Ahojte, zajtra idem normálne ku kožnej, ale napriek tomu by som sa rada opýtala či nemáte niekto skúsenosť. Asi 5 dní ma trápi neskutočný výsyp na hrudi a pod prsiami. Tak isto sa mi vyhádzalo čelo, nie sú to klasické vyrážky ale také "potničky" aj na tom čele. Nič som nezmenila v strave ani v praní, ani v denných aktivitách. celé to svrbí a celkovo je to nepríjemné. Samozrejme ako prvorodička som v strese či je malá v pohode.
ja to mám od od konca 1. trimestra, mám výsyp na pleciach a dekolte.. vraj ide o hormonálnu zmenu, v podstate na to nič nezabralo.. občas to samé ustúpi, občas je výsyp výraznejší.. mám však podozrenie, že to u mňa súvisí aj so stravovaním, keďže mám histamínovú intoleranciu, no v tehotenstve sa snažím nediétovať a dopriať telu aj malej pestrú stravu...
Dakujem za odpovede, som trosku kludnejsia... ja som tiez alergik, ale pocas teho neberiem lieky, lebo ta alergia nebola taka hrozna posledne mesiace.
@aninka95 ja som v prvom tehotenstve mala brutálny vysyp po celom tele, strasne to svrbelo. Skúšali sme všetko s koznou až ma nakoniec hospitalizovali na koznom, tri dni mi páchali hydrokortizon a prešlo to chvalabohu. Potom sa mi to znova spravilo po pôrode, zase pichali injekcie a prešlo.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@aninka95 ja som mala takyto vysyp okolo 4 mesiaca v obidvoch tehotenstvach... Na celom tele. Kozna predpisala kortikoify ktore som samezrejme nenatierala a same to odznelo... Kupila som si linolu do kupela a umyvala sa nou