Zápcha v 12. týždni

alureb
11. máj 2022

Ahojte, už pred otehotnením som veľmi zle chodila na WC, teraz som v 12tt a dosť sa to zhoršilo. Nemáte nejaké rady? I keď už pred tým som skúšala všetko možné, nič nepomáha. Mám celiakiu, možno to s tým súvisí a možno nie..sama neviem. Na gastre ma vždy odbili,že len viac vlákniny mam papať. Vyskúšala som už všeličo od psylia, cez slivkové šťavy...atď. Nejaké iné rady?🙏

Ani káva s acidkom a sušenými slivkami a ktovie cim nefunguje🙈

zuzanna33
11. máj 2022

@alureb Ľanové semienka? Jablká

marcellka32
11. máj 2022

Aloe Vera gél vnútorne piť nalačno 2 deci, probiotiká probiofix, polievky s ovsenými vločkami, večer sušené slivky zalej vodou, ráno zjedz slivky a vypi aj tu vodu, v lekárni zajecicka horká minerálka

alureb
autor
11. máj 2022

Skúšala som lanové semiačka, aj aloe aj probiofix som brala, ale ten žiaľ len 2 týždne, potom som to vzdala. Od sliviek mam krce 😟 aj ovsené vločky nemôžem, som na ne veľmi citlivá ako celiaticka

ls56
12. máj 2022

Glycerinove cipky a nepotesim ta,ja som tento problem mala hlavne ku koncu tehotenstva. A to som pred tehotenstvom ziadne problemy nemala.

zuzanna33
12. máj 2022

@alureb Ahoj teraz ma ešte napadlo že Aj ja som mala zápchu ale čipky ma boleli lebo hemeroidy som tiež potom mala ale spirulla či chlorella a zihlavovy čaj určite na takej prírodnej báze by som to riešila 🍀🙂

alureb
autor
12. máj 2022

Idem na to, nasadiť asi všetky zbrane do boja🙈 ďakujem vám za rady

layla123321
12. máj 2022

@alureb ahoj, mne pomohol sirup z lekárne Lactulosa, vhodný aj pre tehotné, aj dlhodobo. Dokonca "vedľajší" účinok funguje ako probiotikum pre hrubé črevo. Minulý týždeň som bola 4 dní po sebe na wc :D moje bežné štatistiky boli tak max dvakrát do týždňa ešte aj pred tehotenstvom, odvtedy som bola rada ak aspoň raz za 10 dní, hrôza. Netreba ho brať každý deň, dá sa na začiatok viac a potom menej, všetko je v letáku.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre