Zamĺknutý potrat v 7. týždni

lusanko
17. máj 2021

Ahoj, prosím o podobné skúsenosti. Cca v 7tt prestalo plodu bit srdiečko, uz asi tretí týždeň čakám, kým príde k prirodzenému vypudeniu, čo mi odobrila aj Dr, podla nej je lepšie prirodzene sa vyčistiť miesto kyretu. Je to aj môj názor. Môžte mi napísať vaše skúsenosti, koľko to trvalo u vás? Ja zatiaľ nič extra,, len špiním, aj to nie veľa.

mondolina
17. máj 2021

@lusanko
ja by som sa bála mať v sebe toľko odumreté embryo.

danusa64
17. máj 2021

@lusanko ja som mala MA 3x a ani pri jednom ma nenechali tak dlho cakat, vzdy sa na to prislo po cca 2tyzdnoch a hned som musela na kyret, nedali mi ani inu moznost. Po tak dlhej dobe hrozi infekcia, zapal, ja by som to ani neriskovala tak dlho cakat

mondolina
17. máj 2021

@lusanko
ja som mala tiež zamlknutý potrat, ale čakala som len pár dní. Môj doktor povedal, že sa mi uľaví aj po psychickej stránke.
Držím palce 🙏♥️

selest
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cookie29
17. máj 2021

Ja som mala šťastie, pri všetkých potratoch to slo relatívne rýchlo. 2-3 dni spontánne

meredithh
17. máj 2021

@lusanko
Hm, ja som tiez mala zamlknuty potrat, ale nemyslim si, ze tak dlho čakať je ok. Mna upozornovali, ze mozem velmi krvácať. O par dni po potvrdeni som sla na kyretaz.

lusanko
autor
17. máj 2021

@meredithh ja rozumiem, že keď povie Dr, všetko je sväté. Skôr by ma zaujímali názory žien, čo reálne prešli čakaním, pretože mne nepripadá správne škrabkanie do maternice a pritom som zdravotná sestra a uvedomujem si riziká. Mne odporučila dr počkať (údajne nijakú pac neposlala na kyret a všetky sa spontánne vyčistili) a potom si určíme ďalší postup. Taktiež mi dr povedala, ze každý jeden dr, najmä starší, by ma poslal na kyret. Ja som sa rozhodla ešte počkať a čakám na názory iných mamičiek.

meredithh
17. máj 2021

@lusanko jasne, beriem

meredithh
17. máj 2021

@lusanko a všetko dobre prajem 🍀

kikuska717
18. máj 2021

Nemala som síce MA, ale anembryolu a na poslednej kontrole som bola na zač 11tt. Doktorka mi povedala, že pomáha, keď sa s tým žena zmieri vnútorne a uzavrie to v sebe, rozlúči sa... Psychicky som sa s tým teda vyrovnala, pila som alchemilkovy, šalvijový čaj a čakala, kedy to príde nakoľko som nechcela na kyret. O týždeň po kontrole zač 12tt som začala spiniť v piatok a pomaly sa to rozbiehalo a prišlo to až z pondelka na utorok, nebolo to jednoduché, ale zvládnuť sa to dalo a bola som rada, že nemusím do nemocnice...

lusanko
autor
18. máj 2021

@kikuska717 ako casto si pila tie čaje? Ja nepijem zatiaľ nič.

sense
18. máj 2021

Minule leto v auguste 8+3tt podľa poslednej ms, týždeň som čakala a potom som dostala tabletky na vkladanie zospodu potom sa to rozbehlo...

kikuska717
18. máj 2021

Ja som ich začala piť hneď, ako mi doktorka povedala, že dobre to už nebude.. Alchemilkovy každý deň 2x ráno a večer , salvijovy som si uvarila len asi jeden deň
ALCHEMILKA OBYČAJNÁ
Malo by sa s ňou narábať len opatrne. Počas prvého trimestra je dokonca zakázaná, pretože môže vyvolať potrat. Niektoré zdroje ju neodporúčajú ani neskôr kvôli možnosti predčasných kontrakci
ŠALVIA
Počas tehotenstva sa jej radšej úplne zrieknite. Potrat môže spôsobiť síce len v niektorých prípadoch....

A ešte som kdesi čítala, že je dobré stláčať si reflexný bod medzi ukazovákom a palcom, tak aj to som občas robila

lusanko
autor
20. máj 2021

@kikuska717 ďakujem za radu, včera som začala pit Alchemilku, stihla som tri čaje a uz je po všetkom. Neviem, ci je to náhoda, alebo naozaj ten čaj maternici tak pomohol. Cca tri hodiny som mala bolesti, potom zo mna padalo aj nemožné, az som mala strach.... Bolesti sa dali vydržať, ale ta krv ma strašila a najmä pomyslenie, že nedajbože pôjdem do nemocnice a tam mi spravia kyret. Asi pred hodinou mi úplne prestali kŕče, zastavuje sa aj krvácanie. Verím, že som sa dobre vyčistila a v tejto smutnej situácii som šťastná, že nemusím na kyret a môžme sa snažiť o babo prakticky hneď..... Ďakujem ešte raz za povzbudenie a vďaka aj ostatným dievčatám za príspevky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre