Zápal sedacieho nervu v 23. týždni

livivi24
30. dec 2021

Ahojte zeny,som uz zufala,som skoro v 23 tyzdni a pravdepodobne mam zapal sedacieho nervu (neviem co s urcitostou,lebo ziadny lekar nerobi medzi sviatkami,iba moj obvodny),chodim na obstreky a manzel mi to masiruje,lenze to pomaha iba kusok.Nemate s tym skusenosti?Co by mi realne pomohlo?Citala som aj o cinskej medicine,ale neviem,ci tomu mozem verit.

deti95060810
30. dec 2021

môj otec bol s touto diagn. 3 týždne v nemocnici... lieky, inj., oddych

beronsche
30. dec 2021

@livivi24 tiez ma to potrapilo pocas tehotenstva.. Nestastna situacia, kedze lieky od bolesti nie su prave najvhodnejsie. Myslela som, ze sa od bolesti zblaznim. Doslo to tak daleko, ze som stratila reflexy v jednej nohe a 2 dni nemohla ani chodit. Pomohol mi osteopat, ale nebolo to na slovensku, tu u nas je ich ako safranu, tak neviem, ci ti moja skusenost pomoze.
Drzim palce.

buba183
30. dec 2021

@livivi24 Ležala som na infúziách. Pol roka chodila na rehabilitácie. Nič nezaberalo. Pomohlo mi až solarko. Takže suché teplo najlepšie.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
barbora0308
30. dec 2021

@livivi24
@buba183
@beronsche
Ahojte baby, ja mam tiez podobny problem...zacalo to hned na zaciatku tehotenstva resp. ja som sa den pred navstevou neurologa dozvedela ze som v 4tt. Pravdepodobne je to zapal sedacieho nervu, ale sam neurolog mi nic nepovedal, len ma vysetril a skonstatoval, ze vzhladom na to, ze som tehotna mi nevie urobit RTG ani nasadit rehabilitaciu, ci lieky. Poradil akurat bylinnu masticku, ktora ako tak pomaha od ulavy bolesti. No aktualne som v 14tt a ono sa to vobec nezlepsuje :( dokonca mna boli cela panva od krizov az po podbrusko. Hlavne ma boli lava strana, obcas to vystreli tak silno do oblasti podbruska, ze mam pocit, ze sa nevyrovnam. Rovnako, neviem ci je to normalne ale mne v driekovej oblasti normalne nieco "puka" ak zdvihnem kolmo nohu a pod. Proste strasne neprijemne a najhorsie je, ze nemam ani normalnu diagnozu, ci je to naozaj ten sedaci nerv 😔. Ak mate nejake skusenosti, co okrem sucheho tepla pomaha (zial moc teplo na driekovu oblast nemozem, kedze mam rizikove tehotenstvo, tak sa neodporuca prehrievat panvu), tak vam budem velmi vdacna. Dakujem.

livivi24
autor
30. dec 2021

@barbora0308 joooj moja..mne dal lekar derivacnu mast,trosku mi pomaha,tak skus aj ty

ivangeline
30. dec 2021

Mala som v kazdom tehotenstve tske tie bolesti zadku...a prudke pichania.. Porodis... odide to. ;)

beronsche
30. dec 2021

@barbora0308 nuz u teba bude zrejme zapal sposobeny inou pricinou, kedze to takto skoro nebude babo v blbej polohe, fakt neviem poradit.. Skusala by som alternativu, kedze klasicka medicina je bez liekov na toto asi prikratka.. Ja som bola pripravena ist na akupunkturu, ak by osteopat nepomohol... Lekar este odporucal aj fyzio.. To som uz "nestihla", kedze sa mi stav zlepsil, tak neviem, ci by to zafungovalo.. Ale u mna to bola bolest, kt. zacinala v driekovej oblasti a bolela ma komplet cela prava strana, od zadku az po patu... Ako nasledok mam necitlive stehno zo zadnej strany na jednom mieste, proste sa mi tam ten nerv nejako nespamatal.. Zelam ti, nech sa to upravi cim skor!

@ivangeline toto vie byt taka sialena, kruta bolest, ze len cakat na porod, tak sa fakt zblaznis.. Nikdy som nic bolestivejsie nezazila, toto bolo az surrealne..

cheeta
31. dec 2021

Mne lekárka (dávnejšie) pichala vitamín B12. Možno aj iné B.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre