Ahojte, som v 16 tyzdni tehotenstva. Od 11 tyzdna mam zapal mocovych ciest, ktory zacal podozrenim na spontanny potrat (bez priznakov som zacala cikat cistu krv). Ten sa vylucil, ale neskor zacalo palenie a rezanie pri moceni tak som utekala druhykrat na urgent a uz potvrdili cystitidu. Preliecila som sa, avsak od soboty zase cikam cistu krv. Chcem sa spytat, je normalne, ze sa tak skoro zapal vrati a ze moj moc vyzera ako cervene vino?😅 Alebo sa mam obavat, ze je to nieco horsie?
Bola som znova na urgente, ale urolog ma odmietol vysetrit, len nadiktoval gynekologicke co mi ma predpisat cez telefon…. Inak termin u urologa december/januar😓
@matka_zufalka oh a pozerala si termíny aj cez návšteva lekára.sk? Skus ešte tam pozrieť a určite odporúčam brat Dmannosu v prášku 2g bud od Urinal alebo aj iná značka. Je to taky sladký nápoj, ktorý zabraňuje baktérií E.coli prilnut na stenu močovej rúry a močového mechura. Môžu to aj tehotne. Ja som síce priamo počas tehotenstva zapal nemala ale predtým roky áno a toto je moja záchrana ak cítim co i len malý diskomfort alebo ako prevencia, tiež pri akútnych stavoch pomáha.
Ďalšia vec je, ci ti robili kultiváciu z mocu , že čo ti ten zapal spôsobuje vlastne?
Zlatý ten urológ 🤦 Ale gynekológ Ťa porieši možno aj lepšie. Mojej kamarátke sa to tiež často vracalo, jednoducho sme v tehotenstve náchylnejšie. Ona okrem ATB pila aj manozu - konkrétne neviem ktorú a musela veľa piť tekutín, probiotiká na vkladanie a hygienu veľmi prísnu. No a mali aj sexuálnu pauzu dlho 🫣
ja zato pijem odzaciatku blokurimu uro+ alebo aj brusinky zato mam vkuse nejske vklady macmiror, kremy probiotika no na zblaznenie….v tehotenstve je to ovela nachylnejsie pritom by to mohlo byt prave naopak a nie sa vkuse stresovat. A ten urolog pekny idiot to snad nie je ani mozne chod gynekologicke nech ti da atb a to hned ked cikas krv
Pijes dost tekutin? Aj 3 litre denne. Nosit bavlnene spodne pradlo bez avivazi, setrne mydlo, vycikat pred aj po sexe. Pit urologicky caj.
Mne urologický čaj zakázali piť v tehotenstve , pomohla mi Blokurima (červená krabička 10 sáčkov) ktorá mi vyčistila močový mechúr a samozrejme antibiotiká (zinnat). Určite nečakaj a choď ku gynekológovi.
Chod akí urgentne k urologovi ráno, vezme ta ale potrebuješ aj výmenný. Mne urolog povedal ze čokoľvek okamžite prísť. Väčšinou sa preliecuje tehotná so zápalom zinnatom a keď sú takéto problémy, že on dokonca preventívne jednu denne do konca tehu necháva. Ze mal niekoľko takých mamičiek . Ja mávam zápaly často aj na začiatku tehu som mala, čiže atb ale našťastie už ok ale stáva sa.
Ahojte…. Nakoniec sa ukazalo, ze to zapal mocovych ciest nebol… vlastne nikdy, lebo vsetky kultivacie vysli negativne…. Natrafila som na jedneho sukromneho urologa, co ma po pociatocnych frflackach co robim v BB a nie v ZH vysetril a potom zmiernil ton, lebo zistil, ze si nevymyslam…. Poslal ma na urgent s podozrenim na tumor na mocovych cestach, kde mi precistili mechur, nacievkovali ma a dali mi infuzku…potom ma prepustili, lebo podla nich to tumor byt nemohol, kedze nesplnam kriteria (60rocny muz)…. O dva dni som bola na urgente znova, krvavanie sa vratilo… a po cystoskopii zistili, ze pan doktor mal naozaj pravdu, je tam lozisko, ktore musia zobrat na histologiu…. Tak som doma s nervami v koncoch, ale konecne aspon viem, preco krvacam…. 😔
@stanulienkat az na tie 3 litre to splnam 😃
@matka_zufalka tak nech to dobre dopadne. Esteze si natrafila na takeho urologa.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@matka_zufalka inac nechapem ako moze tehotnej povbedat ze ma termin az v decembri. toto uz je naozaj nonsens