Výsyp v tehotenstve

aninka95
18. okt 2022

Ahojte, zajtra idem normálne ku kožnej, ale napriek tomu by som sa rada opýtala či nemáte niekto skúsenosť. Asi 5 dní ma trápi neskutočný výsyp na hrudi a pod prsiami. Tak isto sa mi vyhádzalo čelo, nie sú to klasické vyrážky ale také "potničky" aj na tom čele. Nič som nezmenila v strave ani v praní, ani v denných aktivitách. celé to svrbí a celkovo je to nepríjemné. Samozrejme ako prvorodička som v strese či je malá v pohode.

maria898
18. okt 2022

@aninka95 ja som mala takyto vysyp okolo 4 mesiaca v obidvoch tehotenstvach... Na celom tele. Kozna predpisala kortikoify ktore som samezrejme nenatierala a same to odznelo... Kupila som si linolu do kupela a umyvala sa nou

7lenka11
18. okt 2022

ja to mám od od konca 1. trimestra, mám výsyp na pleciach a dekolte.. vraj ide o hormonálnu zmenu, v podstate na to nič nezabralo.. občas to samé ustúpi, občas je výsyp výraznejší.. mám však podozrenie, že to u mňa súvisí aj so stravovaním, keďže mám histamínovú intoleranciu, no v tehotenstve sa snažím nediétovať a dopriať telu aj malej pestrú stravu...

aninka95
autor
18. okt 2022

@maria898 to vazne kortikoidy v tehotenstve niekto predpise? ved tie aj mimo neho sa obcas bojim pouzivat, ze ake to je agresivne liecivo.

aninka95
autor
18. okt 2022

Dakujem za odpovede, som trosku kludnejsia... ja som tiez alergik, ale pocas teho neberiem lieky, lebo ta alergia nebola taka hrozna posledne mesiace.

maria898
18. okt 2022

@aninka95 no vidis taky su dnes doktori

nina004
18. okt 2022

@aninka95 Tak u mňa bol výsyp ako reakcia na tehotenské hormóny. A pomohla len kortikoidova masť. Stačilo natrieť dva dni. Mesiac som sa tomu vyhýbala ,ale len sa to zhoršovalo a svrbelo ,tak že som mala brucho už celé krvavé od škrabania

aninka95
autor
18. okt 2022

@nina004 a bola si u gynekologa s tym ci priamo u koznej?

nina004
18. okt 2022

@aninka95 Najprv u gynekológa a potom na kožnom

dajanajurko
18. okt 2022

@aninka95 ja som v prvom tehotenstve mala brutálny vysyp po celom tele, strasne to svrbelo. Skúšali sme všetko s koznou až ma nakoniec hospitalizovali na koznom, tri dni mi páchali hydrokortizon a prešlo to chvalabohu. Potom sa mi to znova spravilo po pôrode, zase pichali injekcie a prešlo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre