Zaočkované budúce mamičky - ako ste zvládli očkovanie?

rivini
23. sep 2021

Ahojte žienky, chcela by som poprosiť tie z vás, ktoré sa nechali očkovať v tehotenstve, napísať, ako ste očkovanie zvládli a v ktorom týždni ste dostali prvú dávku. Veľmi prosím tie z vás, ktoré NEMAJÚ osobnú skúsenosť, aby sa zdržali diskusie. Nemám záujem o otváranie x-tej diskusie na tému pro/kontra. Jasno v tom pre seba mám a keďže ma o pár dní čaká termín v 27. tt, zaujímajú ma skúsenosti tých, ktoré sa v tehotenstve dali očkovať. Vďaka!

janai1
23. sep 2021

@rivini ak máš Fb odporúčam túto skupinu 🙂

rivini
autor
23. sep 2021

@janai1 Vdaka, no uz niesom na fb, preto skusam takto😊

nataly285
23. sep 2021

@rivini ahoj, zaočkovaná som zatiaľ len prvou dávkou Pfizer v 26tt, 2 dni som cítila miernu bolesť ruky v mieste vpichu, inak nič🙂 držím palce 🙂

evica17
23. sep 2021

A od ktoreho tt sa moze, odporuca fat ockovat ?

mia_von_prag
23. sep 2021

V 16 tt a 19 tt, Pfizer, ziadna reakcia, vsetko ok😊

mirkakab
23. sep 2021

@rivini osobnú skúsenosť nemám 😊 Sesternica sa dala zaočkovať, v 1 trimestri jej lekár neodporucil, tak počkala. Ockovala sa v 15 týždni prvou dávkou, mala len bolesť ruky. Druhú dávku neviem, nebola som s nou od vtedy.

anicka182
23. sep 2021

Ja nechcem vyryvat ani nic podobne ale naozaj ma zaujima ci vedie tehotne zeny k ockovaniu?

mondolina
23. sep 2021

@anicka182
to isté čo netehotné ženy.

gabika128
23. sep 2021

@rivini normálne som to zvládla, dávky v 24 a 28tt, škoda, že nie si na fb, tá skupina je super, odkazy na štúdie, skúsenosti slovenských aj českých mamičiek. Po prvej dávke nič a po druhej bolesť svalov jeden deň.

mia_von_prag
23. sep 2021

@anicka182 ze nechceme dostat covid a uz vôbec ho nechceme dostat v tehotenstve

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
23. sep 2021

@miriam11
si tehotná a dala si sa očkovať proti covid 19?
alebo máš inú osobnú skúsenosť?
v opačnom prípade si prečítaj ešte raz prvotný príspevok.

miriam11
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
23. sep 2021

@miriam11
nemení to nič na veci, že autorka sa jasne vyjadrila, že preferuje odpovede k veci.

zuzanader
23. sep 2021

@rivini 23tt a 27tt, Moderna, bolest ruky. Ten pocit po zaockovani je super, babatko a aj ja budeme chranene protilatkami voci zavaznemu priebehu Covidu, ak sa nakazime. Odporucam pozriet si aj tento dokument, ak si ho este nevidela - https://www.ssaki.eu/wp-content/uploads/2021/03...

cefka29
23. sep 2021

@anicka182 tak nevyryvaj ani nic podobne👍

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzanader
23. sep 2021

@miriam11 Kedze ste nezaockovana, tato otazka sa Vas netyka. Autorka otazky to jasne uviedla, nerozumiem Vasej potrebe reagovat. Faktom je, ze vakcina znizuje pravdepodobnost nakazy a rovnako je faktom aj to, ze v pripade nakazy je priebeh miernejsi.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mondolina
23. sep 2021

@miriam11
🤗🥰

zuzanader
23. sep 2021

@miriam11 asi som potom nespravne identifikovala Vas utocny ton.

emuska2302
23. sep 2021

@rivini ahoj ja som bola na 1 dávke v 20tt úplne v pohode 1 deň mierne zvýšená teplota a 3 dní ma trochu bolela ruka ako pri svalovicu inak všetko ok

ajka0207
23. sep 2021

@miriam11 to že aj očkovaní sú chorí je asi také konštatovanie, že aj ľudia čo sa v aute pripútaju tak umierajú pri autonehode. Rozdiel snáď vidí každy, či?

guliver19
23. sep 2021

@anicka182 nerozumies ze sa nemas ozyvat? Nechces ryt ale ryjes, je zvedava na reakcie uvedomelych zien, nie sproste otazkt

rivini
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rivini
autor
24. sep 2021

@mia_von_prag, @nataly285, @gabika128,@zuzanader, @emuska2302, dakujem za zdielanie skusenosti! Brali ste paracetamol alebo to slo uplne bez liekov? Davali ste si po ockovani robit kontrolny ultrazvuk, ci babatko nie je v strese? Vdaka!

emuska2302
24. sep 2021

@rivini nič som nebrala. na sono som išla na bežnej kontrole a všetko ok

gabika128
24. sep 2021

@rivini ja som si na tú svalovú bolesť dala na noc paralen, ale vôbec neučinkoval 🤷‍♀️ vždy mi na bolesť zaberie. Sono som mala robene v oboch týždňoch očkovania, ale žiadne anomálie ani "stress" bábätka 😁

zuzanader
25. sep 2021

@rivini ta bolest v ramene nebola taka, ze by som potrebovala nejaku tabletku. Skor som to len trochu opatrne chladila (hrasok mrazeny zabaleny v utierke). Pisali tu aj o chladivych naplastiach z lekarne, ktore pouzivaju pre deti tak skus tie pripadne. Ziadne lieky som nebrala, babatko uplne ok, ziadne zmeny ba sono a ani v spravani (pohyby atd ako zvycajne). Ak mate aspon instagram tak potom skuste aj tento profil - https://instagram.com/genotiposk?utm_medium=cop... tu najdete ulozene v stories tiez velmi zaujimave informacie a je to jedna z lekarok, ktore su aj v tej FB skupine, ktora tu uz bola spominana.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre