Tehuľky, poradte, tak dlho a veľmi sme sa snažili o krpčeka, až sa podarilo, ale od začiatku je problém, už na prvom vyšetrení nám zistili cystu o priemere 7,3cm a zväčšený žĺtkový váčok, do týždňa som ležala v nemocnici s dvojnásobnou veľkosťou cysty, operáciu som odmietla, lebo jej veľkosť ohrozovala krpčeka... ☹ . A teraz v 18 tt mám stále divnú pachuť v ústach, podľa tunajšieho fóra som už pribrala priveľa, musím ležať a mávam hrozné bolesti hlavy, ale aj bolesti v podbrušku. Necítim ani pohyby krpčeka.....preboha, som zlá mama? ☹ A doktor mi dáva odpovede, že nič nie je isté, keď sa opýtam ako na tom krpček je..... Už teraz ho s manželom veľmi ľúbime a chceme, ale bojím sa, či niečo nerobím zle a náhodou mu nevedomky neubližujem aj ja sama????
@makmitka33 zmeň lekára.ja čo som mala pri prvom tehu ani raz mi nespravil sono.na moje otázky reagoval to je normálne.a to že si pribrala veľa to je koľko?nprečo by si mala byť zlá mama?
niesi zla mama ved sa na babo tesite spolu s manzelom. Z tou vahou sa netrap to je to najmenej co ta moze trapit.zmenit lekara ako tu baby pisali je dost podstatne.dufam ze mas za sebou aspom sono v 12 tt a vsetko pozrel poriadne.pohyby prvorodicky nemusia citit az do 25tt.moj pripad bol mimo tabuliek.prveho som v 14tt druheho v 11tt.je to vysoko individualne.netrap sa uzivaj si brusko ktore zachvilku zacne rapidne rast a v 20tt budes vidiet drobceka a tu sa pri troche stastia dozvies pohlavie.ak mas strach ci je v poriadku objednaj sa na 3d a ukludnis seba aj ocinka.vela pozitivnej energie prajem
@sisaha Ďakujem, ukľudnila si ma , 🙂 možno je to len strach a priveľmi sa držím tabuliek a pokynov. Dík 😉
@gubcikova teraz mám už 16 kg a neviem to zmeniť, tuším už aj voda sa na mňa nalepí. Tak veľmi chcem dať nášmu krpčekovi všetko....a keď ho nedokážem ani len pocítiť či sa hýbe, tak sa cítim ako neschopná ☹
@makmitka33 nezabudni, ze aj tabulky vznikli priemerovanim viacerych aspektov.. Nikdy nebude nikto presne podla tabulky.. 😉 A svoju vahu zhodis potom ked budes kojit..
@vejinka ďakujem, veľmi ďakujem, keď to čítam, tak hneď sa cítim lepšie a nie ako neschopka 🙂
@makmitka33 - nie kazde tehu je prechadzka ruzovou zahradou a niektore babatka maju tazsi start, ale dotiahnete do do uspesneho konca. Byt tebou, ked lekarovi nedoverujes, nic ti nevysvetli, zmen ho. Je to tvoje pravo a lekari nepochopia, ze robia nieco zle, pokial im to nepovie sam pacient alebo najlepsie neukaze svojim odchodom. Tehotenstvo je citlive obdobie a mas narok na tu najlepsiu starostlivost. A boze priberanie, ja som doma vahu nemala, bola som rada, vobec ma nejake kila nezaujimali, videla som rastuce brusko a bola STASTNA z kazdeho centimetra navyse. Ved vo mne rastol novy zivot...
@anjelicek26 veď to je to, ten nový život je zrazu najdôležitejší na svete
@sisaha Tak to dúfam 😉
@gubcikova pretože neviem, či je ten krpček v poriadku a neviem či mu dokážem dať všetko .... preto sa cítim zlá mama ☹ Poznám tehuľky, čo vedia všetko čo ich krpček chce a ako na tom je
@makmitka33 z ktoreho mesta si? V 20 tyzdni sa chodi na morfologicky uzv. Na SK je niekolko odbornikov, ktori sa na neho specializuju. Vyhladaj si toho co je blizsie k tvojmu bydlisku a objednaj sa. Tam ti ten lekar povie vsetko co vidi..(z BA je to MUDr. Holáň, MUDr. Čunderlik) Z okolia Hlohovca je tiez jeden, ale meno neviem a tiez niekto z okolia Kosic..
@sisaha ja som Trnava a asi to aj skúsim, možno ma to ukľudní
@makmitka33 urcite ta to ukludni. Ja som bola u Holana a nielen ze je velmi prijemny ako clovek, ale naozaj vie, co ma na tom uzv hladat, aby sa vylucili vsetky mozne poskodenia...
@makmitka33 hned na uvod, ukludni sa... nadych, vydych.... uz je lepsie?? 😉 Preco by si mala byt zla mama? Si praveze uuuuzasna, lebo sa o svoje babo bojis 😉 Takze takto: ja som bola v nemocke od 15 tt takmer stale.... od nejakeho 20 tt mi lekari na vizitach v nemocnici sem tam zahlasili, ze toto nema cenu, ze je to umelo udrziavane tehotenstvo, ze dieta moze mat postihnutie a tak.... na moj vkus to hovorili dost casto, az kym som raz na jedneho nevybuchla, odvtedy bol klud..... dcerka sa narodila v 30 tt bez akychkolvek nasledkov, dnes je z nej krasna a sikovna velkacka 😀 Detaily: prve tehu sa skonilo potratom, druhe tehu bolo rizikove kvoli hematomu, potom zase zly krcok, tak zase kontrakcie a tvrdnutie brucha aj ked som este skoro ziadne nemala, malinka zaostavala velkostou aj vahou, nakoniec som ako "bonus" dostala hellp syndrom a ratovali nas obidve....
Takze vyhladaj nejakeho dobreho dobornika aby ta uistil v tom, ze je babo ok.... ze mas pachut v ustach? Ja som vracala do 6 mesiaca NONSTOP.... bolenie brucha a tvrdnutie som ti uz spominala, strach som mala nenormalny, ked som sa raz za cas vybrala na hodinku nieco malej kupit, tak som sa v obchode rozrevala, lebo som jej ani dupacky nevedela vybrat!!! 😀 Neries co bude potom, teraz si vychutnavaj tehotenstvo, priroda to tak uzasne zariadila, ze ked bude drobcek na svete, ty prva bude vediet co a ako.... 😉
Kazda z nas robi chyby, pouci sa a ide sa dalej a uz len preto ze nad tym vsetkym uvazujes a trapis sa tym, si myslim, ze budes pre svoje dieta tou najuzasnejsou a najstarostlivejsou matkou na svete!!!!
@habibi78 som šťastná, že Vám to dopadlo dobre a blahoželám k dokonalej Veľkáčke 🙂 Mala som sa sem prihlásiť dávno, lebo všetky vety, čo sú tu napísané mi dávajú toľko sily a odvahy...ani to neviem popísať ako lepšie sa cítim 😉 ďakujem!!!!
@sisaha on sídli kde? Holan?
@makmitka33 v Auparku, v tej vyskovej budove, tusim 2 poschodie - Medifera. Plati sa okolo 50-70 eur, ale to ta nechcem zavadzat, predsa len, su to uz viac ako dva roky co som tam bola. Ak by si mala odporucenie na vysetrenie od tvojho lekara, mozno by cena bola aj nizsia.. Skus tam zavolat a vyzisti.
@makmitka33je v Aupark Tower v Medifere. Ak máš odporúčanie od lekára,tak platíš len 10Eur za presné objednanie.Môžem ho len doporučiť.Holáň je fantastický odborník i človek.Držím pästičky.
@sisaha skúsim a dám vedieť ako dopadlo 🙂
@makmitka33 v hlohovci sa mi zdá Kubranský
@makmitka33 aj ja ti pridam par pozitivnich vet, bud v klidu a v pohode, objednej se k Mudr. Čunderlíkovi, robi prvotrimestrovy kombinovany skrining, ve 12 tydnu, tel. 02/54792509 na žadost pacientky je to okolo 100 euro, ve 20 tt a ve 30 tt se chodi k Mudr. Holaňovi, kdyz ti doktor vypise papir platis jen 10 euro, aj ja mam miomy na maternici, ze zacatku jsem mela jen "uzlik" uz mam 4 z toho jeden velikosti pomerance, neboli to zatim, tak se s tim nic nedela, byla jsem i na amniocenteze taky v BA na zeleznicnej tam su ozaj ze odbornici, vysledky do 3 tydnu stoji 70 euro, kdyz to chces do 3 dni stoji to 300 euro, mivam migreny kazdy mesic, ktere me vyradi na 3 dny z provozu, uplne, beru homeopatika, kup si v lekarni, to drobcovi neublizi, doktroka mi rekla ze muzes i paralen 500, furt mam ucpany nos uz 2 mesice pouzivam olynth a ted mi zjistili cukrovku, taky jsem na zacatku hodne pribrala ale cukrovka se meri az okolo 26 tt, kdyz ti ji zjisti musis na dietu, ale bud v klidu, pohyby jak holky psaly ucitis az kolem 20 tt, uzivej si bud v klidu objednej se na ultrazvuk a uvidis ze to budes vsechno v pohode. Drzim pesti
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@makmitka33 zacnem od konca. preco by si mala byt zla mama? pohyby dietata zacnes citit okolo 20tt, ze mas pachut v ustach? 90% tehotnych ju ma... Ze si pribrala vela?80% mamiciek priberie viac ako by malo... Ostatne patri do ruk lekara. Ak mas pochybnosti o tom svojom, je na rade ho zmenit a ist k odbornikovi, ktory ti da normalnu odpoved na tvoju otazku... Drzim palce..