Prosím je tu niekto kto bral xanax v tehotenstve? Zistila som, ze som tehotná až v 11.tyzdni (mala som MS) a každý večer som si na spanie dávala 1mg xanaxu (strata blízkeho príbuzného). Strašne sa bojím, ze dieťa bude mať nejakú vadu... Liek som samozrejme hneď vysadila :( poprípade brali ste antidepresiva, a ak áno akú dávku? Ďakujem moc za každú odpoveď
Ja poznam jednu zenu, co brala Xanax cele tehotenstvo. Dieta bolo uplne v poriadku a je uz velke, takze ani z dlhodobeho hladiska sa nic nestalo. Xanax by nemal sposobovat vyvojove vady, tam je vacsie riziko skor to, ze babatko bude mat abstinencny syndrom. Ale to ak sa berie v tretom trimestri. Xanax inac nie je antidepresivum, ale sedativum, medzi AD je viacero liekov, ktore su uz relativne odskusane a povazovane za bezpecne. Tam by som sa poradila s lekarom.
@marianarem nemas pravdu, Xanax v 1.trimestri praveze moze sposobit vyvojovu chybu dietata.
Ked sa berie dlho a na konci tehu, tak dieta po narodeni moze mat abstinencne priznaky. Ale raz mi pisala jedna co brala vysoke davky 1-2mg 3xd. Najlepsie sa opytat psychiatra ake ma skusenosti so xanaxom v tehu.
@euka210 Moze byt, ja nie som odbornik, tieto informacie mi boli dane na ambulancii klinickej farmakolpgie pred 6 rokmi. Tiez som vtedy v uplnych zaciatkoch tehotenstva uzila nejake 2 tabletky Xanaxu, tak som sa pre istotu spytala aj nan. Bolo mi povedane, ze vyvojove vady nebyvaju.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Treba sa poradit s lekárom,existuju lieky ktore mozes ak nieje na vyber..urcite ti poradi.mne bol napriklad vysadeny lexaurin.ale boli mi ponechane AD pocas celeho tehotenstva.drzim palce