Ahojte, poraďte mi prosím niečo účinné na zápchu v tehotenstve. Ďakujem
Slivkovy kompot a ten odporucam neskor aj v porodnici, ak sa zapcha znova objavi 😊
@lara1128 dať si ráno lyžičku olivového oleja keď je problém alebo chlebík namáčať hrianky na šaláty davat
Ahoj, zaleži aky si tyžden tehotenstva. Ja som mala zapchy v 1. Trimestri a nepomahalo nič😃 iba vydržať a v nejakom 15tt to prešlo. Aktualne som 33tt a od 15tt som nemala zapchu. Ale presne viem o čom hovoriš lebo ja som sa tym trapila strašne😃 skus tie slivky, kompoty, štavy, možno zvyšiť prijem vody, šťava z kyslej kapusty tiez pomaha.
Mala som to iste cca od 7tt až do 21tt. Viac vlákniny, vody, pohyb, slivky, kiwi atd atd. Mne bohuzial nic z toho nepomohlo, len som musela preckat😬
Mám podobne problémy, už sa to ale zlepšilo (11tt) keď jem hlavne zeleninku a masko som OK, pečivo a pizza ma zabíja 😂
Na to mám samozrejme najväčšiu chuť
Ja som mala v 2. a 3. trimestri. Skúšala som slivky a hruškový džús. Sem-tam zabralo. Kamarátka mi odporučila ľanové semienka, ale k tým som sa už nedostala, lebo ma museli hospitalizovať (nie kvôli zápche 😉) a prvé, čo mi lekárka na príjme kázala, bolo vypýtať si na oddelení glycerínový čípok... Zabralo.
@lara1128 voda a voda a ešte raz voda. Plus magnezko 😃
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Obmedzit mucne a mliecne jedla, zaradit vlakninu (vlocky, varenu zeleninu, strukoviny) a pohyb (napr. rychla chodza 40 min denne).