Ahojte potrebujem radu chcem sa opytat ci neviete ako to fungujje momentalne som na Pn z dovodu toho ze mi nepredlzili rocnu zmluvu v praci a pn mam u obvodnej lekarky, budem marodovat mesiac ale teraz som zistila ze som tehu,robila som si test , u gynekologa som este nebola . Da sa marodka presunut na gynekologictvo od obvodnej? Alebo marodovat stymi krizami az do materskej?Marodku prerusit nemozem lebo uz aj tak dostanem vypoved.vdaka za rady
@majuska4401 Ano ide to. ALE . Prechod z PN do PN je pre socialku podozrivy a presetruje to. Z coho plynie ze dalsie peniaze ti moze uvolnit az po mesiacoch.
hm, ale ked ti nepredlzili zmluvu, kedy ti konci PP?
@majuska4401 dá sa. Ja som išla na PN že som mala aj mám problém s chrbticou a pravym kolenom ..a keď.mi.skoncili rehabilitácie cca 4 mesiace tak som išla na PN na gynekológiu
@majuska4401 ahoj ja som akurat teraz pn od gynekologa lebo som tehotna ale prvy mesiac som mala pn od obvodnej na chrbticu a vtej istej pn pokracujem u gynekologa, mne ani obvodna zrusit pn nechcela ze to sa tak nerobi ale pokracuje sa v tej istej pn
@majuska4401 da sa to..ja som to tak robila ziaden problem..najblizsie ako pojdes ku gynekologovi tak sa s nim dohodni on ti moze dat PN od 12 tt tehu a potom tvoj obvodny ti na ten zeleny listok len napise,ze od toho dna sa tvoja PN presuva k doc.meno a to je vsetko.
@majuska4401 Lenze ak mas zmluvu na dobu urcitu tak ani PN nezabrani zamestnavatelovi ukoncit pracovny pomer. Mala som to rovnako a teda ze k 31.8.koniec zmluvy a k 03.09. Som v ochrannej lehote nastupila na PN (lebo som neodrobila 730dni) a nevysla mi nezamestnanecka!
Takze nedostanem ani nemocenske teda na pnke? Viem ze sa mi nepredlzuje znluva ,to mi je jasne
@majuska4401 Ano budeš. Si v OL
@majuska4401 potrebujeme vediet datum ukoncenia zmluvy
Od osmeho mi koncila zmluva,cize siedmeho som mala este riadne pracovat ale od siedmeho som uz na PN.To ze som tehotna je len predbezne,robila som si dva testy a obe boli dve ciarky ,ale ta druha zatial este slabunka,preto som s uz dopredu chcela informovat,kedze viem ze asi som,lenze potvrdene to este nemam
@majuska4401 takze bola si v case skoncenia PP tehotna, alebo nie?
@majuska4401 no aby si mala.narok na materskú tak by si mala byť teraz aspoň 5- 6tt
@evittam riesila som to mesiac ani to nie dozadu s na socialke mi povedali ze 7dni tak asi jeden nevie co druhy. Ja neviem. Mne len povedali ze po skonceni pracovneho pomeru som 7dni v ochrannej lehote a kedze nemam odpracovanych 730dni (mam 723😆) tak mam 7 dni na to aby som mala nemocenske davky z PN. Hovorim len z vlastnej skusenosti
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Podla man mozes mat marodku len jednu. Ako dalo by sa to, ze by sa jedna zrusila ahned v ten den by si nastupila na tu druhu, no v tom by ti najviac pomohla asi tvoja doktorka. Oni vedia ako na to