Ahojte mamičky...chem sa opýtať mate niektorá skúsenosti s duphaston tabletkami...podľa menzes som 10tt (menzes mam nepravidelny) ale CRL plodu mam len 6tt...nekrvacam ale mam hnedkasty výtok na pohotovosti mi predpisali tieto tabletky a ze akciu srdca este nevidia ale mam prísť až o týždeň...len sú to nervy :( a to špinenie ma znervoznuje..bolesti nemám.
@selena_luna ďakujem...čiže ak nie je niečo v poriadku so srdcom tak budem mat samovolny potrat aj keď užívam tieto lieky? Lebo krv mi nejde len tie hnedkaste vytoky...aby som zase liekami nebránila prírode...nerada by som išla na kyretaz čítala som ze to nie je príjemné :(
@magdalenawill samovolny potrat nemusi nastat,to je vzdy hop alebo trop.Ked spinis,je tam vacsia sanca,ale neda sa na to spoliehat (duphaston to neovplyvni).Kazdopadne drzim palce,aby sa srdiecko rozbehlo🙏🏻
@pet888 v nemocnici mi povedali ze pokým to nie je čistá krv tak nemám chodiť skôr čiže len čakám ale to špinenie aj mňa mýli...keď si dám lieky prejde to takže neviem vi liekmi nebránim prírode :(
Lieky mi spinenie zastavili na kontrole som akciu mala.o.tyzdennuz nie tak to bol MA po vysadeni liekov sa cistenie spustilo.do.2.dni. moj lekar vravi ze jasna krv je vzdy lepsia ako tmava.
Ja som spinila od zaciatku až po 17tt a syncek je zdravý...mala som duphaston a ascorutin
2 roky pred synom som len jednorazovo zaspinila ,mala som hematom.l
ktorý v 9tt uz bol preč a o bábätko sme prišli v 11tt taktiez som uzivala duphaston aj ascorutin.
Žiaľ nedá sa tomu zabrániť vždy. V 6tt ešte srdiecko byť nemusí. Ak máš nepravidelnú ms je veľká šanca,že všetko aj tak dobre dopadne ....drz sa
@magdalenawill tak uvidis o tyzden na kontrole a ked bude nedobre,lieky vysadis a uvidis,ci sa do niekolkych dni spusti potrat..😕
@magdalenawill ak je tam vazna chyba, vyvinova, geneticka - co sa stava casto, 40% rannych tehotenstiev, tak plod odide napriek liekom. Ak vsak je babo tam a zdrave, len ma menej tyzdnov ako si myslime, tak ho lieky mozu pomoct udrzat. Netobis nic napriek prirode, ona si aj tak urobi po svojom.
Kyretaz ma pre a proti, ma rizika, je to operacia se vsim vsudy a zasah do tela. Mam ju za sebou, lebo sa vtedy nepodavali lieky. Na druhej strane, okamzita operacia mi pomohla urobit hrubu ciaru a ist dalej.
A ako s tym testom? Kedy sa ti potvrdilo tehotenstvo?
Ja ked som bola u lekára v 9tt, ms mam ale pravidelní, tak nebola akcia, plod zodpovedal 7 TT nevyvíjal sa, nekrvacala a nespinila som ešte aj nevoľnosti som mala. Dostala som kontrolu o týždeň a potom tabletku, kyret nebol nutný.
@selena_luna test mi vyšiel pozitívne asi 20.1...klasický palickovy...ku gynekológovi som išla 25.1 a tam.len potvedil že som tehotná...mala som ísť až teraz k nemý ale to už riešim od pondelka nemocnicu a povedali ze mam prísť znovu do nemocnice o týždeň
@sense no asi to bude aj môj prípad musím byť pripravená na najhoršie :(
@magdalenawill to je myslim zial trochu dlho od testu aby bolo babo bez akcie srdiecka. Ale silno drzim palce. Kazdopadne mnohe z nas zili v takomto tyzdni ked sme nic nevedeli a dufali. Nie si v tom sama. Drz sa
@magdalenawill ak je to 6tt, hnedasty výtok a žiadna akcia srdca je ok. Mala som to rovnako. Do týždňa výtok skončí a akcia nabehne
Ja som mala zamlčany potrat v 9 tt som sla na kyretaž na prvej kontrole som bola 8+4tt podľa ms. ..plod bez akcie a asi aj o niečo menší bol ostala som ako obarena ja som sa veľmi tešila babo sme chceli .. môj doktor hneď navrhne kyretaž robi ju sam ma svoju operačku a ženy co k nemu chodia neposiela do nemocnice na takéto menšie zakroky robi ich sam on vedel ze už to je strátene ale vravel ak chcem moze a prísť o týždeň na kontolu ale ze niektoré ženy to maji z psychyckeho hľadiska Racej rychlo za sebou aby sa zotavili ..ja som chcela ešte počkať ten týždeň som čítala milion diskusii tu ze sa niekedy srdiečko rozbúcha aj v 10tt atď ale bohužiaľ mne sa o par dní tiež špiennie spustili slabe a išla som doktorovi a na ďalší den večer na kyretaž akože ano je to stres a strach ale ta kyretaž neboli zobudila som sa bez bolesti potom ked sa to hojilo ano sem tam zabolelo ale nič strašné pila som veľa alchemilky brala vitaminy ,gynex a po troch mesiacoch od kyretaže sa nam podarilo otehotnieť to začalo tiež špiennim v čase ms ja že tiež bude rovnaky scenár už som bola zmierena z najhorším ..ale na prvej kontole v 8tt babu bilo srdiečko dokonca bolo ešte vetšie teraz som v 28 tt🙂 .. uvidíte no ale za mna je kyretaž lepšia rychlejšia bezbolestnejšia ako vyčkávať doma na potrat ja by som sa bala co ma čaká aké veľké bolesti a krvacanie som tu čítala ze niektoré ženy aj odpadli a musili si sanitku volať..to ja som nechcela riskovať keďže mam doma ešte jednu dcerku ktora ma potrebuje .. uvidíte držím palce 🍀
Ja som mala MA v 7tt. V druhom tehu mi hned dal Duphaston a uz vsetko bolo v poriadku. Poviem ti tak ak je plod poskodeny a chce "odist" nech radsej ide :( priroda vie co robi .. ja som tiez nekrvacala. Len 1x som mala hnede spinenie. A teraz mam 2r zdraveho chalana. Drzim silno palce a vela sil 🙏🙏🤞
Minulý rok sa mi stalo to čo tebe. V o 8 týždni nebola akcia, plod bol veľký na 6 týždeň, mala som prísť na kontrolu o týždeň. Medzitým som začala špiniť, bola som u dr. pichli my injekciu aby som nemusela ísť na kyretáž. Dr. to nechal na mňa. Začala som krvácať a zatiaľ som sa s tým psychicky vyrovnala, že je koniec. Napokon mi to ostalo v krčku maternice, tak som bola aj na kyretáži. Nič to nebolo, nič ma nebolelo. Po nej som užívala gynex kvapky a píla alcelmikový čaj. Nie každá žena to čakanie dobre psychicky zvláda. Druhú ms po čistení som už nedostala. Do 16 týždňa hlavne vždy keď mala prísť ms som pravidelne trochu špinila, ale vkladala som si progestranelle. Aktuálne mám polku tehotenstva za sebou. Držím palce.
@arexka ďakujem...prosím ťa a kde máš gynekológa? Niekde v okolí BA ja som z BA...a plánujem moju doktorku zrušiť a prejsť k niekomu v BA lebo ta moja je v BB a mam to dosť od ruky hlavne keď sú problémy. Ďakujem ešte raz
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Dufaston sa dava aby ti zdvihol hladinu progesteronu. Mnoho zien totiz potrati lebo ho nemaju dostatok. Nie je to ale zazracny liek. Ak vsak ma plod vazne chyby, odide aj napriek lieku.
Ja som dufaston uzivala v tehotenstvach po zamlcanom potrate, jedno uspesne a druhe, dufame, sa tiez chyli do uspesneho konca.
Ak mas nepravidelny menzes, tak 10 tt neplati. Kedy si mala pozitivny test? Ak ti to sedi so 6 tt, tak dobre a 6 tt bez akcie srdiecka to je 50:50. Bud sa rozbehne, alebo nie. Drzim silno palce.
Ak mas tehotensky test pozitivny dlhsie a sedi ti to na 10 tt, tak zial sa srdiecko nerozbehlo a v tom pripade ma to vmi mrzi.
Kazdopadne lekari tomu este davaju sancu tak drzim palce.