Ahojte buduce mamicky,
som v 3 trimestri, doktor mi zistil ze mam malo zeleza a predpisal mi aktiferin zelezo 2 krat denne ale ja ho bravam len 1 krat, niekedy len kazdy druhy den lebo mi nejako z neho nebyva dobre. Po uziti lieku do polhodiny pride na mna slabost a citim sa este viac unavena a mavam z toho zapchu a uz bez toho mavam s velkou potrebou problemy. Mate niektora skusenosti z aktiferinom ? co by ste poradili na zelezo ?
@mlil77 Ahoj, ja som ho brala dlho, cez 2 roky. S anemiou mam problemy vyse 10 rokov a teraz pravidelne uzivam (uz asi 5-6 rokov) ferro - folgamma. Vraj su lepsie akceptovatelne telom. Mne uz tie lieky celkovo nerobia problem, telo si na to po tolkych rokoch zvyklo. Brala som ich aj v tehotenstvach. Ale zle mi nebyvalo, skor s tou zapchou, to by som chapala, ale slabost som zo ziadnych nemala. A nemozes mat iny problem? Nizky tlak? ....
Železo v tabletkách strašne zaťažuje organizmus.. Pravdepodobne ti to aj tak nepomôže.. Povedz doktorovi, že ti robí zle ten liek, on ti určite predpíše iné tabletky.. Skus si to nájsť v potravinách alebo nejaké prírodné lieky.. Ja mám tiež malo železa, ale máme to v rodine.. Tiež mi predpisuje lieky ale neberiem to.. Tiež mi to robí zle..
myslim ze tlak nemam nizky, aspon ked chodim na vysetrenia. Naposledy pred 2 tyzdn. som mala 130/70. Som v 30 tyzdni tehotenstva a v poslednych dnoch byvam viac ako polku dna unavena. Vstavam az okolo 10.30 s tym ze sa naranajkujem a potom sa citim stale unavena a az okolo 13 hod. naberiem silu dve hodiny nieco porobim a znova som unavena a chce sa mi spat. Moze to byt z nedostatku toho zeleza ?
Mám ťažký stupeň anemie z nedostatku železa,mne už lieky nezaberaju,tak to riešime infuzkami,sestra mi poradila trstinovu melasu a výsledky súper,takže baby kúpte si ju a verím že sa vám ta anemia upraví
Alebo čučoriedkový narosansirup na železo je super 🙂
mlil77...ahoj...ja som sice nie tehulka,ale zeleza mam tiez malo - u mna je toteraz prechodom a castym menzesom...beriem dlhsi cas aktiferin, znasam ho dobre...ale nic mi tak neupravi krvny obraz ako trstinova melasa...skus,uvidis,iste ti pomoze...na jej chut si treba zvyknut ale iste je to prijemnejsie ako mat problemy a hlavne teraz..moja .dcera je v 3.trim. a tiez ma od vcera predpisane Ferro Folgamma na zelezo...ale melasu do nej dostanem aj keby nechcela 🙂 inak co mas priznaky ze si malatna skoro cely den,to je presne tym,ze ti chyba zelezo....mavala som presne take stavy...cely den som bola suca len do postele,nic ine...ale ako sa mi upravil krvny obraz je to ako ma byt a citm sa v pohode...drzim palce vsetkym tehulkam 🙂
Mne všeobecne zo železa bývalo ťažko. Neviem, ako ho užívaš, ale skús ho užívať počas jedla. Mne to pomáhalo. A dúfam, že ti k tomu predpísali aj kyselinu listovú, tá pomáha pri jeho vstrebávaní.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Maltofer. Ale železo je všeobecnosti dost tažké na žalúdok