Zápcha v 35. týždni

9. apr 2024

Ahojte, prosím Vás o radu čo by mi mohlo pomôcť v prípade zápchy keď som v 35tt. Lekárka mi včera odporučila glycerinove čipky ale vôbec nezaberajú. Pijem fenyklovy čaj, teplú vodu, jem veľa ovocia ale už sa to ozaj nedá vydržať. Na odporúčanie som si dala aj fructolax - sirup na prírodnej báze, ktorý mi trošku čreva rozhýbal ale na veľkej som ešte stále nebola. Dneska som volala zase lekárke, odporúčala mi mikroklystyr Prontevaq Neo. Len sa chcem opýtať či nemáte nejaké skúsenosti s nejakými kvapkami alebo sirupom čo by som mohla v prípade že ani klystyr nezaberie. Ďakujem

gulka123
9. apr 2024

No neviem čo to máš s tými črevami keď už vôbec nič nepomáha 😁 skús ešte ricínový olej… ☺️

eternity24
9. apr 2024

večer si namoc do vody zopár sušených sliviek a rano nech je toto spolu s tou šťavou tvoje prvé jedlo. Potom cca 30 min počkaj a môžeš raňajkovať. Tiez pocas dňa si daj lyžičku za studena lysovaneho oleja, či olivoveho, ricinoveho, tekvicoveho, aký ti bude chutiť…

eternity24
9. apr 2024

@eternity24 ale keď je to iz takéto urgentne, tak určite klystir

mima172
9. apr 2024

Daj si 1PL ľanového oleja, ideálne na lačný žalúdok a po cca 15 min vypi pohár teplej vody. Mne to v tehotenstve vždy zabralo a to bola zápcha moja "verná kamoška".
A ešte tento tip - tebe to už asi nepomôže, no niekomu možno áno. Lacné, nevábne vyzerajúce ale mega účinné - ľanové výlisky: https://bewit.love/sk/produkt/bio-lnene-vylisky...

marticka92
12. apr 2024

Ja pijem vlakninu, dr max psylium drink. Ma pomarancovu chut pijem ju 2x denn3 rano aj vecer a uz sa mi ta stolica upravila.

tinka8512
12. apr 2024

@marticka92 ja som celé tehotenstvo prežila jedine vsaka Duphalacu. Naj sirup na reguláciu zapchy

kajka2022
13. apr 2024

S týmto som mala aj ja obrovský problém nič nepomohlo už som bola tak zúfalá že mi v nemocke sestrička spravila klystír a po pôrode znova 😢

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre