Zápal počas tehotenstva

28. dec 2020

Neviete niekto poradit?
Moja dr ma dovolenku do konca roka a porodnica, do ktorej idem rodit je pre covid uzavreta do 4.1. Ide o to, ze mi moja dr robila vyter na streptokoka a cez ecasenku som si poziadala o vysledky. Odpoved mi prisla, ze mam zapal a lieky mam v lekarni. Ale to znamena, ze mam toho streptokoka alebo len zapal. Nevyznate sa niekto? Dakujem za odpovede
PS: prvorodicka, cislo ani email na dr nemam

simsalabim
28. dec 2020

Ved zapal predsa vybolava nejaky patogen, nie? Ak ti robili vyter kvoli streptokokovi, s najvacsou pravdepodobnostou ho mas. Ake lieky ti dali? Inak bezpriznakovy streptokok vo vyssom stadiu tehotenstva sa vacsinou nelieci, ak nevyvolava priznaky, ale pri porode sa podava infuzka s antibiotikami, aby sa dieta nenakazilo. V potodnici by som to spomenula.

autor
28. dec 2020

@simsalabim neviem este ake lieky mi dali, nebola som este v lekarni. Som v 37tt. Nemam ziadne priznaky. Vdaka za odpoved

autor
28. dec 2020

Na googli som sa docitala, ze sa pred porodom nelieci streptokok, tak ako pisete, ak niesu tazkosti a ja nemam tazkosti. Zato neviem ci je to len zapal ci to znamena, ze ci som pozitívna na streptokoka. Ale ked som pozitivna na streptokoka, tak naco mi dala lieky. Skusim si zajtra zavolat niekde do inej porodonice abo nejakemu gynekologovi, ale este predtym si zistim ake lieky mi boli predpisane keby to chceli vediet. Termin mam az pred koncom januara, tak dufam, ze nebudem nahodou rodit skor, nez zistim presnu odpoved...

simsalabim
28. dec 2020

Ak mas termin az koncom januara, kludne to preliec. A “len zapal” je tiez sposobeny nejakou bakteriou... moze spustit porod skor. No ale zapal ma uz klinicke priznaky, vytok, zacervenanie, palenie.... V porodnici kludne povedz, ze si mala pozitivny ster na streptokoka, ta jedna infuzka ti neublizi a dieta ochrani. A rovnako ti neublizia tie lieky teraz. Z nejakeho dovodu ti ich predpisali.

ja_mama
28. dec 2020

Lieky by som vybrala ked uz ich dr predpisala...snad nepredpisuje len tak hala-bala - neviem, ved poznas ty uz dr za ten cas co si u nej aka je....zapal ak je treba preliecit, moze byt nebezpecny ak kvoli predcasnemu porodu napr, mozno pri tom vyteri na streptokoka vedia zistit aj ine? Ja som pri zapale tiez nemala ziadne problemy a bol tam...a moj dr aj na streptokoka mi dal pred porodom atb napriek tomu ze to nie je zvykom, v nemocke na poradniach mi potom robili kontrolny vyter a tam uz streptokok nebol...atb podane pri porode tym padom neboli a mala bola v poriadku - streptokok sa nestihol znova premnozit, bala som sa toho ale aj porodnik vravel ze tymi atb by som mala byt kryta cca 6 tyzdnov..

nikpa
28. dec 2020

Pred pôrodom dostaneš infuzku na taketo a iné dobroty aby sa babatko počas pôrodu nenakazilo, kľud 😊

autor
28. dec 2020

Vdaka zienky za odpovede...lieky, co mi predpisala urcite budem brat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre