Výtoky v prvých dnech těhotenství

partyzanka91
26. sep 2013

ahoj všechny maminky i nastávající m.,
nedávno jsem zjistila že jsem těhotná. V sobotu (28.den) jsem měla dostat ms (ale většinou jsem jí dostávala ještě dřív jak za 28 dní), žádná však nepřišla. Počkala jsem až do úterka a v úterý ráno jsem si udělla těhotoneský test, koupili jsme ten dražší. Výsledek který se mě zobrazit za 3 minuty byl jasný už do minuty, dvě krásné výrazné plné čárky zobrazující jistý pozitivní výsledek. Objednala jsem se tedy na gynekologii, půjdu tam příští týden ve středu a udělají mi ultrazvuk.
Jinak nemám sice menstruaci ani špinění ale místo toho jsem měla něco jako tokový slabý výtok, úplně průhledný. Pokud jsem se dole otřela tak toaleťák byl trošku vlhké a zrovna tak i kalhotky. Připadala jsem si jako když se vyčůrám a špatně se utřu, malinko to i svědilo. Brala jsem si tedy vložky pro větší pocit čistoty a sucha a taky si to večer meju intim mýdlem. Dneškem mi ten výtok už skončil ale ráno jsem měla ještě něco jako takovou hustou bílou kaši (bylo toho jenom trošku), bez zápachu, bez pálení - trochu to připomíná výtoky které jsem mívala při ovulaci? Je to běžné? Kolegyně v práci mi říkali že by to mělo být v pořádku, že nějak se to tělo čistit musí.
Jinak nemám skoro žádné příznaky, nezvracím, nemám chutě a ani mi nevadí žádné pachy. Nebýt těch krámů co nepřišly a toho testu ani nepoznám že jsem v tom. Akorád mě ještě občas dost píchá v prsou a když se jich včera večer manžel dotýkal tak mě bolely ty doteky a to byly jemné.
Jo a taky bych se vás chtěla zeptat - máte nějaké dobré rady do začátku těhotenství, co dělat a nedělat, co je nejlepší jíst? Sprchujete se v horké vodě? (lidi mi říkali že nemůžu tak jsem se telefonicky ptala na gyndě a tam mi řekli že se horkou sprchovat můžu, ale nesmí to být hodina abych nebyla přehřátá). A co ibalgin, berete si ho při bolesti? - měla jsem před dvěma dny teplotu tak mi manžel dal ibalgin, prý našel že se nesmí až ve 3. semestru (smála jsem se když říkal, takže ve třetím měsící 😀 no jo chlapy ty tomu rozuměj jak koza petrželi). Děkuji vám všem. Ráda se podělím o vaše zkušenosti

trish31
26. sep 2013

@partyzanka91 ten vytok je normalny pokial Ta nic nesvrbi a je priesvitny.Je to tehotensky vytok a mozno mas troska premnozene kvasinky ale to Ti povie gynekolog.Treba nosit intimku stale,je to dost neprijemne.

K tej horucej vode.Kazdy ma iny nazor,ja sa doteraz kupem obcas v horucej vani,chodila som aj do virivky aj teplych bazenov.Sme v poriadku.

Ibalgin sa v tehotenstve nesmie,iba paracetamol,teda odporuca sa Paralen,maximalne 500 mg 3 x denne max.3 dni ak nezabera,treba ist k lekarovi

A co jest?Opat,hovorim sama za seba.Ja som jedla aj jem vsetko.Aj morske plody,syry,aj plesnive syry,

Riad sa svojim telom 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre