Potrebujem radu, ako zlepšiť tlak u doktora, lebo som tehu a stále mám u doktora 140,150, tlak ,som v strese,hoci viem že mi nič nebudú robiť iba merať tlak...dal mi aj tabletky na tlak,pričom mi veľmi znížia tlak až na 97,95,87 a tak úplne nízky na môj 120,80 ktorý mám doma stále..papierik som dávala z meraniami aj som vynechala tabletky lebo mi bolo až zle,som bola celá otapena z nich..A dnes som bola zas premerat zas 140tlak, že taký vysoký tlak nemôžem mať, že mám brať ráno a večer na tlak vysoký a štvrtok zas mám ísť premerat 😒 zas to bude katastrofa, a to som len 23tt
ja som lekarovi povedala, ze to mam takto a kazal mi zmerat si rano v klude a zapisoval mi ten, isto by som nebrala tabletky na tlak, ked s nim problem nemam
merala som si doma 5x denne ako mi kazal a ked som prisla v juli dopotena na poradnu v 35 stupnoch co boli vonku a nameral mi infarktovy tlak, tak som mu povedala ake som mala hodnoty doma a neriesil
ja rovnako ako @petamich Vysvetlila som gynekologovi, ze ja som z bielych plastov v strese a doma v klude mam uplne normalny tlak. Nakazali mi zapisovat si kazdy den tlak a doniest to potom na poradnu. Ale ked mi posledne tri tyzdne tehotenstva uz vyskocil tlak aj doma nad 140/90 tak som volala dr a tie posledne tri tyzdne brala lieky tlak.
@zuzkavladko ja presne tak isto, ked mi vyskocil nad 140/90 kazal mi dat tie posledne tyzdne magnezium a zmerat o 30 min. a ked by neklesol tak rychlo prist - nastastie nic take sa neudialo 🙂
Vola sa to syndrom bieleho plasta. Ja mam u lekara vzdy 140, doma v pohode ukazkovych 120. Meriam si,zapisujem a toto nosim na poradnu, Dr. to akceptuje. Urcite by som nesla do liekov, skus sa este objednat na interne.
ja som dnes mala u dr 150/121 pritom 2roky som u nej nebola, pravidelne športujem tak aj po behu/šprinte alebo fitku alebo počas si meriam tlak najmä kvôli tepu alebo námatkovo cez deň a vždy mám v norme 😂 ale vysoký tlak u dr. mám už od detstva kvôli zlým skúsenostiam a určite ja osobne by som nebrala lieky na tlak keď viem, že doma mám priemerne okolo 117-123/78-82.
no len niekde aj meraju tlak zle.. ja som tiez mala takyto zazitk, ze som dobehla do amb a hned mi merali tlak, aj ked hovorim, ze teraz som sem doletela... a uz mi chceli lieky na tlak davat. Ak si tlak sledujes a mas ho v poriadku a nemas ine problemy, tak to povedz lekarovi, ak ta neposluchne a ide si svoje tak je divny a ja by som tie lieky nebrala. Ked chce, nech ta posle na interne a tam ta riadne vysetria. Ja som bola, musela som sa uvolnit, oddychnut, sadnut, vystriet nohy ruky a o par minut mi merala tlak.. a nikdy nevyskocil nijak.
Ja mám doma.nizky až sa mi točí hlava a u lekára mám aj 145 horný. Tiež som v 23tt. Nič mi nato doteraz nepovedali ale keď to máš fakt len tam a doma dobre (a máš doma aj dobrý tlakomer lebo nie každý je spoľahlivý) tak by som lieky určite nebrala. Veď aj lekár musí brať ohľad nato ak to máš z nemocničného prostredia zvýšené
syn má tento istý problém... deň pred obhajobou dizertačnej práce mu lekárka merala cca 150 - horný tlak.... keďže to mal vstupnú prehl. kvôli nástupu do práce - odmietla mu podpísať papier a ešte mu aj vynadala že načo študuje keď na to nemá.... takže podľa všetkého pôjde asi kvôli tlaku na invalidný... 🙄
@deti95060810 to je čo za doktorka preboha.... 🙄🙄🙄
rozumiem ti, ja mam tiez syndrom bieleho plasta. v poslednom case chodim dost po doktoroch a uz som si zvykla aj na odber krvi, ktory mi predtym sposoboval stres niekolko tyzdnov vopred. a aj tak som mala teraz v piatok u endokrinologicky 197/104. merali mi dvakrat pre istotu. pritom som sa citila uvolnena. odvtedy ma to stresuje, ze ci ozaj mam nejaky vysoky tlak, tak uz aj doma som zacala mavat 135/90, pricom doteraz som mavala pod 120/80
Psychika robi vela..tiez mam kludovy tlak nizky, aj 120/50, ale na poradnach som mala vzdy taky blok, ze mi niekedy vyskocil aj na 150/100..nastastie pochopili, ked som si merala tlak doma a porovnali sme ho.. Mne pomohlo pomodlit sa predtym..
ja mam presne to iste, syndrom bieleho plasta, ale teda lieky na tlak by som nebrala nakolko doma mam tlak v poriadku, gynekolog ma poslal na Holter tlaku na 24hod., kde sa to potvrdilo a mam pokoj🙂
@deti95060810 To je neuveritelne, jak doktori hodnotia..ist na invalidny??? Ja by som si to nenechala. Preco mu radsej nedala holter alebo nepovedala nech si potom zmeria tlak doma v klude?? Vsetkym ludom v strese aj mladym vyskakuje tlak...aj vysoky..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ten tlak zvykne byt u lekara vyssi zo stresu z prostredia🤔