Zahlienená v tehotenstve

map0007
16. apr 2017

Ahojky maminky.Čo by ste mi poradili.Pred mesiacom a pol som bola chorá (akútny zápal priedušnice) brala som atb.a bolo oki.Teraz som zase chorá zahlienena a smrkam stále dookola,ani neviem s čoho to ide a už mám hlieny aj na prieduskach.Davala som si jazvečíu masť na hruď aj krk, dokonca sa naparujem vincentkou. Robila som si celý týždeň cibuľový sirup.Ale od včera mi je ešte horšie, sťažilo sa my dýchanie,až má napína miestami na vracanie. Čo by ste mi poradili, ešte nejaké babské rady.Alebo radšej k dr.ist.Teplotu nemám, nezvyknem teplotovat.Som v 29tt.Ďakujem.

juhseverzapad
16. apr 2017

@map0007 Iba to preži. Ja teraz čakám dvojky a od začiatku som každé 2 tt chorá. Dutiny, sople a vykašliavam až ma už nadrapuje. Najnovšie ma bolí hrdlo, ktoré ma nebolelo dobrých 5 rokov. Už aby boli vonku.

majloo
16. apr 2017

Ja som tiez v jednom kuse zahlienena, ako som tehu, aj pri prvom som tak bola. Potom mi to steka dole, niekedy sa mi az zalepi hrdlo pocitovo a neviem sa nadychnut, uplna panika. Kazdy len, morska voda do nosa a tot vsjo, kedze som tehotna. Ked sa mi to naposledy vlieklo a uz ma vyslovene dutiny boleli, dala som si synov Pamycon do nosa zo tri dni a bolo po probleme. V letaku nebolo napisane, ze sa to nesmie a moj doktor mi nic nechcel dat. A kedze moja praca je taka, nesmiem kaslat a podobne, cely den rozpravam, tak musim byt zdrava. Teraz sa opat nieco na mna lepi, rozmyslam nad tym nosorozcom z lekarne, ze si budem vyplachovat, ale obavam sa, ze sa rovno z toho zgrcam, teraz mi staci aj maly podnet.. i ked som presvedcena, ze to by mi asi pomohlo.

juhseverzapad
17. apr 2017

@majloo predvčerom sa mi totál ucpali dutiny a hlava ma tak rozbolela, že by som si ju aj odrezala. Spomenula som si čo robila moja babička. Lyžičku soli rozpustila v teplej vode a vdychla nosom. Zopakovala. Išli slzy, ale aj sople. Do 10 min. ma už hlava nebolela a dutiny čisté. Teraz iba posmrkávam.

ynett
17. apr 2017

skús si pokrájať cibulu a dať na noc na zem čo najbližšie k hlave. síce bude smrdieť celá izba ešte pol dna ale u nás zaberá. presmrkali sme dve noci čo sme sa odhlienovali ale prečistení dokonale🙂

ynett
17. apr 2017

inak ja som mala tehotenskú nádchu od piateho mesiaca až do pôrodu. ale nebola som zahlienená veľmi len som mala opuchnutú sliznicu tak som nevedela dýchať. robievala som si výplachy nosa so slanou vodou. to mi pomáhalo.

mydielka_od_domky
17. apr 2017

Ja som v 38.tt a celu dobu som zahlienena. Vkuse chora, katastrofa. Zo zaciatku ma vazne napinalo z toho, co dom vykasliavala. Casto som vracala prave kvoli tomu. A hrozny kasel. Teraz si odkaslem ked mam moc zahlienene hrdlo. Aj na hlase mi to je pocut, vecne chrapim. Uz som si na to aj zvykla, nejak uz dobojujem..

kacenka2803
17. apr 2017

@map0007 ahoj skús zázvorový cajiky s medom a citrónom , naparuj sa skús nejaké vhodné sirupceky , kvapky pre tehotné ... Na šatku si prilep vložku na ktorú dáš tepli olej nie horúci pozor daj si na krk omotaj a nechaj pôsobiť urob takto minimálne 3-4 dní mne to pomáha a ak máš noštek zapchati mne pomáha slaná voda s morskou soľou vdichni ju do nosa uznávam vistipe ale nádherné prečistí

domuska01
11. nov 2018

@mydielka_od_domky hlieny ste mala zelené alebo nie?

kvecinka321
11. nov 2018

Neviem či je táto téma ešte aktuálna.. som chorá normálne Apple kašlem o 106 myslela som že to zvládnem bez atb ale už dva dni sa to nezlepšuje. Dnes mi vyšiel slabo pozitívny test teda vyšiel mi duch a dvoch testoch.. myslite že by mohli atb uškodiť bábätku ak som tehotná? Alebo radšej upozornil doktorke aby mi dala niečo šetrnejšie?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre