Vznik krčových žíl počas tehotenstva

lucnykvietok
13. máj 2015

ahojte.som v 19tyzdni tehotenstva a na lavej nohe zo zadnej strany mi vybehli krcove zily.zacinaju sa mi tesne nad kolenom zo zadnej strany a tahaju sa mi az po lytko.toto je moje druhe tehotenstvo, pri prvom som nic take nemala.som chuda, zatial som pribrala 5kil, s malym chodim dost von, takze mam aj dost pohybu.chcela by som sa spytat aka je vasa skusenost s krcovymi zilami pocas tehotenstva.a ci vôbec po porode zmiznu alebo aspon trosku ustupia.dnes som si kupila v zdravotných potrebach aj tie pancuchy na krcove zily.v rodine krcove zily ma moja teta a z maminy rodicia.dakujem za rady a informacie.prajem pekny den

25daniela
13. máj 2015

Mne sa krcove zily porobili presne tak ako opisujes az pocas tretieho tehotenstva. Uz sa mi celkom nestratili, ale malilinko ostali. Nieje to az take strasne, ale nieje to ani ako pred tehotenstvom. Tie pancuchy su dobry napad.

lubique
13. máj 2015

Porad sa s gynekologom/vseobecnym mudr., ci predsa len netreba zajst na cievne (angiologicka ambulancia), viem ze krcove zily mozu vzniknut aj okolo rodidiel a v tom pripade sa odporuca cisarsky, pripadne aj urobit sono ciev, ci tam nie je tromboza.

bonaqa2013
13. máj 2015

Ak sa ti spravili raz krčové žily, už sa nestratia. Nikdy. Pri ďalšom tehu budeš mt problém ešte v skoršom tt. Po pôrode troška zmiznú, ale ozaj len troška. A ďálej sa to bude zhoršovať. Dop. nosiť pančušky na to určené.

rica1
13. máj 2015

@lucnykvietok ja mam celkovo krcove zily, od 18tky, som uplne chuda pri vyske 178 som vzdy od tej 18tky mala vahu od 55-58 kil takze ziadna nadvaha, na pravej nohe som bola uz operovana a sklerotizovana , na lavej som mala len take naznaky este minule leto sa stym v pohode dalo chodit v sukni npr alebo tak , no ale po tehotenstve zial je to hrozne, teda zacali sa mi davat okamzite ja neviem uz v 10tt a potom sa to uz len zhorsovalo, bola som aj u cievneho stym nic nerobi, po tehotenstve teda ked porodim tak potom sklerotizacia alebo laser,

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre