Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť a spýtať či tu má niekto tiež takú skúsenosť, som v 18 tt a mám zápal rohovky, bola som na pohotovosti (očnej), kde som svoje tehotenstvo oznámila, doktorka mi predpísala kvapky (SPERSADEX comp. a Sulfacetamid) pričom je na príbalovom letáku jasne napísané, že kvapky nesmú byť podávané v tehotenstve, tak som ich neužívala, neskôr som sa poradila s gynekologičkou, ktorá mi povedala, že by to nemalo dieťaťu ublížiť, oko je naozaj v zlom stave, ale riskovať zdravie/život plodu skutočne nechcem.
je to určite zápal rohovky,nie zápal spojovky?
Prosím ťa, ako sa ten zápal u teba prejavuje? Lebo ja mam tiež úplne krvavé oko, aj celé zapalene zvonka a tiez som v 20tt a u lekára som ešte nebola, len už to mám tyzden. Ja mám pocit, že to mám sezónnu alergiu ale človek nikdy nevie. ☹
zápal kdekoľvek v tele sa vie preniesť krvnou cestou kdekoľvek inde,teda aj k babetku a preto je dôležité zápaly liečiť,nepodceňujte to,len preto,že je to LEN oko 😒
Vieš čo zápal rohovky môže byť spôsobený aj alergiou, keď sa pozrieš na oko tak sú tam akoby jazvy, ktoré v oku režú, oko je matnejšie a krvavé, a je to určite zápal rohovky
máš pravdu, že to treba liečiť, ale keď už som o jedno dieťa prišla a pocit, že by som mu mohla ublížiť...nie som si istá
@ruzovykvietok robím s očami 17 rokov,ale z tvojho popisu neviem vyjsť,čo máš napísane na papieri od očnej ako DG?
Zápal rohovky, keratitída a ešte veľa názvov k tomu, len to už si presne nepamätám
zápal rohovky je vážna vec,liečbu máš doporučenú,rozhodnutie je na tebe,viac nemám čo dodať...
Pri synovi som tiež mala, zápal rohovky, Rumančekova čaj a 2-3* denne výplach (vlažný!!!) A očko bolo typ top za 3dni teraz som chorá a brala som stoptusin a čo ja viem čo od kašľa, deťom som to tiež dávala a tiež nie a nie sa vyliečiť, idem naspäť na bublinky lebo táto chémia s xy názvami fuj humus a neviliecis sa skôr je ešte horšie.
@mamina2388 ako dlho tie ten zapal rohovky trval? ja sa dost bojim lebo je to vraj dost nebezpecne.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ale riskuješ zrak!.....tie kvapky sú ozaj nutné,prečo neveríš lekárke?...