Ľudia moji ja už čisté zúfalstvo , 9 mesiac tehotenstva o týždeň sekcia plánovaná, mne pred troma dňami na pohotovosti trhali zub kde bol zápal a hnis, antibiotiká nemôžem žiadne , ráno sa vždy zobudím trochu opuchnutá to ďasno , mám tam aj vytvorenú už tu krvnú zrazeninu repikujem si to , prosím vás je normálne že ešte aj na tretí deň mám opuch ako nie silný ale cítim to ... Už som celá v strese vyrevana , doma mám malé dieťa , mám počkať ešte alebo mám ísť zubárovi ? Na kontrolu ... Pýtam sa lebo všetci mi hovoria že to mám ešte krátko že mám počkať že je to predsa zásah a rana ale zároveň som v nepohode kvôli tomu že mám budúci týždeň plánovaný cisársky a ako tak by som potrebovala byť v pohode , ja mám až paniku zo zubárov ak by mi to čistili veľmi to bolí ?
mala som... po troch dňoch začalo odpúchať...
@simona966 no keby som nebola pred pôrodom tak by som sledovala a počkala 1-2dni čo to bude robiť, lebo máš priestor to riešiť keby to nebolo dobré. Ale týždeň pred sekciou určite nie, hneď dnes by som behla si to dať skontrolovať a budeš kľudná. Si predstav počkáš pár dní a bude sa to zhoršovať kde budeš behať deň pred pôrodom, alebo v nemocnici po operácii čo tam budú robiť s tebou. Budeš mať dosť starostí so sebou a nie ešte so zápalom, to nie je sranda pri sekcii.
A prečo ti nedali antibiotiká?urcite treba ísť na kontrolu, či to je v poriadku. Ja som tesne pred cisarskym a ich beriem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simona966 ahoj, jedna vec je, ze sa to naozaj dlhsie hoji a moze to byt opuchnute a bolestive, ale skontrolovat si to kludne daj.
ja som si po trhani zuba kloktala takou ustnou vodou co sa pouziva po takychto chirurgickych zakrokoch, len si teraz nespomeniem ako sa vola, v lekarni urcite budu vediet aj ti povedia ci mozes ked si tehotna, alebo kloktaj aj salviou.