Zápcha v tehotenstve

lara1128
14. júl 2024

Ahojte, poraďte mi prosím niečo účinné na zápchu v tehotenstve. Ďakujem

minilla
14. júl 2024

Obmedzit mucne a mliecne jedla, zaradit vlakninu (vlocky, varenu zeleninu, strukoviny) a pohyb (napr. rychla chodza 40 min denne).

machulka13
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tinalia
14. júl 2024

Slivkovy kompot a ten odporucam neskor aj v porodnici, ak sa zapcha znova objavi 😊

really8
15. júl 2024

@lara1128 sirup lactulose

mimi852021
15. júl 2024

@lara1128 dať si ráno lyžičku olivového oleja keď je problém alebo chlebík namáčať hrianky na šaláty davat

marcela199
15. júl 2024

Ahoj, zaleži aky si tyžden tehotenstva. Ja som mala zapchy v 1. Trimestri a nepomahalo nič😃 iba vydržať a v nejakom 15tt to prešlo. Aktualne som 33tt a od 15tt som nemala zapchu. Ale presne viem o čom hovoriš lebo ja som sa tym trapila strašne😃 skus tie slivky, kompoty, štavy, možno zvyšiť prijem vody, šťava z kyslej kapusty tiez pomaha.

nataliia_11
15. júl 2024

Mala som to iste cca od 7tt až do 21tt. Viac vlákniny, vody, pohyb, slivky, kiwi atd atd. Mne bohuzial nic z toho nepomohlo, len som musela preckat😬

troble
15. júl 2024

Mám podobne problémy, už sa to ale zlepšilo (11tt) keď jem hlavne zeleninku a masko som OK, pečivo a pizza ma zabíja 😂
Na to mám samozrejme najväčšiu chuť

ivanaks
16. júl 2024

Ja som mala v 2. a 3. trimestri. Skúšala som slivky a hruškový džús. Sem-tam zabralo. Kamarátka mi odporučila ľanové semienka, ale k tým som sa už nedostala, lebo ma museli hospitalizovať (nie kvôli zápche 😉) a prvé, čo mi lekárka na príjme kázala, bolo vypýtať si na oddelení glycerínový čípok... Zabralo.

michaela329
16. júl 2024

@lara1128 voda a voda a ešte raz voda. Plus magnezko 😃

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre