Vysoký tlak v 9. mesiaci

ada_12315
2. jún 2023

Dobrý deň, je to normálne že bežné mam nízky tlak a ako náhle niečo urobím stačí ze sa 4x zohnem klaknem alebo niečo a tlak mi vyskočí na 205/112 a do 10 minút ho mam znova 100/70 ako vždy a pri tom vysokom tlaku mi nie je ani zle l. Tlak som si merala len preto lebo mi kázala gynekológicka ho merať 3-4x do dňa

lorin29
2. jún 2023

@ada_12315 a na gynekológii bol aký tlak... Pretože bežne sa tlak nemeria v tehotenstve pokiaľ nie je dôvod

ada_12315
autor
2. jún 2023

@lorin29 tam mam vždy 130/70 okolo toho vždy
Meriam si preto lebo som bola pred 3 týždňami na pozorovanie bolo mi zle tlak na hrudi a ťažko sa mi dýchalo ale tlak som mala stsle v poriadku, preto mi kázala merať si každý deň

lulu0123
2. jún 2023

Vysoky tlak moze byt nebezpecny.Treba to sledovat a ked to pretrvava riesit.Ja som brala lieky na tlak a nakoniec mi aj vyvolavali porod o par dni skor kvoli vysokemu tlaku.Tlak moze vyskocit hocikedy pocas tehotenstva, aj ked bol doteraz ukazkovy

lorin29
2. jún 2023

@ada_12315 pýtam sa preto lebo tak vysoký tlak je veľmi nebezpečný.. Ja som užívala lieky na tlak... Treba si to odsledovať ak to bude stále takto tak to treba riešiť

ada_12315
autor
2. jún 2023

@lulu0123 len po tom co som vlastne sa niekoľko krát zohla postavila som mala vysoký inak ho mam klasika nízky ako stále zatiaľ mi od rána na taký vysoký ne vybehol, ale nebolo mi ani zle ani nič

ada_12315
autor
2. jún 2023

@lorin29 no ak by sa to opakovalo a mala by som viac krát taky vysoký určite zavolám na pohotovosť alebo tam aj zájdem
Ďakujem

nevenka
2. jún 2023

Hlavne, tlak sa meria najlepsie po 5 minutach sedenia v klude. Ale ak mas taketo desne vykyvy, to nie je dobre pre plod.
Bielkoviny, opuchy nie su?
Ono 205 tlak, to este zijes?
Mne po porode vybehol tlak na 185/135, a to mi muz volal zachranku, to bol tlak v klude a na liekoch.
Na poradni v 38tt. v nemocnici v klude tlak 150/110, v ten den mi uz aj porod vyvolavali. Nahle vystupenie tlaku moze priskrtit privod kysliku a zivin k babu a moze byt zle. Preto je dolezite ten tlak merat.
No a este otazka, ako vies, ze v tom pohybe mas taky tlak? To si sadnes a merias potom, ci ako? Ci to mas na zapastie nejaky tlakomer?

ada_12315
autor
2. jún 2023

@nevenka bolo to len také spontánne ze som zmerala tlak presne po tom co som niečo robila, zohla sa postavila lebo som položila dcerinu sedačku na tlakomer tak to bolo tske reku zameriam si tlak však si ho mam merať a tsky vyskočil
Tiež si vravím ze ci žijem ale fakt nič mi nebolo ani zle ani sa mi ne točilo v hlave ani na odpadnutie proste nechápem ako mohol tsky tlak vyskočiť z toho ze som niečo robila
Som 39 týždeň tehotenstva a dieťatko normálne pohyby celý deň ako stale
Opuchy nôh mam

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre