

rebeka25
22. mar 2013

@erienka - ahoj chcela by som ti len poradit ze sprav v kazdom pripade vsetko pre to aby sa ti do porodu co najviac upravilo. Ja som to pocas tehu neriesila, a pocas porodu som si to tak vytlacila ze som potom fakt nevedela co zo sebou... A naozaj stacila dubova kora mast Faktu a za par dni bolo po probleme.
Teraz som druhy krat tehu, chvalabohu ten problem nemam, ale naucila som som napr. davat si lanove semienka do jedla 😉 Ale aj tak si beriem pre pripad do nemocnice faktu....

erienka
autor
22. mar 2013

@zuzana030 ale mala si ten vonkajsi h.?

erienka
autor
22. mar 2013

@rebeka25 diky za radu, idem si kupit hned teraz ked pojdem z roboty tu dubovu koru.

zuzana030
22. mar 2013

@erienka
fúúú, tak to neviem teraz, ja som ani nebola u lekára, len som v lekárni povedala čo ako a tam mi to kázali 😀 😀 😀
keď som už bola na prehliadke, som len povedala, ale už som mala v poriadku, takže sme nič veľmi neriešili, takže v tomto ti neviem poradiť...:(
ale podla mna to bolo vnútorné

simca06022011
22. mar 2013

skus dubovu koru a krem, chladnu sprchu, ale ak mas ten hemoroid bolestivy a vonkajsi, najrychlejsie pomoze naozaj cipok a zatlacit aj hemoroid postupne dnu.. lebo prave to ze je zacvaknuty boli... ale skus 🙂

erienka
autor
11. apr 2013

rada by som sa spytala este raz na temu hemeroidov. Pouzivam mast Faktu a v pribalovom letaku sa pise, ze pokial po tyzdni problem nepominie, mam ist k lekarovi. Ma vsak zmysel tam ist, ked aj tak mi pravdepodobne naordinuje len mast, pripadne nejake lieky a dubovu koru? Vonkajsi hemeroid sa mi objavi len tak raz za tyzden (nie je ani nejak specialne bolestivy, citim to len mierne), potom mam zasa par dni pokoj. Ale kedze o par tyzdnov rodim, zacinam mat z toho celkom obavy. Takze - mam ist s tym o vseobecnemu? Dakujem

barbora_789
23. jún 2014
Používateľ barbora_789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od barbora_789.

Hemoroidu/ov sa človek nezbaví behom pár dní, to treba liečiť minimálne mesiace. Každému pomáha niečo iné, masť, ktorá jedného vylieči nemusí druhému vôbec pômôcť, najlepšie je dodržiavať také tie hlavné zásady, ako veľa tekutín, vlákniny, sedavé kúpele, zvýšená hygiena, žiaden parfúmovaný toaletný papier a potom už skúšať masť a tabletky dokým nenatrafíte na tie, ktoré vám pomôžu 🙂 ja som takto skúšala až pokým som na nejaký tretíkrát nenatrafila na hemostop tobolky a krém a mňa z hemoroidu nakoniec úplne vyliečili, mne také ako detralex, faktu, anurex atď nezaberali takže to fakt zaberie ako komu 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre