Niektore si mozno vsimli, sme v tom zase. Akurat, ze tentoraz je to este horsie a tehotenska nevolnost zacala od 6tt a teraz v 8tt to uz je ako mat morsku nemoc a plavit sa na lodi do neznama. Je mi zle 24hod denne, iba ked spim mam pokoj. Otvorim oci a uz ma napina. Predosle tehu to prislo az v 8tt a bolo to o nieco miernejsie. Zvazujem lieky xonvea,pripadne ich alternativu. Mate skusenosti? Su tie vedlajsie ucinky take zle, ako sa pise v navode? Ja uz neviem, co mam robit. Zijem v zahranici a tu ma moze dat na rizikove az od 15tt, neviem ako mam proste fungovat v praci, fungovat doma. Uz aj chudak syn si vsimol, ze nieco neni so mnou v poriadku. Dakujem za rady😉
Xonvea je navykova? Asi tazko 🤣🤣🤣 vsak to je vitamin B a antihistaminikum. Fakt neviem, co by na tom malo sposobovat zavislost 🤦
@thirstymonk som v májových 2025, baby o tom otvorene hovoria.. ďakujem mužského pohľadu na vec keď netuší o co ide 😜😜😜 vyskúšaj na sebe a povedz nám všetkým tehotným o tom viac .. milujem fakt takéto trápne vyjadrenia od chlapov. Otras
@adeladulova skusala manzelka, ale nemalo to na nu efekt ziaden.
@adeladulova ako je to pekne, ze jest, ale ako mas jest, ked stale zvracias. Toto neni taka nevolnost, ze to prejde, ja mam strasne krce v zaludku z toho, ze ma stale napina dokolecka. Toto som az minule tehu nemala…
Ja som brala xonveu ,inak by som nedokázala chodiť do práce. Vôbec nie je návyková,jednoducho mi nevoľnosti okolo 4.mesiaca ustúpili a vysadila som ju. Dr. Mi ju pri silnej nevoľnosti odporúčal brať aj ráno,ale spôsobovala únavu,brala som ju len večer - aspoň som sa vyspala a cez deň som dokázala fungovať v práci. Večer mínus bývalo horšie,ale to až okolo 18tej- 19tej,to som nejak prezila už do večera.
@kiki68 kto nema nevoľnosti v tehotenstve tak nepochopí. Daj si, mne doktorka tiež povedala ak by vecer nepomohlo mám si dat aj rano, ale vecer stacilo a to som naozaj mala veľké nevoľnosti. Nie je nic návykové, sú to hlúposti, inak by to lekári neodporucovali. A presne ako ti píše jedna pani, prejdú nevoľnosti tak vysadis a hotovo🙂
@kiki68 treba si zvážiť výhody užívania a neužívania. Aj keby bola xonvea návyková, ja som ju musela užívať, lebo som vracala 7 krát denne, pred jedlom, po jedle, po pití obyčajnej vody, od hladu atď. Nič čo som skúšala nezaberalo a bolo toho hodne, schudla som 8 kíl za mesiac. A to už pred tehotenstvom som mala problémy s nízkou váhou, nevedela som pribrať. Takže zostať bez liekov by u mňa viedlo k dehydratácii, podvyzive, anemii, bielkovinam v moči, mocovine v krvi a možno by došlo aj na najhoršie treba rozmýšľať tak, že tehotná žena má v rukách dva životy a rozhodovať sa podľa toho. Užívala som spočiatku ráno aj večer a normálne som šoférovala cez deň. Po 16 TT som obmedzila na večernú tabletku vracanie bolo už len 3x týždenne. Teraz som 34.tt a pribrať sa mi podarilo 6 kíl naspäť.
Ok zeny, skusim to, lebo to fakt nejde. Dnes som zvracala zase asi 10 krat ako na pase, krce v zaludku. Tak pojdem na to inak. Tych par tyzdnov potrebujem prezit. Velmi dakujem za rady 🙏🏻
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj, kým začneš brat xonveu zisti si o nej viac. Stojí kopec peňazí a je veľmi návyková. Tak, že ak raz začneš, budeš ju brat do pôrodu, nie len 4 týždne, kým sa ti polepsi. Ak môžem poradiť, vyskúšaj všetko kým začneš týmto liekom. Skus radšej torekan čipky, veľa jest( to pomohlo mne, tie 4t prejde ako voda), zázvorom čaj, banány, presnidavky, suchšie pečivo fatra, pepsi atd. Odhodlaj sa vydrzat, držím palce