Zápal ďasna v tehotenstve

kristy111
13. mar 2013

Caute babulky, prosim vas, neviete mi poradit co si mozem dat na zapalene dasno? Velmi ma to boli ;( som v 10 tt.. dakujem vam moc! v

marianna2468
13. mar 2013

Kup si v lekarni Corsodyl s tym sa vyplachuju usta a pomaha to, no teda mne pomohlo. Nijak ti to neuskodi lebo to potom vypluvnes,kedze si v radostnom ocakavani.

kristy111
autor
13. mar 2013

@marianna2468 dakujeeem

milankovazuzana
13. mar 2013

@kristy111 určite Corsodyl, je to naj ústna voda, veľmi pomáha a ako podporná prírodná liečba je šalvia, repík-vyplachovať, alebo prikladať namočený tampónik.

kivinka
13. mar 2013

corsodyl je naozaj dobry, ale u niekoho moze sposobit sfarbenie zubov, takze na zaciatku ho vyskusaj opatrne.
ja som mala raz zapalene dasno tiez takto na zaciatku tehu, ale nakoniec som aj tak skoncila u zubarky. takze ak by to po par dnoch nebolo lepsie, urcite volaj zubarke a neodkladaj to zbytocne

sissy27
13. mar 2013

@kristy111 choď k zubárke na odstránenie zubného kameňa a plaku,lebo ten býva príčinou zápalu ďasien, mne pri mojich krivých stoličkách výborne pomáha jednoplôšková zubná kefka, výborné sú zubná pasta a voda curaprox,aj kefky... šalvia a repík samozrejme tiež...

kristy111
autor
14. mar 2013

Dakujem babulky, idem k zubarke, myslim, ze to nebude zubnym kamenom, nakolko ten zub sa mi stale lame, lame mam tam prasknuty koren a povedala som zubarke, nech mi ho vytrhne ked som este nebola tehotna, nakolko mam s nim uz roky rokuce problemy no nechcela. Som zvedava co mi povie dnes, mam tam maly kusok zubku, ktory momentalne nie je ani vidiet pod tym opuchnutym dasnom. Ako sa trhaju zuby v tehotenstve? Moze sa dat nieco na umrtvenie??

mija99
14. mar 2013

No neviem či v 1.trimestri ti bude mohla umrtviť zub aj keď je to lokálne.Možno budeš musieľ počkať.Ja som mala tiež zápal ďasna a trhali mi zub a lekár mi dal ustnu vodu parodontax bez alkoholu.Poviem ti veľmi mi pimohla.Keď som si s ňou vyplachla usta hneď sa mi uľavilo.Alebo skus vyplachovať ústa harmančekom má protizápalové účinky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre