Vyšší tlak u doktora

6. sep 2021

Potrebujem radu, ako zlepšiť tlak u doktora, lebo som tehu a stále mám u doktora 140,150, tlak ,som v strese,hoci viem že mi nič nebudú robiť iba merať tlak...dal mi aj tabletky na tlak,pričom mi veľmi znížia tlak až na 97,95,87 a tak úplne nízky na môj 120,80 ktorý mám doma stále..papierik som dávala z meraniami aj som vynechala tabletky lebo mi bolo až zle,som bola celá otapena z nich..A dnes som bola zas premerat zas 140tlak, že taký vysoký tlak nemôžem mať, že mám brať ráno a večer na tlak vysoký a štvrtok zas mám ísť premerat 😒 zas to bude katastrofa, a to som len 23tt

77daniela77
6. sep 2021

Ten tlak zvykne byt u lekara vyssi zo stresu z prostredia🤔

petamich
6. sep 2021

ja som lekarovi povedala, ze to mam takto a kazal mi zmerat si rano v klude a zapisoval mi ten, isto by som nebrala tabletky na tlak, ked s nim problem nemam

merala som si doma 5x denne ako mi kazal a ked som prisla v juli dopotena na poradnu v 35 stupnoch co boli vonku a nameral mi infarktovy tlak, tak som mu povedala ake som mala hodnoty doma a neriesil

zuzkavladko
6. sep 2021

ja rovnako ako @petamich Vysvetlila som gynekologovi, ze ja som z bielych plastov v strese a doma v klude mam uplne normalny tlak. Nakazali mi zapisovat si kazdy den tlak a doniest to potom na poradnu. Ale ked mi posledne tri tyzdne tehotenstva uz vyskocil tlak aj doma nad 140/90 tak som volala dr a tie posledne tri tyzdne brala lieky tlak.

petamich
6. sep 2021

@zuzkavladko ja presne tak isto, ked mi vyskocil nad 140/90 kazal mi dat tie posledne tyzdne magnezium a zmerat o 30 min. a ked by neklesol tak rychlo prist - nastastie nic take sa neudialo 🙂

dmk_1
6. sep 2021

Vola sa to syndrom bieleho plasta. Ja mam u lekara vzdy 140, doma v pohode ukazkovych 120. Meriam si,zapisujem a toto nosim na poradnu, Dr. to akceptuje. Urcite by som nesla do liekov, skus sa este objednat na interne.

gdpr
6. sep 2021

ja som dnes mala u dr 150/121 pritom 2roky som u nej nebola, pravidelne športujem tak aj po behu/šprinte alebo fitku alebo počas si meriam tlak najmä kvôli tepu alebo námatkovo cez deň a vždy mám v norme 😂 ale vysoký tlak u dr. mám už od detstva kvôli zlým skúsenostiam a určite ja osobne by som nebrala lieky na tlak keď viem, že doma mám priemerne okolo 117-123/78-82.

simca06022011
6. sep 2021

no len niekde aj meraju tlak zle.. ja som tiez mala takyto zazitk, ze som dobehla do amb a hned mi merali tlak, aj ked hovorim, ze teraz som sem doletela... a uz mi chceli lieky na tlak davat. Ak si tlak sledujes a mas ho v poriadku a nemas ine problemy, tak to povedz lekarovi, ak ta neposluchne a ide si svoje tak je divny a ja by som tie lieky nebrala. Ked chce, nech ta posle na interne a tam ta riadne vysetria. Ja som bola, musela som sa uvolnit, oddychnut, sadnut, vystriet nohy ruky a o par minut mi merala tlak.. a nikdy nevyskocil nijak.

klip0
6. sep 2021

Ja mám doma.nizky až sa mi točí hlava a u lekára mám aj 145 horný. Tiež som v 23tt. Nič mi nato doteraz nepovedali ale keď to máš fakt len tam a doma dobre (a máš doma aj dobrý tlakomer lebo nie každý je spoľahlivý) tak by som lieky určite nebrala. Veď aj lekár musí brať ohľad nato ak to máš z nemocničného prostredia zvýšené

deti95060810
6. sep 2021

syn má tento istý problém... deň pred obhajobou dizertačnej práce mu lekárka merala cca 150 - horný tlak.... keďže to mal vstupnú prehl. kvôli nástupu do práce - odmietla mu podpísať papier a ešte mu aj vynadala že načo študuje keď na to nemá.... takže podľa všetkého pôjde asi kvôli tlaku na invalidný... 🙄

klip0
6. sep 2021

@deti95060810 to je čo za doktorka preboha.... 🙄🙄🙄

janetinka27
7. sep 2021

rozumiem ti, ja mam tiez syndrom bieleho plasta. v poslednom case chodim dost po doktoroch a uz som si zvykla aj na odber krvi, ktory mi predtym sposoboval stres niekolko tyzdnov vopred. a aj tak som mala teraz v piatok u endokrinologicky 197/104. merali mi dvakrat pre istotu. pritom som sa citila uvolnena. odvtedy ma to stresuje, ze ci ozaj mam nejaky vysoky tlak, tak uz aj doma som zacala mavat 135/90, pricom doteraz som mavala pod 120/80

katarina092
7. sep 2021

Psychika robi vela..tiez mam kludovy tlak nizky, aj 120/50, ale na poradnach som mala vzdy taky blok, ze mi niekedy vyskocil aj na 150/100..nastastie pochopili, ked som si merala tlak doma a porovnali sme ho.. Mne pomohlo pomodlit sa predtym..

diana152
14. sep 2021

ja mam presne to iste, syndrom bieleho plasta, ale teda lieky na tlak by som nebrala nakolko doma mam tlak v poriadku, gynekolog ma poslal na Holter tlaku na 24hod., kde sa to potvrdilo a mam pokoj🙂

katarina092
15. sep 2021

@deti95060810 To je neuveritelne, jak doktori hodnotia..ist na invalidny??? Ja by som si to nenechala. Preco mu radsej nedala holter alebo nepovedala nech si potom zmeria tlak doma v klude?? Vsetkym ludom v strese aj mladym vyskakuje tlak...aj vysoky..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre