Z PN na inú Pá,da sa to?

majuska4401
11. sep 2018

Ahojte potrebujem radu chcem sa opytat ci neviete ako to fungujje momentalne som na Pn z dovodu toho ze mi nepredlzili rocnu zmluvu v praci a pn mam u obvodnej lekarky, budem marodovat mesiac ale teraz som zistila ze som tehu,robila som si test , u gynekologa som este nebola . Da sa marodka presunut na gynekologictvo od obvodnej? Alebo marodovat stymi krizami az do materskej?Marodku prerusit nemozem lebo uz aj tak dostanem vypoved.vdaka za rady

xeonela
11. sep 2018

Podla man mozes mat marodku len jednu. Ako dalo by sa to, ze by sa jedna zrusila ahned v ten den by si nastupila na tu druhu, no v tom by ti najviac pomohla asi tvoja doktorka. Oni vedia ako na to

17juraj17
11. sep 2018

@majuska4401 Ano ide to. ALE . Prechod z PN do PN je pre socialku podozrivy a presetruje to. Z coho plynie ze dalsie peniaze ti moze uvolnit az po mesiacoch.

majusqa77
11. sep 2018

hm, ale ked ti nepredlzili zmluvu, kedy ti konci PP?

lubik87
11. sep 2018

@majuska4401 dá sa. Ja som išla na PN že som mala aj mám problém s chrbticou a pravym kolenom ..a keď.mi.skoncili rehabilitácie cca 4 mesiace tak som išla na PN na gynekológiu

lubik87
11. sep 2018

@17juraj17 nepresetruje sa nič .možno keď zmenia diagnózu z chrípka na bolesť krížov ale ak zmenia na tehotenstvo nemajú čo.podozrievat

17juraj17
11. sep 2018

@lubik87 To je mozne ze prechod na rizikove sa tak neberie. Iba davam rakciu pretoze to teraz kamati risili z mojho okolia

lubik87
11. sep 2018

@17juraj17 ono je to skôr o dlhodobo PN čo sú a vymýšľajú.... ale peniaze ti nemôžu zadržiavať lebo ti ich už raz odklepli...iné je keď zrušis pn a na druhý deň ideš znova ..vtedy sa zasa rozhoduje o priznaní 🙂 pri zmene doktora na PN máš stále ten istý papierik 🙂

viktoria3333
11. sep 2018

@majuska4401 ahoj ja som akurat teraz pn od gynekologa lebo som tehotna ale prvy mesiac som mala pn od obvodnej na chrbticu a vtej istej pn pokracujem u gynekologa, mne ani obvodna zrusit pn nechcela ze to sa tak nerobi ale pokracuje sa v tej istej pn

anve
11. sep 2018

@majuska4401 da sa to..ja som to tak robila ziaden problem..najblizsie ako pojdes ku gynekologovi tak sa s nim dohodni on ti moze dat PN od 12 tt tehu a potom tvoj obvodny ti na ten zeleny listok len napise,ze od toho dna sa tvoja PN presuva k doc.meno a to je vsetko.

zuzana316
11. sep 2018

@majuska4401 Lenze ak mas zmluvu na dobu urcitu tak ani PN nezabrani zamestnavatelovi ukoncit pracovny pomer. Mala som to rovnako a teda ze k 31.8.koniec zmluvy a k 03.09. Som v ochrannej lehote nastupila na PN (lebo som neodrobila 730dni) a nevysla mi nezamestnanecka!

anve
11. sep 2018

@zuzana316 ano v tom mate pravdu,ked raz ma zmluvu na dobu urcitu tak jej ju nepredlzia aj ked je na PN

majuska4401
autor
11. sep 2018

Takze nedostanem ani nemocenske teda na pnke? Viem ze sa mi nepredlzuje znluva ,to mi je jasne

evittam
11. sep 2018

@majuska4401 Ano budeš. Si v OL

majusqa77
11. sep 2018

@evittam nemocensku hej.. ...len stale sme sa nedozvedeli, kedy skoncil pp 🙂 ci nie nahodou skor ako ostala tehotn

zuzana316
11. sep 2018

@majuska4401 potrebujeme vediet datum ukoncenia zmluvy

majuska4401
autor
12. sep 2018

Od osmeho mi koncila zmluva,cize siedmeho som mala este riadne pracovat ale od siedmeho som uz na PN.To ze som tehotna je len predbezne,robila som si dva testy a obe boli dve ciarky ,ale ta druha zatial este slabunka,preto som s uz dopredu chcela informovat,kedze viem ze asi som,lenze potvrdene to este nemam

majusqa77
12. sep 2018

@majuska4401 takze bola si v case skoncenia PP tehotna, alebo nie?

lubik87
12. sep 2018

@majuska4401 no aby si mala.narok na materskú tak by si mala byť teraz aspoň 5- 6tt

lubik87
12. sep 2018

@zuzana316 ale pn s nezamestnaneckou nemá nič nie ? Tam nemusíš mať odrobene 2 roky .alebo sa mýlim ?

zuzana316
12. sep 2018

@lubik87 musis mat odrobene 730dni aby si mala nezamestnanecku. Pocas nej mozes ist na PN nic ine neviem. Ale autorka riesila PN nie nezamestnanecku a skoncenie pracovneho pomeru.

lubik87
12. sep 2018

@zuzana316 no to viem že musíš mať dva roky ale na PN aby si dostala nemusíš mať odrobene nič len byť na zmluvu

zuzana316
12. sep 2018

@lubik87 ano to je jasne. Len ak skoncil pomer 8.9. Tak ochranna lehota je 7dni cize max do 15.9.musi ist na PN.

evittam
12. sep 2018

@zuzana316 Ak bola tehotna v case skoncenia PP tak OL je 8mesiacov.

zuzana316
12. sep 2018

@evittam riesila som to mesiac ani to nie dozadu s na socialke mi povedali ze 7dni tak asi jeden nevie co druhy. Ja neviem. Mne len povedali ze po skonceni pracovneho pomeru som 7dni v ochrannej lehote a kedze nemam odpracovanych 730dni (mam 723😆) tak mam 7 dni na to aby som mala nemocenske davky z PN. Hovorim len z vlastnej skusenosti

evittam
12. sep 2018

@zuzana316 Ale mna naozaj nezaujima co ti povedala nejaka tetuska na SP. Dala ti to pisomne? Ak si tehotna pocas trvania PP tvoja OL je 8mesiacov a môžeš ist pocas nich kedykolvek na PN a nielen raz. Ak si nebola tehotna uz pocas trvania PP tak je to 7dni.

zuzana316
12. sep 2018

@evittam bola som tehotna uz pocas pracovneho pomeru ale ako som pisala ten skoncil 31.8. a “nejaka tetuska” mi povedala ze mam 7dni aby som dostala PNku. Kazdy si urobi ako moze nie?

evittam
12. sep 2018

@zuzana316 No ved to je tvoj problem,ze si uverila nejakej tetuske. Stále platí co som už napísala

zuzana316
12. sep 2018

@evittam nikomu som neuverila ako som napisala ja, kazdy si pomoze ako vie.

evittam
12. sep 2018

@zuzana316 Ja tu nepisem a netvdim,ze si mala narok na PN len do 7dni....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre