Zápal močových ciest v tehu

vanny12345
30. dec 2016

Ahojteee baby,prosim Vas velmi by som bola rada keby mi viete poradit. Som tehu 8tt+3 a dnes rano som isla cikat a mam pravdepodobne zapal mocovych ciest. Usudzujem s toho,ze uz asi dva az tri roky som mala stym,problemy kazde dva mesiace max kazde tri. Tak viem ake su priznaky,boli ma,pycha,reže pri cikaní. Problem je ten ze moj lekar neordinuje. Az od 2.1. Nieje to este tak zle je to len zacinajuce ale v priebehu dna moze byt ovela horsie. Pijem ja vzdy vela,3 litre vypijem za den cistej vody je to jedina tekutina ktoru pijem. Max vofu s citronom a teraz som nasla aj brusnicpvy caj taky sladky skorej taky ze vola sa to horuci napoj tak podobne ako caj. Takk chcem sa spytat ci ste aj vy niektora z Vas mala takyto problem a ako ste to liecila domácky,popripade nejake brusnicove extrakty v lekarni. Vopred dakujem kazdemu za rady.

mattkapd
30. dec 2016

Ahoj.. Ak tvoj gynekolog neordinuje tak si zbehni k obvodnemu lekárovi..

senta_sofia
30. dec 2016

@vanny12345 ano,tiez som si tym presla 2x, mozes Urosept urologicky caj,ten s brusnicami, nie klasicky, mne doktor schvalil aj Urinal a odporucil hlavne vela pit a preplachovat to. Ale ak by ti to neustupovalo, keby mas aj bolesti do krizov alebo podbruska, urcite chod, su aj atb,co sa mozu v tehotenstve a stale lepsie ako zapal obliciek. Mne to preslo,ked si mechur zvykol na to,ze ho tlaci maternica 😀

vanny12345
autor
30. dec 2016

@senta_sofia no dakujem budem sa snazit ale,pocula,som ze aj vyvar s petrzlenu je velmi dobry. Skoda ze lekar nieje tam lebo on je aj urogynekolog tak tym padom,nemusim chodit urologovi. Dakujem este raz 🙂

senta_sofia
30. dec 2016

@vanny12345 ano,aj petrzlenovu vnat som zalievala teraz,som si to varila na striedacku s urologickym cajom 🙂 mna v tehotenstve v pohode vybavil gynekolog,neposielal ani urologovi,kultivaciu mocu by ti spravil kludne aj obvodny,len uz s liekmi su opatrni. Mne aj vysiel nalez v kultivacii teraz a povedal mi,ze ak sa to da vydrzat,ze nemam bolesti,teplotu,ze nech proste ten diskomfort vydrzim,a to uz som raz tolko tehotna,ako ty.Ale zase,co lekar,to nazor...

slniecko35
30. dec 2016

@vanny12345 v tehotenstve by sa to malo preliecit antibiotikami a s petrzlenom velmi opatrne, moze vyvolat potrat.

vanny12345
autor
30. dec 2016

@slniecko35 ahoj,no bola som dnes nakoniec u gyndu ale,mal dovolenku. Tak do,nemocnice na gyn pohotovost som musela. Brali mi krv,moc,robili mi sono. Son 8tt+3. Robili mi sono je malinke v poriadku. Aj vysledky mocu aj krvi su v poriadku. Dostala som antb a povedala mi pani doktorka ze to su take co mozu aj tehu zeny. Mate stym skusenost?

slniecko35
1. jan 2017

@vanny12345 ano, tiez sa mi to stalo na zaciatku tehu

senta_sofia
1. jan 2017

@vanny12345 ak bolo vsetko v poriadku, preco ti potom dali antibiotika? co ti predpisali - Zinnat?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre