Zápcha v tehotenstve

lenagawel
16. apr 2022

Ahojte chcem sa poradit. Som prvy krat tehotna 25tt+1 a mam strasne problemy s travenim co som predtym nemala. Nepomaha mi uz ani ani lactulosa ani duphalac sirup co mi predpisala doktorka. Stale mam taky neprijemny pocit plneho brucha ako keby mi islo kazdu chvilu prasknut. Tlaci ma potom vsetko. Jedavam vela zeleniny salaty chodievam na prechadzky aj pijem dost a nic nepomaha ja uz som zufala z toho nekonciaceho pocitu prasknutia a napatia som uz nervozna z toho uz som si aj poplakala a na wc idem ledva raz za tyzden. Nemali ste niektora nieco podobne a pomohlo vam nieco? ja si tehotenstvo vobec neuzivam prave koli tomuto a velmu zvazujem uz druhe do buducna 😢

januska20
16. apr 2022

@lenagawel mne toto tehotenstvo pomohol najviac rumančekový a feniklový čaj. Rumanč.čaj od herbexu. Je taký "silnejší".
Keď som mala bolesti brucha od zápchy,tak aj probiotiká.
Vyskúšala som rôzne preparáty,medzi nimi aj psylium. Aj toto pomáhalo.

mogaa
16. apr 2022

@lenagawel ovsenné vločky v akejkoľvej forme - či kaše, zamiešať do jogurtu, zahustiť polievku.....a dodržiavať pitný režim, prípadne sušené slivky, slivkový kompót, chia semaička....

mirkaz156
16. apr 2022

@lenagawel slivková šťava z dmky mi pomáhala 🙈 a určite pred pôrodom klystír. Mňa sa nikto nepýtal či chcem či nie. Ale keby mi ho ponúkli určite by som súhlasila. Myslím že by mi to dosť pomohlo pri pôrode

marcellka32
16. apr 2022

Ľanové mleté semená lyžicu denne do jogurtu, veľa vody piť, probiotiká probiofix môžeš, kompóty slivkové, struhane jablká, hrušky, ananás, špenát, kiwi, ovocné domáce šťavy, polievky s vločkami, zajecicka horká v lekárni

luci_ba
16. apr 2022

@lenagawel mne niekedy pomohlo na večeru si dat len ovocie, a nic viac, na rano som bola uz vekmi hladná ale išlo to

lienka.7
16. apr 2022

@lenagawel mas predpísané železo?

18dada18
16. apr 2022

Určite vyskúšaj slivkovu stavu z dmky. Stači mi 2dcl pohár a za 15 minút už som tam 😁 kapusta sa moze schovať, ta mi nerobí nič 😀

taktotedanie
17. apr 2022

Mne doktorka povedala, ze nemam jest az tak vela cerstvej zeleniny skor len sparenu na pare lebo cerstva robi nafukovanie

lucia0211
17. apr 2022

@lenagawel ojojo,ja mám tiež od začiatku tehotenstva s týmto problemom, tiež som skúšala už všetko možné a raz je dobré a raz zle..dva krát mi aj zápcha spôsobila krvacanie pre ktoré som potom skončila v nemocnici 😔je to na NERVY lebo sama gynekologička ma upozornila že zápcha v tehotenstve je veľmi nebezpečná a môže spôsobiť potrat 😔

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre