Žalúdočné vredy v tehotenstve

17. nov 2023

Nemali ste niekto? Dlhodobo trpím žaludočnými ťažkosťami- grganie, pocit plnosti, pálenie žalúdka, bolesť brucha, pocit ťažoby po jedle…otehotnela som, o chvíľu končím 4.mesiac…dnes som si o tom veľa čítala a dočítala som sa, že tieto príznaky sú prítomné pri refluxe alebo pri žaludočných vredoch…dosť ma to vystrašilo, že čo ak mám vred a nedajbože mi praskne alebo čosi 🙈 Nemáte skúsenosti? Ešte teraz v tehu…u lekára som bola, dokonca na pohotovosti kvôli bolestiam brucha a povedali mi, že v tehotenstve ma nikto na gastro nevyšetrí, takže nevedia čo to je a mám proste vydržať…bojím sa, čo ak to je vred? Helicid mi zaberá a ten vraj zaberá pri refluxe a vredoch. Poraďte prosim. Vďaka.

autor
17. nov 2023

Ešte dodám, že na Helikobaktera som bola testovaná za ten čas 3x a nikdy mi nevyšiel, takže to je vylúčené.

sofia1979
17. nov 2023

Aj ta to pichá páli pod pravým rebrom až do chrbta? Koľko berieš helicid a akú dávku?

autor
17. nov 2023

@sofia1979 beriem 1x denne nalačno, vybrala som 3 krabičky od začiatku tehu toho voľnopredajného 20mg (3x14ks balenie to bolo). Teraz mám 2-3 týždne pauzu, lebo nechcme ho brať nonstop.
Sem tam ma pichalo pod pravým rebrom a šlo to do pravej lopatky, mala som pocit, že to je žlčník, ale to sa nepotvrdilo. To príde len sem tam, nemám to pravidelne. Po jedle ma ale vždy rozbolí trocha chrbát a chytí ma vždy strašná únava, najhoršie je to pálenie v oblasti žalúdka, to ma trápi najviac + bublanie, škvŕkanie v bruchu a neustále grganie také veľmi zvláštne grganie. Vraj ma skôr zdiagnostikovali len podľa opisu na reflux, ale neviem dnes som sa dočítala o tých vredoch a dosť ma to vystrašilo.

autor
17. nov 2023

@sofia1979 máš s tým prosím skúsenosť?

autor
17. nov 2023

Tieto príznaky na mňa napr. tiež sedia úplne všetky…už som z toho nešťastná lebo neviem čo to je a dosť sa bojím…

sasenka5
17. nov 2023

Mám to isté, trpím refluxom. Nie si náhodou aj zahlienená?
Aj keď priznám sa, že neviem aké majú príznaky ľudia s vredmi.

autor
17. nov 2023

@sasenka5 anoo, som prišerne zahlienena, hlieny mi zatekajú vkuse 🙈🙈 a keď zjem nedajbože nejaku čokoladu, tak hroza

trgypadl
18. nov 2023

V tehu uplne bezny stav, skor by som povedala, ze mas tehotenske nevolnosti, sama píšeš, ze od zaciatku tehu si vybrala 3 balenia. Ps 3x robeny test na HP akou metodou? Zo stolice?

autor
18. nov 2023

@trgypadl ano HP robený zo stolice…
Môže byť, popravde mala som to pred tehu, bola som objednaná na gastro ale už som to nestihla lebo som otehotnela, prvé 2 týždne v tehu sa mi to rapidne zhoršilo, tak som nevedela čo s tým, šla som na tú pohotovosť a tam mi povedali nech skúsim Helicid, ale netuším, či ho môžem brať dlhodobo….takže myslíš, že to nebudú tie vredy? Z toho mám najväčšie obavy🙄 ďakujem.

trgypadl
18. nov 2023

Kľudne to moze byt aj ten HP, aj ked vysiel negativny. Taketo stavy som mala pri HP, a chronickom zapale zaludka. Zial treba si davat pozor na stravu, obmedziť potraviny, ktore Ti dane tazkosti zhorsuju. Na to gastro si sa mala ist ukázať a poradit

autor
18. nov 2023

@trgypadl ďakujem veľmi pekne, skúsim asi cez svoju dr. nejakého iného gastro lekára pretože na pohotovosti sa so mnou pomaly ani baviť nechceli, keď som povedala, že som tehotná😅

emamonika
23. dec 2023

Ahoj mna trápi to iste som teraz v 30 tt a strašne má páli žalúdok, ja neberiem nič ale pomaly už ani spať nemôžem boli to aj v noci… zistili ti niečo?

autor
23. dec 2023

@emamonika ahoj, bola som na usg brušnej dutiny, na palpačné vyšetrenie, na všetky možné vyšetrenia, kt. teraz v tehu možem a vyzerá to na reflux.

emamonika
23. dec 2023

Prajem ti aby ťa to čím skôr prešlo. Ja som bola aj na hadicke, nič nezistili dokonca ani HP nemám.
Ale boli má to vkuse, jedno čo zjem, Pali má v oblasti žalúdka a v noci je to najhorsie. Tiež nemôžeš spať?

sofia1979
26. dec 2023

Ahoj chcem sa opýtať zistili ti niečo je ti lepšie?

autor
26. dec 2023

@emamonika
@sofia1979
Ahojte baby, nezistili mi nič, ale na hadičku som nebola keďže som tehu, ale asi by som to aj tak odmietla🙄 no z usg a palpačných vyšetrení nič..buď reflux alebo syndrom dráždivého čreva..možné je aj aj, ale určite som si všimla, že mi to psychika strašne zhoršuje…momentálne mi je vďakabohu dobre, ale užívam voľnopredajný Helicid, tak zrejme aj preto 🙂

damianam
16. mar 2024

Ahojky, mozem sa spytat s odstupom casu na tvoj problem??Neviem ci si uz porodila, ak hej preslo to?🤔🤤

autor
17. mar 2024

@damianam ahooj, uživam Helicid celé tehu ale tak s prestávkami. Prešlo to, potvrdil sa mi z pep testu reflux 🙂 Treba si davať pozor na stravu, vylúčiť čo robí zle

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre