Xonvea počas tehotenstva

15. máj 2024

Som v 13 tt a odzaciatku mam ranné doobedne nevoľnosti ale trvajú len dovtedy kým sa nenajem. Zvracala som asi 3 krát od začiatku tehu.... mam začať užívať xonvea aby to úplne vymizlo? Aké máte skúsenosti?

sasula1333
15. máj 2024

Xonvea je iba na predpis, takze nepredpokladam ze by si sama rozhodla ci uzivat ale rozhodne to tvoj lekar. Ak ti nieje ale zle od rana do vecera vkuse, nevidim dovod...

autor
15. máj 2024

@sasula1333 mam ju predpísanú ale neviem ci si ju mam vybrať kvôli tomu ze moje nevoľnosti sa dajú prežiť

autor
15. máj 2024

Čítala som ze niektoré ženy boli ospale z tej tabletky a mali bolesti hlavy

colsami
15. máj 2024

Ked sa daju prezit, nedavaj si ju.
Samozrejme ze ma aj mozne vedlajsie ucinky a mimochodom je aj navykova.
Dr mi sama tak povedala, kym sa ta nevolnost akokolvek inak da prezit, neriesit to Xonveou.

sasula1333
15. máj 2024

Ja by som ti poradila nebrat. Tazko sa to vysadza. Ked raz zacnes brat tak ked prestanes moze ti prist ovela horsie. Z vlastnej skusenosti. Ja som ju brala pretoze som nedokazala ani prejst na wc a vracala som do misky v posteli. Mesiac som nic nejedla okrem 1 bananu denne. Nevladala som ist ani k lekarovi. Keby mi nezabrala xonvea skoncim v nemocnici. Takze ak ti nieje tak zle iba dokial si hladna, rano hned ked sa zobudis si daj banan a je to.

sasula1333
15. máj 2024

Ano, ospalost je tiez z toho. Das si tabletku a vypne ta uplne 😄

marcela199
16. máj 2024

Ahoj, ja by som si to nedavala na tvojom mieste, čo počuvam z okolia ženy maju problem to vysadit keďže žaludok si na to zvykol. Ja som mala nevolnosti do 14tt mne bolo zle cele dni ale zvracala som mozno 5x. Dalo sa to prežiť. Aktualne som v 6 mesiaci a ranne nevolnosti uz sice nemam ale obedňajšie ma sprevadzaju stale😃 hlavne keď zjem nejaku polievku😃 takžee skus počkať či to neprejde aj u teba keď sa trošku telo spamata z tych hormonov.

cookie29
16. máj 2024

U nas (nezijem na SK) bezny volnopredajny liek. Povodne je to antihistaminikum. A pouziva sa bud na tehu nevolnosti alebo na spanie. Nie je zase navykova a v mnohych krajinach sa bezne na tehu nevolnosti predpisuje. Ale teda problem je skor v tom, ze si po tom otapena. Takze ak vezmes rano a ides potom soferovat alebo sa v praci musis sustredit, nie je to nic moc.

koruhva
16. máj 2024

@sasula1333 a dá sa na nich fungovať? ja som síce vracala len raz ale už dva týždne som nič nespravila lebo nie som schopná obstáť ani pri sprostej praženici čo mi je nevoľno :D dnes som si dala prvú tabletku tak hádam aspoň fungovať vyložiť práčku na nich zvládnem..

sasula1333
16. máj 2024

@koruhva Tak mne bolo lepsie po tych liekoch, vracala som uz iba tak raz za tyzden, ale po tych liekoch som bola strasne unavena. Mozno ked si to das vecer a zaspis tak cez den vies fungovat. To neviem ti povedat. Ja som vracala hlavne vecer a aj rano takze som si musela davat tabletku na obed a to som hned potom zaspala a prespala cely den. Fungovat som nevedela absolutne, asi od 9 do 16 tyzdna vsetko musel robit muz. Az ked som zacala bojovat aby som ich dokazala vysadit som realne dokazala sa postavit z postele. Ale to az ked som uz nevracala a nenapinalo ma, ibak by som to brala stale.

cookie29
17. máj 2024

ona sa dat brat len polka, najma na zaciatku

dzejsik
17. máj 2024

ja som si myslela, ze som ospala z Xonvei, ale po vysadeni som bola ospala dalej, lebo mi kleslo zelezo, takze moze to byt z nej a nemusi 🙂
vysadit isla nakoniec lahko, ale az v 20tt, ked nevolnosti ozaj presli a mne ju dala kvoli celodennemu zvracaniu, aby som nemusela skoncit v nemocnici

ver123
22. máj 2024

Ahoj, ja som mala tak silne nevoľnosti, že som sa nevedela postaviť z postele a normálne fungovat. Xonveu beriem od 9tt a momentálne som v 31tt a budem ju brat pravdepodobne do konca tehotenstva. Nemala som žiadne vedľajšie účinky po nej a len vďaka tomuto lieku som dokázala fungovat celé tehotenstvo a chodiť normálne do prace. Beriem vždy 1 tabletku večer pred spaním.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre