Zápcha v tehotenstve. Čo mi pomôže?

mendynka
13. sep 2020

Ahoj žienky, prosím, čo vám pomáhalo na zápchu v tehotenstve? 🤷🙈

erikad82
13. sep 2020

@mendynka treba si na noc dať do vody sušené hrozienka. 1Pl lyžica a cca 1dcl vody. Napučnie to cez noc a ráno na lačno zjesť a vypiť vodu.... Ale treba to každé ráno aj 2 týždne...

marion30
13. sep 2020

LACTULOSA, kúpiš v lekarni

mendynka
autor
13. sep 2020

@erikad82 ďakujem 🙂

malicka_mysicka
13. sep 2020

@mendynka ja som jedla semiacka, vela sezamu, hocikedy som si dala za lyzicku, na noc som si davala odmocit lanove semiacka, a potom klasika susene slivky boli pomocnicky.

lucijalucy
13. sep 2020

Ja som si dala sušené slivky a amen tma 😄

alisaela
13. sep 2020

Ja som teraz počas tehotenstva skúsila všetko. Aj zapiť acidkom kyslú kapustu a preložiť to ľanom, lebo už som bola zúfalá a myslela som, že pôjdem na pohotovosť. Slivky a ľanové semiačka sú fajn, ale mne po čase absolútne prestali fungovať. V kríze, resp ako prevencia pomôže aj lactulosa. To je stávka na istotu a môžu aj tehotné. Momentálne mi pekne funguje psyllium. Ráno do pohára vody 2 lyžičky. Ale musí byť dobrý pitný režim, lebo inak účinkuje opačne, lebo na seba viaže vodu.

carduelis
13. sep 2020

Mne pomáhajú probiotiká, ale to ako prevencia.

emmakrf
13. sep 2020

Veeela vody pitny rezim!😉

leniel
13. sep 2020

@mendynka ja som si presla peklom, uz to vyzeralo na pohotovost, myslela som, ze budem prosikat o klystir... vyskusala som uplne vsetko, od bolesti nespala niekolko noci, glycerinove cipky, sirup, psyllium, vlocky, slivky... nakoniec pomohla mineralka Šaratica, ta to cele pohla 🙏🏻

mendynka
autor
14. sep 2020

Ďakujem baby. 😁

valuzan
14. sep 2020

Ahoj mne doktor počas tehotenstva predpísal magnézium neviem či berieš ale to čo som ja brala každé ráno ako hodinky som po ňom behala na záchod a cez deň aj 2x . Skús magnézium

comika
14. sep 2020

@mendynka mne jedine pomohli glycerinove cipky. Musela som brat zelezo a z toho som mala zapchy. Ziadne ine veci mi nepomohli 😑

mendynka
autor
14. sep 2020

@valuzan Ďakujem, dávam si ale len šumivé tbl do vody.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre