Chcela by som sa poradiť som prvorodička v 3mesiaci mam zápchu a nic nepomáha, uz 6den je to normálne alebo ? Skusala som uz aj preháňadlo ktoré môžem čipky slivky šťavu zo sliviek a nič ďakujem
ďakujem každému určite vyskúšam
Určite probiotika pre tehotne 🙂 a vela vlákniny
áno, vraj je to normálne 🙄
Psyllium (kupis v lekarni), ide o prirodnu vlakninu alebo slivkova stava z DM 🙂
@anddan Zapchy su caste, beries nejake vitaminy ci zelezo? Ja som napriklad kvoli zapcham nemohla brat hocijake zelezo a aj niektore vitaminy pre tehotne sposobuju zapchy casto. A urcite pi vela vody, hlavne s vlakninou to zvykne na zapchu pomoct.
Lanové semiačka, lyžičku zaliať vriacou vodou a ráno na lacno vypiť.
@anddan Ja pijem hneď ráno drvene lanove semienka. 1čl a zapijam slivkovou šťavou. Drvené by mali byť lepšie. Kúpila som v dm. Slivkovú šťavu piješ akú? Treba pozerať koľko % sliviek obsahuje lebo väčšinou sú to aj tak len jablká a minimum sliviek. Mne mama kúpila v bio obchode slivkovu šťavu ktorá je 100% a môže sa vypiť len 50ml denne. Je to vlastne taký sirup takže to by mala byť lepšia voľba. Pi veľa vody hlavne pred jedlom. Mne pomáha cvičiť s nohami ako keď sa cvičí s bábätkami. Plus si dávam kyslú kapustu. Raňajkujem každý deň jablko alebo hrušku kvôli vlaknine. Určite nebude na škodu ani ovsena kaša. Vždy mi zápcha trvá 2 max 3 dni ale potom to vždy ide. Zhoršilo sa mi to kvôli užívaniu progesteronu. Podľa mňa aj sama vieš z čoho ťa vždy vedelo prehnať aj pred tehotenstvom takže skúšaj.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@anddan a vlakninu rozpustnu vo vode si skusila, je to dobrá vec