Ahojte. Som v 9tt. Vysoký tlak som mala aj pred tým, keďže som po transplantacii obličky, a beriem imunosupresíva. Lekár mi kázal merať si tlak. Kontrolu mam 16.3. aj s odbermi. Dnes som si namerala aj 145/90, a to užívam aj lieky. Mali ste aj vy niečo podobne v prvom trimestri? Je mi už druhý mesiac strašne. Nechutestvo, únava, málo jedla , ale z toho to asi nebude .Ďakujem za odpovede.
@zahrajzlato Myslim, ze sa tu pytaju aj vacsie hluposti. Netreba mat na vsetko odpoved.
@3petka ja som mala 8x dopegyt a jeden agen. Mňa prijali s tlakom 217/130, gyn chceli robiť sekciu hned ale keďže bol malý v poriadku tak nechali rozhodnutie nakoniec na internistovi, ten rozhodol že pockame a skúsime zraziť tlak. Aj sa im to podarilo a kým som tam ležala tak tlak ako tak lepší. Rodila som nakoniec 37+6tt takze už fajn týždeň ale to sol mala znova vysoký tlak a už aj všetky výsledky z krvi aj z mocu úplne naprd takže isiel malý hneď von. Ja som mala to stastie, že malý mal dobre ozvy takže nemusel isr v 33tt von. No narodil sa maličký, takže zjavne prietoky boli dlhšie zle aj keď dr tvrdili, že sú ok..
@3petka nie nechceli ma vôbec pustiť domov aj napriek tomu že tlak už bol dobry a aj výsledky z krvi a mocu… Ja som musela podpísať reverz (to bol piatok) leno som mala doma jeden a pol ročnú a v pondelok manžel nastupoval do nemocnice na operáciu takže s nou nemal kto byt. Potom som bola dva týždne doma a znova som skončila v nemocnici, pár dni som tam ležala a potom spravili cisársky .
@barus26 kolko mal, ked sa narodil? Lebo ja som nemala vobec s tlakom problem a prve dieta sa narodilo v 41tt. a malo 2810g, druhe 3050g. Tretie - tam boli problemy s tlakom a musel ist von skor, vyvolavali, ale uz 39tt., 3100g a stvrte v 38tt. 2900g. Ten tlak mi haproval uz ale od polky tehotenstva, ale magnezium stacilo. Az ku koncu 6x Dopegyt a ked uz som bola v ukoncenom 38tt., tlak na poradni 150/100, aj na Dopegyte, tak bplo rozhodnute, ze radsej uz von. Ale nemala som ani bielkoviny v moci, ani opuchy...🤔. Placenta vraj bola ok. Dcerka bola pred porodom spava, ja si myslim, ze z Dopegytu, ale nechceli nic podcenit. No a po porode tlak 185/125, tak mi dali este Amlopin. Mala ma 2 mesiace a stale ho beriem. No ale ja mam problem s dolnym tlakom skor.
@kika541996 ako ste dopadli
@zzzzza Rodila som v 35tt ale to kvôli Prednisonu. Tlak som už mala potom viac manej v norme.
@zzzzza Už má rok. Ma 10.5kg. Chodí , štvornožkuje, blaboce jedna radosť, vie hocičo napodobniť , ukázať. 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kika541996 mala som cele tehotenstvo taký tlak aj napriek maximálnej dávke dopegytu plus som brala ešte agen. Ale spodný sa celkom držal, len ten vrchný lietal do výšin.. pri druhom tehu sa mi zázračne tlak upravil a pekne sa držal až do 33 kedy ale že strašne vystrelil.