Zadychčanosť a bolesti podbruška v 17. týždni

hviezdickka
8. jan 2016

Ahojte, mamicky. Som v 17. tyzdni tehotenstva a velmi ma trapi zadychcanost. Musim zhlboka dychat, naozaj velmi zhlboka. Mam problem sa s niekym rozpravat, pretoze nevladzem hovorit. Mavam aj bolesti v podbrusku kazdy den. Ked si vsak polezim, tak ma to prejde. Bojim sa o babatko. Mate to takto tiez? Nemozem to momentalne riesit so svojou lekarkou. Najskor az 18.1. Dakujem.

mlil77
8. jan 2016

s dychanim som aj ja mala problem a hlavne ked som sla po schodoch ale fakt len par schodov som presla a hrozne som sa zadychala, podla mna je to ok........ale ak si chces byt ista informuj o tom svojho gynekologa

hviezdickka
autor
8. jan 2016

dakujem. no ja nic nerobim, len sedim alebo lezim. a dycham ako o zivot.

mlil77
8. jan 2016

podla mna ta zadychcavost nic neznamena..........ale vies najlepsie lekar ti vie povedat......kazda zena zvlada inak tehotenstvo, mne bolo neskutocne zle takmer cele tehotenstvo, hrozne slabosti som mala, hodinku som stala na nohach a potom len spat a spat, da sa povedat ze som stale len spala a bolo mi zle ale nie ze na vracanie, sice par krat som zvracala ale brutalne slabosti, citila som sa akoby som mala rakovinua umierala, miestami som bola taka zufala ze som nevladala a plakala som nie a nie ta slabost odist ale to zabudnes, ja som zabudla na to uz len spomienak 🙂 a mam teraz krasneho tromesacneho synceka 🙂

mlil77
8. jan 2016

@mlil77 skus si okno otvorit a dychaj cerstvy vzduch

hviezdickka
autor
8. jan 2016

dakujem za pomoc 🙂 ano, ja som to takto mala tiez, no v 14. tt sa mi polepsilo. sestra mi prave merala tlak a mam 103/60

mlil77
8. jan 2016

ja som mala velmi vysoky mala som aj 170.............viem ze mi pomahalo ked som sa zadychala ze som si otvorila okno a dychala cerstvy vzduch

seahorse27
8. jan 2016

Zadychavanie v tehotenstve je normalne, aj ked na 17.tt a v takejto miere sa mi to zda dost nezvycajne...ale podla mna to staci konzultovat na najblizsej poradni. Skor by som bola znepokojena tymi bolestami v podbrusku. Ak pretrvavaju, chod radsej k lekarovi, nech ta skontroluje. Urcite ma tvoja gyn. nejakého zastupujúceho lekara, prinajhorsom pohotovost.

buba183
8. jan 2016

Ja mam problem zadychala son sa PRI vsetkom a mam velmi malo zeleza.takze berem tabletky

piacere
8. jan 2016

@hviezdickka ja som mala problém s dýchavičnosťou tiež od cca 16-17tt, lapala som po dychu a akoby som sa nevedela nadýchnuť na plnú kapacitu pľúc... Vyšlo z toho veľmi nízke železo, gynekologička ma poslala na hemato, tam mi nasadila lieky a do týždňa (ako sa telo nasýtilo železom) som bola fit...
Pýtaj si odbery na železo, určite nie je dýchavičnosť v 17tt spôsobená plodom, je ešte tak maličký, že na pľúca rozhodne netlačí, to ťa čaká až v treťom trimestri. Nedaj sa odbiť.

krukky
8. jan 2016

To bude pravdepodobne ,,tehotenska astma" .. bola som u lekarky a hovorila ze vplyvom hormonov sa moze vratit astma z detstva(moj pripad).. pripadne ze prepukne astma ak mal niekto skryty nabeh... sprej a liek na uvolnenie svalstva a priedusiek pomohol, ale treba konzultovat s lekarom +spyrometria.

livka22
8. jan 2016

ja som mala podobný problém v rovnakom štádiu tehotenstva a keďže to nebolo železom, gynekológ ma odporučil k internistovi, ktorý ma poposielal ku kardiológovi a aj na hematológiu. Ja som mala zhoršenú zrážanlivosť krvi, pichala som si fraxiparine. Zadýchavanie sa nezlepšilo, len sa postupne zhoršovalo, mala som kľudový režim a brala veľa magnézia. Najviac mi pomohol pobyt v nemocnici, kde som dostávala magnéziove infúzie, vtedy som sa nezadýchavala a brucho nebolelo 🙂 aj napriek všetkým vyšetreniam sa nezistila príčina zadýchavania a prešlo to až po pôrode...

mlil77
8. jan 2016

ano ano moze to byt zelezom ja som tiez brala lieky mala som malo zeleza

damaroka
8. jan 2016

Ja som v 16 tt a tiez mam problemy s dychanim.Aj pri rozpravani sa zadycham.Niekedy mam taky pocit,ako keby dochadzal kislik.

hviezdickka
autor
9. jan 2016

dakujem vam.. ja zijem mimo SVK len teraz sme tu na dovolenke pri rodicoch.. zajtra si zavolam tu ku gynekolog. ci ma vezme... bojim sa o babo kvoli tym bolestiam a tlakom v podbrusku.. nie je to nic hrozne.. mavala som bolesti aj skor, no teraz ich mam kazdy den...

anakristina
12. jan 2016

Na problemy s dychanim fakt zabera cerstvy vzduch.vyvetrat izbu poriadne,zavriet okno a lahnut si na bok.nikdy nie na chrbat.na tie bolesti magne b 6 ale konzultovala by som to.ked vstavas z postele nenamahaj si brucho ale dvihaj sa pomocou ruk

hviezdickka
autor
14. feb 2016

dakujem, babenky 🙂 dostala som sa k tejto teme, tak vam len chcem povedat, ze neviem co tie moje "stavy" sposobovalo... no trvalo to tak tyzden a potom to preslo.. moja gyn. mi povedala, ze vsetko je v poriadku a pokracujeme teda s malickym v brusku dalej

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre