Ahojte žienky, chcela by som poprosiť tie z vás, ktoré sa nechali očkovať v tehotenstve, napísať, ako ste očkovanie zvládli a v ktorom týždni ste dostali prvú dávku. Veľmi prosím tie z vás, ktoré NEMAJÚ osobnú skúsenosť, aby sa zdržali diskusie. Nemám záujem o otváranie x-tej diskusie na tému pro/kontra. Jasno v tom pre seba mám a keďže ma o pár dní čaká termín v 27. tt, zaujímajú ma skúsenosti tých, ktoré sa v tehotenstve dali očkovať. Vďaka!
A od ktoreho tt sa moze, odporuca fat ockovat ?
V 16 tt a 19 tt, Pfizer, ziadna reakcia, vsetko ok😊
Ja nechcem vyryvat ani nic podobne ale naozaj ma zaujima ci vedie tehotne zeny k ockovaniu?
@anicka182 ze nechceme dostat covid a uz vôbec ho nechceme dostat v tehotenstve
@rivini 23tt a 27tt, Moderna, bolest ruky. Ten pocit po zaockovani je super, babatko a aj ja budeme chranene protilatkami voci zavaznemu priebehu Covidu, ak sa nakazime. Odporucam pozriet si aj tento dokument, ak si ho este nevidela - https://www.ssaki.eu/wp-content/uploads/2021/03...
@rivini ahoj ja som bola na 1 dávke v 20tt úplne v pohode 1 deň mierne zvýšená teplota a 3 dní ma trochu bolela ruka ako pri svalovicu inak všetko ok
@mia_von_prag, @nataly285, @gabika128,@zuzanader, @emuska2302, dakujem za zdielanie skusenosti! Brali ste paracetamol alebo to slo uplne bez liekov? Davali ste si po ockovani robit kontrolny ultrazvuk, ci babatko nie je v strese? Vdaka!
@rivini nič som nebrala. na sono som išla na bežnej kontrole a všetko ok
@rivini ta bolest v ramene nebola taka, ze by som potrebovala nejaku tabletku. Skor som to len trochu opatrne chladila (hrasok mrazeny zabaleny v utierke). Pisali tu aj o chladivych naplastiach z lekarne, ktore pouzivaju pre deti tak skus tie pripadne. Ziadne lieky som nebrala, babatko uplne ok, ziadne zmeny ba sono a ani v spravani (pohyby atd ako zvycajne). Ak mate aspon instagram tak potom skuste aj tento profil - https://instagram.com/genotiposk?utm_medium=cop... tu najdete ulozene v stories tiez velmi zaujimave informacie a je to jedna z lekarok, ktore su aj v tej FB skupine, ktora tu uz bola spominana.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@rivini ak máš Fb odporúčam túto skupinu 🙂