Xonvea liek na nevoľnosť

evickuska
20. aug 2024

Ahojte cca v 10-11 tt mi Dr. predpisal tento liek, naozaj akoby carovnym prutikom fakt to ustupilo, obcas ked dlhsie nejem alebo zjem vela naraz tak to naozaj obcas mi pride nevolno.
Ale otazka je ina uz som 17 tt skoro na konci a neviem ci ho vysadit, mam strach, ze sa tie hrozne nevolnosti, ze som sa ani o drobca postarat nevedela vratia.
Ako ste to mali Vy s tymto liekom?
Dakujem 😏

cookie29
20. aug 2024

Výsad. Veď ak nebude dobre môžeš brat zase. Alebo skús len polku. Je to antihistaminikum.

rivini
20. aug 2024

@evickuska vysad…cim dlhsie beries, tym tazsie bude vysadit

barju
20. aug 2024

@evickuska poviem moju skúsenosť. Brala som od skorého týždňa večer aj ráno. Vracala som aj tak 3 krát za týždeň. Davsla som si pozor aby som jedla overené z čoho mi už raz zle nebolo, aby som jedla pravidelne v malých dávkach, nikdy nebola hladná a neprejedala sa. V 16tt som znížila dávku na jednu tabletku, iba večer. Vracala som 2-3 krát za týždeň. Konečne som začala priberať. Pribrala som späť 1 kilo z 8 čo som schudla. V 18 týždni som skúsila vysadiť úplne. Vracanie sa vrátilo v intenzite každý deň viac krát. Znova som schudla kilo za 2 dni. Vrátila som sa k užívaniu večer. Stále vraciam 2-3 krát týždenne, zacinam 23tt a pokiaľ nepriberiem späť aspoň na svoju pôvodnú váhu - momentálne som na hranici s podvahou, tak budem xonveu užívať. A to musím podotknúť, že v živote som užívala 2 krát antibiotiká a vyhýbam sa liekom ako je to len možné, ale xonvea mi zachraňuje život. Bez nej by som už bola na infúziách v nemocnici.

evickuska
autor
20. aug 2024

@rivini ved to sa obavam 😏

evickuska
autor
20. aug 2024

@barju verim ti Bozinku to mi je velmi luto, ze to mas az takto 😏

barju
20. aug 2024

@evickuska už som sa zmierila s tým že asi ma to ako jednu z mála žien, bude držať asi až do pôrodu 😕 moja mama to mala horšie, mozno to je dedične ale vtedy neboli tieto lieky, dávali vtedy nejaké ťažké oblbovaky, takže aspoň tych som usetrena. Ak ty to nemáš také zle, tak skús čo to spraví bez liekov. Vždy sa k nim dá vrátiť. Ja som skúšala robiť všetko preto aby som ich brať nemusela, predsa len je to 35eur za 20 tabliet. Tie peniaze si viem predstaviť inak investované, ale čo už.

evickuska
autor
20. aug 2024

@barju a nemoze to byt aj zo stresu?

barju
20. aug 2024

@evickuska snažila som sa to analyzovať aj z tejto strany. Keby to bolo pred návštevou lekára, alebo pred nejakým dôležitým callom v práci, ale obyčajný, pohodový deň. Raz to bolo z extrémneho tepla, a raz to bolo z pohupovania v aute na serpentinach, ale inak som nenašla spoločného menovateľa. Ešte dokonca ani jedlo čo jem čerstvo uvarene,na druhý deň už nemôžem keď je zohrievane, lebo skončí v záchode a nemám histaminovu intoleranciu. Ani alergiu na lepok a laktózu. Proste sa len asi malému nepáči čo mu posuniem 😀 z pizze mi napr nič nie je ani na druhý deň, poriadne mastnej so slaninou, klobásou, šunkou, 2 druhmi syra, cesnakom. Ani z takého nezdravého Big tasty bacon z McDonaldu. Ale na domáce jedlo je krpec vyberavy 😑 prvé 3 mesiace som bola len na ovocí, piskotoch a Fatre.

evickuska
autor
20. aug 2024

@barju tak skus aj nezdravo, najst cestu co udrzis lebo to, ze neudrzis takmer nic nie je vyhodnejsia cesta ako si dat nezdrave 🤷‍♀️

barju
20. aug 2024

@evickuska už som prestala riešiť že či je to nezdravé, hlavne že to v sebe udrzim, ani gynekologička mi nič na to nepovedala, tak asi robím dobre 😀

evickuska
autor
20. aug 2024

@barju veru dolezite je nieco zjest, ved to neni alkohol ci drogy len mastne 🙈

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre