Začervenanie a svrbenie pošvy v 33. týždni

rebeka243
28. okt 2020

Čaute žienky. Som v 33.týždni a z dňa na deň má začalo svrbiet zospodu, začervenalo sa to a mam hustý biely výtok. Môj dr ma dovolenku bude až od budúceho týždňa. Volala som sestričke a ta mi povedala, že môže to byť nevhodnou spodnou bielizňou, alebo krémom, sprchovačkou. Mali ste niektorá tento problém?

pukanec123
28. okt 2020

@rebeka243 samozrejme, veľa tehotných trpí takýmito zapalmi. Mne sa napr opakovane vracajú stále, som v 26 týždni. Každopádne by som to riešila ale aspoň nejakými volnopredajnymi liekmi vhodnými pre tehotné. Mne môj doktor na to vždy dá macmiror, a po prvej tablete sa vždy uľaví. Je to ale na predpis. Nelieceny zápal v tehotenstve môže spôsobiť aj skracovanie krčka. Zavolala by som ešte raz sestričke, a poprípade nech ti pošle na kartičku poistenca recept, ktorý si vyberieš v lekárni, lebo čakať v takomto stave týždeň v tehotenstve neni ok.

niky1234
28. okt 2020

A nema napisaneho zastupujuceho lekara? Lebo zvycajne maju a zbehla by som k nemu ja som rtiez v 20 tt a uz druhe cipky mam na tieto “srandy” doktorka mi povedala ze treba vsetky infekcie preliecit😊 a ak to velmi svrbi budes sa len trapit do buduceho tyzdna😊mna ani nesvrbelo len vytoky som mala a nakoniec premnozene bakterie😊

buzz5
28. okt 2020

@rebeka243 ja to mam od 24tt tiež stále mi dá gynekologicka macmirror ale aj keď som mala test negatívny o týždeň sa vrátilo, ako prevenciu mi odporučila lactofeel to je na voľný predaj, preventívne 1krat za týžden ale na letáku píšu ze sa môže aj každý deň dávať, tak kým sa nedostaneš k lekárke by som si dávala to

rebeka243
autor
28. okt 2020

Ďakujem baby. Nie nema zástupujuceho lekara. A canesten krém?

brita7777
28. okt 2020

@rebeka243 ja som si vzdy supla canesten krem, vzdy zabral

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre