Vyššia hladina testosterónu v tehotenstve a jeho vplyv na nadanie a autizmus

15. sep 2023

Dobry den, trosku viac o tom citam, a nasla som clanok kde sa tym jedna doktorkA zaobera je to pravda? V clanku je pisane ze muz ktory mal v prenatalnom vyvoji vyssiu hladinu testosteronu ma dlhsi prstenik ako ukazovak.preukazalo sa u niekoho ze pocas tehotenstva mal vyssi testosteron a dieta bol autistom?

alison11
15. sep 2023

Zaujímavé,tak ja skúsenosť nemám len z testosterónom,mávam vyšší a estrogény nižšie aj počas tehotenstva som musela brať lieky z estrogénmi,robia sa mi cysty na vaječníkoch a rastú chlpy na brade a okolo bradaviek hrubšie na stehnách, autizmus nemajú synovia zato elektívny mutizmus starší a nadanie na opravovanie vecí od malička vyrába z ovládaných autíčok z motorčekov svetielka nabíjačky,učí sa to sám bez toho aby mu to niekto ukázal má 12rokov majstruje od 7rokov.Mladší má disgrafiu a dislexiu,nadanie zatiaľ nepozorujeme žiadne má 9rokov.A muž je tiež testosteronoví 🙂 zručný .A prstenník majú obaja chalani dlhší ako ukazovák ešte aj ja :D muž teraz nie je doma.

lija22
15. sep 2023

citala som o tejto teorii. Pokial ide teda o hladinu testosteronu u matky, ja potvrdzujem, ze pred tehotenstvom som mala vyssie hodnoty. Syn je PAS. Ale trosku to zamotam, je z dvojiciek a dievca je normo

autor
15. sep 2023

@alison11 dakujem pekne za nazor.. mne ziadne testy nerobili ani pred tehotenstvom ani b tehotenstve takze neviem ale mam urcite viac testosteronu kedze mam tak ako vy okolo bradaviek ma xhlpky a bohuzial aj na bruchu.
@lija22 dakujem kedze toto je skor zamerane na chlapcov aappn tak o tom doktorka pisala.a mozem sa opytat ties vqs trapi nadmerne ochlpenie alebo nieco ine co pani uvadza nad vami? Nemali ste gynekologicke problemy pripadne problem a.otehotnenim? Dakujem za odpoved

pininka1
15. sep 2023

Ja mam roky vyšší testosterón ale nemám ani jedno dieťa s PAS, osobne si ale myslím ze tam môže byť aj vplyv hormónov, ale to je len môj názor. Čítala som túto štúdiu, môže aj nemusí to byť jeden z dôvodov.

autor
15. sep 2023

@pininka1 a mozem sa opytat ake pohlavie su deti?

tatinka
15. sep 2023

Ahoj,moj muz ma prstenik a ukazovak rovnakej dlzky,starsi syn 5 rocny ma predbezne diagnozu vysoko funkcny autista,este ho caka znovu zdiagnostikovanie pred nastupom do skoly,mladsi syn 2 a pol rocny je v poriadku....ja mam prstenik dlhsi nez ukazovak a pocas tehu som brala vysoke davky horMonu na vkladanie na udrzanie tehotenstva, castokrat si kladiet orazku, ci to mohlo mat vplv na syna v zmysle autizmu,ale vsade som citala,ze predispoziciu na autizmus odovzdava skor muz,tak neviem...

pininka1
15. sep 2023

Ja mam dvoch chlapcov a jedno dievca

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre