Ahojte,som na začiatku tehotenstva,asi 6-7 týžden . Došlo mi nejak zle, busilo mi srdce a zmerala som si tlak. Bol 138/88, tep 88. Ležala som s druhou dcérkou na gauči takže žiadna námaha. Čím to je ? Treba to riešiť? Ďakujem
Dávaj si magnézium
@stanulienkat áno sedela som na gauči a zrazu mi došlo zle
@luccija magnezko si dávam každý deň magnerot 1-2 tablety
ahoj zalezi aj na tom aky mavas bezne tlak
ja mam nizky u mna je to co si namerala uz vysoky
sleduj si to a ked tak konzultuj s lekrom
ja som mala troska vysie hodnoty a bola to preklamsia + opuchy noh ale take ze do porodnice som sla v muzovych papuciach v aprily lebo nic som neobula
no mne to zacalo asi v 30 t a potom musel ist drobec von v 34 t sekciou
nechcem strasit ale tak sledovala by som to urcite
@adrianasmolko a môže sa to prejaviť takto skoro? Môj tlak zvykol byť nižší
Sleduj si ho pre istotu, a spomeň lekárovi. Môže to byt aj preeklampsia. Ja som to mala ku koncu tehotenstva, musela som na vyvolávačku.
Skôr si ho mala vyšší, lebo si sa zľakla, ale meraj si ho.Dolezity je ten spodny
to ti neviem povedat ale ak sa ti to zopakuje pytaj sa lekara
ja som mala cele tehu bez problemov ziadne nevolnosti nic normalne som chodila do prace a potom celkom z dna den to nejako prislo
@adrianasmolko ďakujem všetkým na poradni to poviem
Vysoký tlak je v tehotenstve veľmi, naozaj veľmi nebezpečný...určite si ho každý deň meraj a zapisuj a ak by bol stále taký, informuj lekára
@michala_1990 áno ale on nie je celý deň taký.ja len cítim to búšenie srdca a vtedy mi vyskočí
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Je to horná hranica normálneho tlaku, netreba to riešiť, ale občas si zmeraj tlak. Správne by si mala predtým 5 minút sedieť kľude.
Pi dostatok tekutín.