Zápal sedacieho svalu v tehotenstve

baruska884
11. nov 2022

Ahojte mate niekto /mali ste zápal sedacieho svalu?som v 25tt. Od včera hrozne bolesť pri chodení. Neviem na lavu nohu vôbec stupit. Pomohlo vám nieco na to?gynekológ mi hovori že mi na to nič nevie dať.. no neverím tomu. Musí predca niečo existovať čo by mi uľavilo od bolesti ..
Poraďte prosím. :/
Dakuejm

nikpa
11. nov 2022

@baruska884 nepoteším ťa, ja som to pretrpela tiež v tehotenstve a ani gynekológ, ani obvodná ani na pohotovosti mi nič nechceli dať. Jediná rada, dajte si Paralen 😕 ktorý samozrejme nezaberal. Takže som sa trápila asi 2-3 týždne presne tak ako píšeš ty. Chodila som na masáž k fyzioterapeutovi, ten mi aj cviky ukázal ktoré som doma cvičila a dal mi tejpy. Mastila som sa s konskú hrejivu mastu a mne robilo dobre suché teplo tak ešte elektrickú deku som používala. To bolo všetko, lieky žiadne okrem toho paralenu čo som si raz dala. Tak veľa síl a trpezlivosti.

pinkgirl
11. nov 2022

@baruska884 a čo na to obvodná dr.? Problémy v tehotenstve riešia aj iní lekári, nie len gynekológ. Ja som mala problém s krizami a poslala ma dr. k neurologičke - dostala som lieky, rehabilitacie a pomohlo mi to. Pod dohľadom lekára môžu tehotné aj iné lieky ako panadol.

evaachesa
11. nov 2022

@baruska884 mala som to isté asi 2 mesiace pred pôrodom. Neskutočná bolesť pri chôdzi ale aj otáčaní, akoby ma niekto pichal ihlou. Nátierka som sa týmto gélom, no asi len pre ten pocit že aspoň niečo môžem. Bola som aj na tehotenskej masáži, no vôbec nepomohla. Prešlo to až tesne pred pôrodom. 🙄 Držím palce nech to skoro prejde. 🍀❤️🍀
https://www.nasezdravie.sk/magazin/ozonicon-rec...

lulaby1982
12. nov 2022

@baruska884 tak kombináciu gravidita a zápal musculus gluteus maximus - velky ritny sval nepoznám. Poznam iba reprizu zápalu velkeho ritneho svalu a bolelo to fest , hrbila som sa viac ako baba Jaga z Mrazika, a Angelika by si ma pomýlila so Zofrejom. Ja som to mala ako éru letných zdravotných eventov .
Mne pomáhalo teplo, nahrievacia poduska, pokojný režim . Skúste sa spýtať na bahno , nejakú masu na hojenie. Antibiotiká v masti,tinktúre, nejaká hojiva meducina.

baruska884
autor
12. nov 2022

@pinkgirl pondelok si zájdem k obvodnej.. ale mám pocit že to bude zbytočne a moc mi nepomôže ani ona.. no uvidím

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre