Ahojte baby,píšem to anonymné,lebo ešte nechcem aby to v rodine vedeli že čakáme mimco.Ako píšem, zabudla som progestanelle.sme na víkend u známych.Maki sne úst dnes večer domov,no pôjdeme až zajtra.Tajze sobota nedeľa som bez.Baby ja viem asi som blbka,no zabudla som ho doma v kúpelke na skrinke.Teraz sa bojím,či sa nestane niečo bábätku...😞😞Stalo sa vám,že ste ho aj vy zabudli užiť?Bolo všetko aj ak ok?
Záleží ci ho mas preventívne alebo naordinovany kvôli hroziacemu potratu alebo po ivf?
Mám ich užívať pravidelne,mám za sebou už jeden MA
Takže pokiaľ nehrozí MA tak ho mas z dôvodu predchádzajúceho MA preventívne. Hmm. Ono je to individuálne. Pretože rýchly pokles progesteronu môže spôsobiť MA pokiaľ ho mas napr. málo, alebo po ivf umelo nahradený. Zalezi aj koľko ho užívaš, ci je to 1x denne 200mg, alebo 2x denne 200mg. Alebo viac. Neviem. Nebudem ti hovoriť, že všetko bude super lebo nemusí byť. Nepoznám tvoj zdravotný stav ani z akého dôvodu ho užívaš. Ci je to fakt čisto preventivne alebo nie. Ale keby sa to stalo mne, tak by som sa otočila a vrátila poň domov aby som sa vyhla takymto stresom. Ale to som ja 🤷♀️
A ešte som zabudla, že v ktorom si tt?
Alebo ist na najbližšiu pohotovosť dat si napisat a vybrat v lekarni
@18dada18 som v 12 tt
@18dada18 užívam 1 krát 200
Osobne by som dva dni neriskovala. Vrátila by som sa domov čím skôr, užila tabletku a zajtra pre istotu zavolala gynekológovi. Ale dobre že sa ti to stalo až takto neskôr, po prvom trimestri sa už zvyčajne aj tak vysadzuje. Tak hádam bude všetko dobre 🙂
V 12tt by uz mala byť plne vyvinutá placenta. Snad sa nič nestane a zajtra hneď volaj gyn
Vrátili sme sa predsa len domov,liek som užila,budem zaspávať s kľudom 🙂Díky baby za rady.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Sorry za chyby,píšem to rýchlo na mobile.