Vytrhnutý zub - opuch pred pôrodom

simona966
3. máj 2022

Ľudia moji ja už čisté zúfalstvo , 9 mesiac tehotenstva o týždeň sekcia plánovaná, mne pred troma dňami na pohotovosti trhali zub kde bol zápal a hnis, antibiotiká nemôžem žiadne , ráno sa vždy zobudím trochu opuchnutá to ďasno , mám tam aj vytvorenú už tu krvnú zrazeninu repikujem si to , prosím vás je normálne že ešte aj na tretí deň mám opuch ako nie silný ale cítim to ... Už som celá v strese vyrevana , doma mám malé dieťa , mám počkať ešte alebo mám ísť zubárovi ? Na kontrolu ... Pýtam sa lebo všetci mi hovoria že to mám ešte krátko že mám počkať že je to predsa zásah a rana ale zároveň som v nepohode kvôli tomu že mám budúci týždeň plánovaný cisársky a ako tak by som potrebovala byť v pohode , ja mám až paniku zo zubárov ak by mi to čistili veľmi to bolí ?

heln
3. máj 2022

@simona966 ahoj, jedna vec je, ze sa to naozaj dlhsie hoji a moze to byt opuchnute a bolestive, ale skontrolovat si to kludne daj.
ja som si po trhani zuba kloktala takou ustnou vodou co sa pouziva po takychto chirurgickych zakrokoch, len si teraz nespomeniem ako sa vola, v lekarni urcite budu vediet aj ti povedia ci mozes ked si tehotna, alebo kloktaj aj salviou.

deti95060810
3. máj 2022

mala som... po troch dňoch začalo odpúchať...

luccija
3. máj 2022

@simona966 väčšinou to opuchne hneď do druhého dňa a silná bolesť bodava ...
Bolesť a opuch môžeš mať dlho.Ale pre istotu by som sa išla ukázať

simona966
autor
3. máj 2022

@heln včera som kúpila nejakú vodičku corsodyl tak uvidíme či pomoze 🥺

amiaja
3. máj 2022

@simona966 mne vo stvrtok trhali zub, tiez zapal a hnis. Mala som uz opuchnute lice. Este dva dni som bola opuchnuta ale nebolelo ma to. Iba ked som stisla pery tak som to citila ale uz to povoluje. Ak sa ti to nezhorsuje tak by som pockala este.

martul
3. máj 2022

@simona966 no keby som nebola pred pôrodom tak by som sledovala a počkala 1-2dni čo to bude robiť, lebo máš priestor to riešiť keby to nebolo dobré. Ale týždeň pred sekciou určite nie, hneď dnes by som behla si to dať skontrolovať a budeš kľudná. Si predstav počkáš pár dní a bude sa to zhoršovať kde budeš behať deň pred pôrodom, alebo v nemocnici po operácii čo tam budú robiť s tebou. Budeš mať dosť starostí so sebou a nie ešte so zápalom, to nie je sranda pri sekcii.

pandorra
3. máj 2022

A prečo ti nedali antibiotiká?urcite treba ísť na kontrolu, či to je v poriadku. Ja som tesne pred cisarskym a ich beriem.

luccija
3. máj 2022

@pandorra tiež sa čudujem.Mne v tehotenstve našli hnisavy vacok pod zubom a brala som ATB.ale, ak tam bol hnis väčšinou človek opuchne do druhého dňa ja som z večera do rána bola ako syseľ🙂

simona966
autor
3. máj 2022

@pandorra zajtra idem zubarke ráno konečne som sa jej dovolala povedala že sa mi nato pozrie a keď tak prečistí prosím vás dievčatá boli to čistenie tej rany ?

martul
3. máj 2022

@simona966 mňa absolútne, takú hnusnu tekutinu mi tam vstrekla a len pohladim skontrolovala, nebolelo vôbec

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre