Ahojte,som na zacuatku 16tt a tyzden ma bolela lava strana..bolest ako pri zapale nervu(bodanie,pichanie v oblasti zadku az do stehna,nemohla som sa ani ohnut..)od vcera mi to preslo na pravu stranu a boli to este viacej,aj pri zasmiati alebo zakaslani to dost boli… taktiez citim aj ked som na wc..mali ste s tym problemy v tehotenstve?ako ste to riesili?dakujem
@nikpa dakujem,ved to,ze som si myslela ze mi nic nato nedaju..ide mi len o tu boleest..fakt ze z jednej nohy do druhej,stvrtok mam poradnu tak to skusim spomenut.. nad tym fyzio veru pouvazujem
Mala som to v tehotenstve asi v ôsmom mesiaci, nemohla som ani chodiť, chodila som s barlami, lebo čo krok to pich ani sadnúť ani ľahnúť a tiež som na to nič nedostala. Skúšala som cvičiť, jemne sa naťahovať na všetky strany aj teplo som skúšala aj masírovať kadečím a nič. Trvalo to tri týždne a ako to prišlo tak to aj odišlo. Úplne samo od seba, iba som sa zobudila a bolo dobre.
Není pravda, že v tehotenstve môžeš len paralen a magnézium. Práve si v 2.trimestru, kedy je najviac liekov bezpečných pre teba aj pre plod, teraz môžeš aj Ibalgin aj Novalgin, aj diclofenac.
A ešte by si mohla skúsiť prikladať suché teplo na bolestivé miesto - vyhrevny vankúšik, termofor, na 30-60min., dokáže pekne uvoľniť svalstvo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Aj na pohotovosti aj obvodná mi odmietli čokoľvek dať, vraj pocas tehotenstva si môžem iba Paralen dat. Takže som išla za fyzioterapeutom, ten mi ukazal aky strečing mám robiť a velmi jemne cviky. Mne ešte velmi pomáhalo suché teplo a natierala som sa hrejivou konskou masťou, či som mohla neviem ale sme tu aj ja aj syn 🙂 a ešte magnézium na uvoľnenie svalstva, to tiež môžeš v tehu. Asi po 2 týždňoch sa mi uľavilo.