Ahojte, moje 1. tehu, som v 7tt, gyn. mi povedala ze plod je, no má slabú akciu srdiečka na daný týždeň, ze to vyzerá na zamlknuty potrat a bude potrebná kyrataz.
Ako to môže byt definované ako potrat keď je tam akcia 💚?
Keď ste mali slabú akciu srdca co vám poradili vaše doktorky?tiež toto co mne?
Zrejme plodik umiera...preto slaba akcia srdiecka....tiez som to malaq...zial, za par dni uz nebilo vobec a bola potrebna kyretaz..
Ty si nepisala vcera? S tym, ze podla MS si uz neskor? Ak nie prepac.
ako potrat to este asi nekvalifikuje, ale zase nechcel davat nadeje. V kazdom pripade, pockat, a kontrolny ultrazvuk. Drzim palce
@anjelikdianka tiež si toto myslím
@rachel36a och, to ma mrzí, ak ti to nevadí napísať mi, dali ti niečo na podporu, či to nechali na prírodu?
V koľko TT prestalo bit?resp.kolko bolo dni od prvej zlej informácií že bije slabo?
@cookie29 ah9j, dnes mi iba povedala, asi nie som jediná s týmto, žiaľ
Ja som prisla o 5 deti...na podporu tehu sa dava utrogestan, duphaston a pod...ale to je aby telo tvorilo hormony a udrzalo tehu..na to, aby sa vyvijalo dietatko dalej a nezastavilo sa mu srdiecko neexistuje zial nic...
Od oslabenej akcie srdiecka az po jeho uplne zastavenie preslo par rni..rsp som bola na sone v jeden den, kde sa potvrdila nedostačujúca cinnost srdca plodu, a o 3 dni som išla na dalsie sono a vtedy uz akcia srdiecka nebola ziadna...
Definitivne diagnozu MA som pri takomto naleze dostala v 11tt. Ale moze byt aj skor. Nic ine ako kontrolny utzv. na toto neexistuje...
@rachel36a rozumiem, och
Nechcem vyznieť netaktne, ale táto agonia je najhoršia, keby to príde "naraz" tak je to šok ale máš to za sebou 😪 toto čakanie je tyranim, zároveň je tu stále na nádej🙏
Zism, aj o tom je zivot...ja som potratila aj spontanne kompletne, aj zamlcany, aj anembryomola, aj MMT...všetko bolo hrozne...
Bohuzial cakanie je nanervy, ale vies, ono je to vzdy. Su nesmierne stastne zeny, ktore sa prvy trimester vznasaju na oblaciku... ked si uz raz presla niecim podobnym, vacsinou je tazke na to nemysliet, takmer nemozne, lebo vies, ze sa nieco zle moze stat.
Ja som mala MA, hoci na kontrole bolo vsetko ukazkove, miery, akcia srdiecka atd, do rana som potratila. Dalsie tehu vsetko v poriadku a na prvom velkom sone sa ukazala anembryomola. A pri jednom tehu som krvacala, ako niagarske vodopady, vyplakala kyble slz, ze som zase o babatko prisla... a dnes ma ten hroziaci potrat cez 2 roky...
@elenita ahoj, žiaľ nie dobre😪
To ma mrzi, drzim Ti palce, aby sa coskoro zadarilo duhove babatko! 🙏❤️
Ahojte, prosim Vas ma niektora z Vas skusenost s tym, ze v 8tt Vam lekar povedal - nevyzera to dobre, srdce nebije pravidelne? Dakujem za kazdu odpoved
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Určite počkať a isť na kontrolný usg.Ja by som išla aj k inému lekárovy aby sa vyjadril.Ako môže hovoriť o kyretáži ak je tam akcia srdiečka?
Ak by srdiečko prestalo byť tak buď potratíš prírodzene alebo až potom riešiť kyretáž.
Držím palce.
Ja som mala zamlknutý potrat ale začala som slabučko krvácať a na usg už nebola akcia srdiečka v 12 tt.