Aky tlak ste mali v 38tyzdni?ja som mala vcera tych140/104 a strasne ma bolela hlava potom preslo dnes mam tych 127/97 je to normalne robilo vam to komplikacie pri porode?
Ja som v tomto týždni ako si ty už bola po pôrode práve kvôli vysokému tlaku, rodila som cisárskym.Ale ja som jó mávala aj o dosť vyšší ako ty...bielkovinu v moči som nemala.Nič som v súvislosti s tlakom nepociťovala,zvýšil sa mi cca v 34.tt.Všetko nakoniec dopadlo v poriadku a po cca 2 týždňoch od pôrodu sa mi tlak vrátil do normálu.Treba to sledovať ale tak ty si už kvázi v termíne,držím palce 🙂
A to koli tlaku ti robili cisar kolko si mavala
Mna s takýmto tlakom hospitalizovali a o dva dni vyvolali pôrod, keďže sa tlak nemenil ani po nasadení liekov a začala má bolieť hlava. Po pôrode sa naspäť stabilizoval do normálnu. Bola som 38+3tt.
Moze ist o preeklamsiu, preto je potrebne este skontrolovat bielkoviny v moci. Si opuchnuta? Cim skor kontaktuj svojho lekara.
Ja by aom radšej šla na pohotovosť.
Ries to s dr co.najskor. Ja som mavala vyspky tlak cca. od 35.tt a tiez len na vecer a do rana klesol vzdy. A aj tak som dostala Dopegyt na tlak a nakoniec som v 38.tt musela kvoli tlaku ist vecer na pohotovost a este v tu noc som mala akutnu sekciu, kedze aj napriek liekom sa mi tlak zvysoval, na salu som isla so 165/110. Ale ty mas ten spodny tiez dost vysoky, takze rychlo sa porad s dr, kludne aj pohotovost
@katharines bielkovinu v moci som mala vzdy negat. ani opuchy som nemala, a aj tak mi pisali do papierov preeklamsiu
@poxinka tak áno,kvôli tlaku som mala indikovaný cisársky, tlak dosť skákal,najvyšší som mala tuším 160/110.Mne Dopegyt nič nepomáhal.Po pôrode my potom ešte počas celej hospitalizácie kontrolovali moč kvôli bielkovine ale tie som mala negatívne.A ešte ruky som mala opuchbuté,nohy ani...ale bola som rada že som to vlastne vytiahla až dovtedy.
@miricici no ku koncu uz ani mne dopegyt vobec nezaberal
Nemeria ti sestricka v poradni tlak? Ci to vyskocilo len teraz? Urcite sa sleduj, daj magnezium, a ak bude vysoky...cize spodny nad 90 - vraj uz nie je ok, sla by som k dr.
tiez som mala vysoky tlak cele tehotenstvo, brala som dopegyt, bola som sledovana. Porod bol prirodzeny a prebehol v poriadku, Akurat mi dali vyvolavacku kvoli tlaku, aby sa to urychlilo..... Mala si problem s vyssim tlakom aj pred tehotenstvom?
sa cudujem ze si nesla na pohotovost... mne bolo povedane...merat tlat a ak spodny stupne nad 100 (cele tehu som mala 140/90 nebrala som lieky) treba do nemocnice... na konci 36tt som si namerala 3x za sebou 150/110 tak sme sli... chcalabohu... na pohotovosti namerali 175/122 a uz ma brali na porodnicu... babo malo vysoke uz hranicne ozvy srdiecka... kedze hned zabral dopegyt a ozvy sa znormalizovali nebol akutny porod ale uz ma domov nepustili. 37tt+4 bol cisarsky (planovany kvoli zdrav.probl.)
Ja som v 37 tt mala vysoky tlak, bielkovinu v moci a aj som opuchla. Nechali si ma v nemocnici najprv na pozorovanie, snazili sa zrazit tlak, ale aj tak museli robit sekciu. Vysoky tlak je velmi nebezpecny pre dieta, lebo rychlo mozu klesat ozvy plodu, takze urcite to treba urychlene riesit.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To sa treba opýtať lekára. Vysoký tlak nie je sranda, hlavne ten spodný za lomitkom.