Zabral vám Hamilton?

21. aug 2024

Pomohlo to niektorej z vás na vyvolanie pôrodu? Dnes môj doktor pravdepodobne spravil Hamiltona a vraj do 48 hodín by mal nastať pôrod, ak nie tak mám prísť na príjem. Zabralo vam to niekomu? Najskôr som pociťovala bolesť akoby začínala menštruácia, mala som aj hnedé špinenie no zatiaľ sa nič nedeje. Vaše skúsenosti? 😊

zuzanajakubikova888
21. aug 2024

Mne pomohol , presne do 48hod sa spustil pôrod.. v jeden deň ráno spravil a na druhý v noci smer nemocnica 🙂

ina2405
21. aug 2024

Mne áno, ja som bola otvorená na 3cm a naozaj pár dní pred termínom, tak mi doktor spravil Hamiltona. Po 12h som dostala silné kontrakcie a o ďalších 6h bolo dieťa na svete.

lusiza
21. aug 2024

mne áno

abcd87
21. aug 2024

Mne nezabral ani raz 😏 az vyvolavacka

anjelicek26
21. aug 2024

Na druhý krat áno.. prvý krát robili o 16tej a druhy raz o 19tej a o 21vej sa narodil.. ale on neklesal do porodnych ciest kvôli krátke pupocnej šnúre (zamotal sa)

barka1
21. aug 2024

V pondelok som mi ho urobila dr. a porodila som vo štvrtok pred polnocou, to som bola už 40+4. Ale porod bol dlhy, s oxytocinom.

autor
21. aug 2024

Ja som si myslela že to celkom instantne zaberie lebo keď som išla od neho mala som ešte pár hodín akoby menštruačné bolesti ale všetko ustálo, len špinenie ešte trochu mám. Síce mám termín len dnes ale už dlhšie beriem lieky na zlepšenie prietokov, aj dnes som mala úplne hraničné hodnoty preto by som bola rada aby to bolo čím skôr 😕

zuzanajakubikova888
21. aug 2024

Ja som si myslela tiež, že hneď zabral..príznaky boli ako píšeš, nakoniec to všetko ustalo.. tak som sa zmierila s vyvolávackou, ale potom sa to rozbehlo 🙂

blaazi
21. aug 2024

Anoo 👏 bala som sa, ale nakoniec som si ho vyziadala sama 9den po TP a zabral, rychly pekny porod to bol. Hamilton nebolel, nebol vyslovene neprijemny.urobili ho o 8mej a dalsi den o 8mej som isla na salu, o 11tej bolo po vsetkom.

kolobezkabicykel
21. aug 2024

Mne ho urobili o cca. 15:00. Do 19 som mala veľmi intenzívne kontrakcie, a na druhy deň sa dcérka narodila. 🙂

autor
21. aug 2024

Super ďakujem ženy, budem dúfať že to príde 🙏

ina2405
21. aug 2024

Ja som mala len veľmi mierne bolesti po tom, žiadne kontrakcie. Tie sa trochu rozbehli tak 5-6h po tom, ale iba cvičné. Naplno tých 12h po prevedení. Myslela som, že to nebude fungovať. A predsa 🙂

qwert87
21. aug 2024

Držím ti palce. Mne pomohol, bolo som uz na 2cm otvorená, 3 dni pred tp. Naobed na poradni mi ho Dr. urobil a malý sa narodil o 2 v noci po 4 hodinách od prvej kontrakcie, hodinu po príchode do nemocnice.

zuzkacik4
21. aug 2024

Aj mne pomohol... pri prvom sa porod rozbehol do 11h a pri druhom, no...to bol expres :D tam som sa vdaka Hamiltnovi otvorila zo slabych 3cm (to som bola uz tyzden pred porodom otvorena) na 8cm behom necelej hodiny...

kendra73
21. aug 2024

Mne robili hamiltona piatok rano s tym,ze ak nezaberie,v utorok prijem (maly musel von kvoli mojmu vysokemu tlaku....Po hamiltone nastali ms bolesti,v sobotu rano odisla zatka s krvou niekolko krat a nastupili neskutocne bolesti,pila som aj caj s malinika aj alchemilku,bolesti stupnovali,no po sprche a spanku vzdy ustupili.Nakoniec mi v utorok stejne vyvolavali porod a maly sa narodil v stredu rano.Cize mne to privodilo len otrasne bolesti.

autor
21. aug 2024

No ja sa tiež snažím dopomôcť pitím čaju aj horúcou vaňou, skáčem na fitlopte, prechádzam sa 😀 ale len mi sem tam tvrdne bruško zatiaľ 😊

ysseba
21. aug 2024

Áno, dopoludnia mi spravili Hamiltona, okolo 16:00 som začala pociťovať menštruačné bolesti, neskôr odišla hlienová zátka a asi o 19:30 som cupitala do pôrodnice s pravidelnými kontrakciami a niečo po polnoci som sa stala mamou (pôrod nakoniec sekciou, ale to je iná kapitola 🙂 )

blaazi
21. aug 2024

Inak aj ja som mala 4h ms bolesti a potom nic. Riadne kontrakcie zacali az po pichnuti vody a odvtedy do 50 min bolo babo vonku. Otvarala som sa aj ked som nemala bolesti.

kendra73
21. aug 2024

Presne aj ja som hopkala na lopte,vela vela chodila,namiesto vytahu som sla peso na 4.domov atd a prd z toho.Iba kontrakcie neskutocne az som plakala,no po sprche nic a rano opat jak znovu zrodena.Este sme sli do Ikei,kupit prebal.pult a ja som nevedela z auta vystupit,take bolesti som mala,hovorim muzovi,otoc to,ja rodim...nebolo tak,nevyhla som sa vyvolavacke.Nastastie u mna zabral balonik,nic ine uz nemuseli.Lebo ma strasili,ze ak balonik nezabere,daju ho znova,potom tabletku odspodu,potom oxitocin do zily,no proste cely ,,wellnes,, program.Ale balonik zabral....Drzik ti palce,aby hamilton stacil

evka258
21. aug 2024

Mne to zabralo pri 2. Som sla od doktora uplne KO. A pri 3 dietati mi zabral sprint hore po schodoch niekolkokrat. Spravila som to cca o 18,30 a o 3,09 bol maly na svete. Ale fakt riadny beh...

xsuzannex
21. aug 2024

Ano, 2x pomohol. Rano ho spravili, vecer praskla voda .

angela85
21. aug 2024

Ja som bola 12 dní pred termínom,ale praskla mi voda,ale pôrod sa nechcel rozbehnúť ani po 10 hod,tak mi spravil Hamilton o 7 a už o druhej poobede bola malá na svete

arawis
22. aug 2024

Ahoj, áno. Hneď na príjme v piatok mi spravili, a doktor povedal ze do nedele vecera porodim. V sobotu okolo 22:00 zacali kontrakcie a v nedelu vecer bol maly na svete 🙂.

delina
22. aug 2024

Ja som mala cca 11 hod kontrakcie a neotvárala som sa. Po Hamiltonovi to išlo rýchlo, do 2 hod. bol syn na svete.

minaminana
22. aug 2024

Zabral. Pri prvom mi ho dr. spravil doobeda na poradni a v noci som rodila a pri druhom až o 3 dní, ale myslím, že bez neho by to tak skoro nebolo 🙂

waikikiijuri
22. aug 2024

Ja som si vyžiadala.ano zabral.hodiovy porod

waikikiijuri
22. aug 2024

@waikikiijuri hodinovy

nikiki29
22. aug 2024

Mne nezabral, robili ho 2x a nič. Chvíľku bolesti a na druhý deň nič. Dostali sme sa až k vyvolávačke

lucia245
22. aug 2024

Nie, nepomohol, robili mi štyrikrát každé dva dni. Úplne zbytočne trápenie rodičky. Ak bábo nie je pripravené, nepríde. Ak pripravené je, príde aj bez Hamiltona🙂

autor
22. aug 2024

U mňa sa zatiaľ nič nedeje len mám naďalej hnedý výtok 😕
@lucia245 tak pripravené by byť malo keď už je po termíne no problém budú skôr tie prietoky ktoré už sú hraničné tak je ideálne aby išlo čím skôr von

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre