Vyššia váha a kvôli tomu v 6. týždni nič nevidno v

adzy
29. sep 2021

Zdravis Vás otváram diskusiu lebo nenašla som nič takéto na presne môj problém. Dlho sme snažili o bábo a keď sa konečne už v tomto mojom veku 36 podarilo tak som strašne na pochybách a mam strach som v 6tt a doktor nevidí tam vôbec nič ze ale nevidno my ani maternicu dva x my robyl sono aj zobral krv a vyšlo až 2000 to hcg? Že to svedčí pre 5tt aj 4 dní že tehotná som určite ale není si istý ci to nieje mimomaternicove kontrolu my dal až 11steho dovtedy sa aj môžem aj zblaznit ze ak budem mat bolesti mam radšej utekať do nemocnice ze mam vysokú váhu stalo sa to už niektorej ze kvôli váhe nebolo vidno nič? Ze jeidne co tam vidí sú čreva vôbec tomu nechápem ma už staršie prístroje

paulinkaa2
29. sep 2021

@adzy dobrý deň. Tak cez moju sunku dr videl v 5tt vacok. Ale kontrolu mi dal o týždeň že či je v maternici alebo mimo.

domka222
29. sep 2021

Môžem sa spýtať, to máš koľko kg navyše, keď nevidel ani maternicu? 😲 Ešte gestačný vačok to pochopím, ale až takto?

adzy
autor
29. sep 2021

@domka222 mam 88 kg

1katus1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adzy
autor
29. sep 2021

@adzy vždy som mala veľké brucho tukové aj keď som bola chuda celiakiu mam a herniu

ajka0207
29. sep 2021

@adzy a ako ti robí normálnu preventívku keď nevidí maternicu? Nemyslím že je chyba v tebe ale v doktorovi

mariska1989
29. sep 2021

88 kg a nič nevidel to čo má za prístroj 🤔.prvé tt sa robia sono zo spodu to tam akože nič nevidel ?

adzy
autor
29. sep 2021

@ajka0207 na preventívky chodím pravidelne a nidky nič nevravel a teraz toto neviem co mam robiť akože do 11 steho my to príde nezodpovedné odneho čakať doma kým my niekde praskne niečo keď sa poriadne zameral tak vraví vidím tu niečo také čierne taka gulocka a ma to 5 mm ale není si istý ci toje ono asi mam pocit ze sa skúsim niekde obejdnat súkromníkovi

adzy
autor
29. sep 2021

@mariska1989 nie ze vidí len čreva samé poprejanane a že nevidí dobre skoro vôbec maternicu keď sa riadne zameral tak povedal ze vidí tam gulocku 5mm ze asi možno to bude ono tak musím čakať až do 11 a bit v strachu dovtedy ci to nieje mimomaternicove

veronice
29. sep 2021

@adzy pozeral ta cez brucho alebo cez posvu? Lebo ak cez brucho, chapem, ano, cez tuk by to nebolo vidno, ale ked pozera zdola cez posvu tam tam mu vo vyhlade ziadny tuk nebrani takze ak ta pozeral zdola a nic nevidel, nebude chyba v tebe ale v nom a jeho pristrojoch.

adzy
autor
29. sep 2021

@veronice pozeral ma aj aj a keď znútra nič nevidel dlho a až potom ze asi to bude ono ale len asi niečo videl čierne 5mm nieje si isty ma pochybnosti ale tak myslim ze ma mal poslať niekde na potvrdenie

dusankomoj
29. sep 2021

@adzy čo takto vymeniť doktora? Veď tehotné bývajú aj 120kg baby! A keď má prístroje z prvej republiky,tak sa budeš celé tehotenstvo báť,aby niečo neprehliadol?

adzy
autor
29. sep 2021

@dusankomoj no však ano ale ja kunemu chodím už 15 rokov a vždy bol ôk vždy som sním bola spokojná len teraz asi on sám zato nemôže co sa deje ze to tam proste nevidí ja len potrebujem radu ci sa niektorej stalo ale asi nie nebudem čakať a pôjdem do nemocnice v nedeľu to už budem 6tt to už musí hádam vidieť a oni ak uvidia tak ma to veľmi ukludni takto asi urobim aj poviem ze mam strach nech ma pozrú oni

miskamicha
29. sep 2021

@adzy vsetko zaleži od kvality USG. Oslovila by som niekoho so spickovym USG. Nemyslim ze by pri hcg 2000 islo o mmt, skus ist na odber zajtra/pozajtra sama ako samoplatca a navstiv ineho lekara ešte, tzv.second opinion.

rk123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domka222
29. sep 2021

@adzy ja že napíšeš, že máš aspoň 150kg. Však vaginálne sono, tam mu nemá čo také zavadzať dnu. No žena ja ti neviem, už som počula, že niektorým sa to ťažšie pozerá, ale žeby nevidel maternicu

barus26
29. sep 2021

@adzy veď nech spraví sono zo spodu nie? Mne robili tak prvé sono. S tým vaha nemá nič. a 88 kg? tak to má veľa žien… Cez to rozhodne vidieť musí

bosorka2302
29. sep 2021

ja som mala cez 90 a videl. mozno si otehotnela neskor preto nevidi nic

dusankomoj
29. sep 2021

@adzy skús sa trošku na niečo posťažovať,aby ťa neposlali preč,že to robí gynekológ! A neber ohľad na doktora,ale na seba.

sense
29. sep 2021

Neviem teda akú máš výšku, a co ma lekár za sono ale teda ja som otehotnela s 83kg à vždy bolo všetko vidieť co bolo treba

simca06022011
29. sep 2021

no neviem.. ale teda ta vaha nie je taka, aby nieco nevidel... ja som mala vyssiu a videl vsetko na sone. Normalne zvnutra mi robil prve sono. Ale pristroj vela urobi, ja by som sa nestresovala, ak nemas problemy zdravotne, ak by si citila nejake potiaze, tak na urgente ta vysetria.
Otazne je ci nie je vhodne zmenit gynekologa, ktory ma modernejsie sono.. lebo to je dost podstatna vec, aby bolo vidno co treba, na kontrolach (a nie len v tehotenstve)

adzy
autor
29. sep 2021

@barus26 urobyl sono od spodu dva x aj z vrchu cez brucho

adzy
autor
29. sep 2021

@bosorka2302 hcg z dnešnych výsledkov bolo 2000 takže sedí to podľa toho na 5tt aj 4 dni

adzy
autor
29. sep 2021

@simca06022011 toje pravda porozprávam sa sním o možnosti odísť odneho

bosorka2302
29. sep 2021

podla mna si bola velmi zavcasu na kontrole ja osm sla v 6 tt a videl len vak

barus26
29. sep 2021

@bosorka2302 ale on jej povedal, že nevidí ani maternicu 😀😃🤣

bosorka2302
29. sep 2021

@barus26 ved citala som ale tak uz maternicu by mal najst aj student prveho semestra 🙂 potom tazko hladat plod ked maternicu nevidi 🙂

ailiba
29. sep 2021

@adzy je to ešte dosť skoro... Podľa mňa je lepšie ísť 7-8tt na kontrolu... Toto sa stáva v skorších štádiách. Keď ani nevedel nájsť maternicu, tak ťažko mohol vidieť plod....

luci_ba
29. sep 2021

@adzy ale ved v týchto skorých štádiách sa robí ultrazvuk zdola, vaginalne, myslim ze to nemá čo docinenia s tvojou vahou. (mimochodom nie si extremne obezna tak co rozpráva) A nevidel maternicu? to čo je za blba ... skus skočiť za inym, nájdi si nejakeho sukromnika napríklad

ajka0207
29. sep 2021

@adzy takto, v 6 tt. je normálne vidieť náznaky tehotenstva, gestacny vacok, ale na nekvalitnom sone to môže byť dosť neurčité. Čiže ak nevidel tehotenstvo, tak to stále je v rámci normy ok, ak nemáš bolesti, tak zbytočne hľadať iného doktora. To že ti dal kontrolu za tak dlho je čudné, ale starý doktori to tak robia dosť často. Ak však nevidel ani maternicu tak to je prúser, lebo tu najde na sone aj laik. S tvojou váhou to nemá súvis.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre