Ahoj žienky, prosím, čo vám pomáhalo na zápchu v tehotenstve? 🤷🙈
LACTULOSA, kúpiš v lekarni
@mendynka ja som jedla semiacka, vela sezamu, hocikedy som si dala za lyzicku, na noc som si davala odmocit lanove semiacka, a potom klasika susene slivky boli pomocnicky.
Ja som si dala sušené slivky a amen tma 😄
Ja som teraz počas tehotenstva skúsila všetko. Aj zapiť acidkom kyslú kapustu a preložiť to ľanom, lebo už som bola zúfalá a myslela som, že pôjdem na pohotovosť. Slivky a ľanové semiačka sú fajn, ale mne po čase absolútne prestali fungovať. V kríze, resp ako prevencia pomôže aj lactulosa. To je stávka na istotu a môžu aj tehotné. Momentálne mi pekne funguje psyllium. Ráno do pohára vody 2 lyžičky. Ale musí byť dobrý pitný režim, lebo inak účinkuje opačne, lebo na seba viaže vodu.
Mne pomáhajú probiotiká, ale to ako prevencia.
Veeela vody pitny rezim!😉
@mendynka ja som si presla peklom, uz to vyzeralo na pohotovost, myslela som, ze budem prosikat o klystir... vyskusala som uplne vsetko, od bolesti nespala niekolko noci, glycerinove cipky, sirup, psyllium, vlocky, slivky... nakoniec pomohla mineralka Šaratica, ta to cele pohla 🙏🏻
Ďakujem baby. 😁
Ahoj mne doktor počas tehotenstva predpísal magnézium neviem či berieš ale to čo som ja brala každé ráno ako hodinky som po ňom behala na záchod a cez deň aj 2x . Skús magnézium
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mendynka treba si na noc dať do vody sušené hrozienka. 1Pl lyžica a cca 1dcl vody. Napučnie to cez noc a ráno na lačno zjesť a vypiť vodu.... Ale treba to každé ráno aj 2 týždne...