Ahojte , chcem sa z vami podeliť o tento môj problém,som momentálne v 34 tt ,v stredu večer mi z ničoho nič vyskočil tlak na 190 niečo a dolný 113 pulz 133 ,bolela ma hlava a pychalo má pri srdci pri nádychu,sama som sa zľakla cele tehotenstvo som problém z tlakom vôbec nemala , manžel má hneď odviezol do nemocnice hneď ma nechali na príjme mala som 3 dní kanilu v ruke kvôli infúzii plus mi dávali 2 tablety od tlaku jednu od pulzu a injekcie do ramena na riedenie krvy, a od včera antibiotiká kvôli nejakej infekcii v moči ,tie tablety beriem tak že je tam odstup 2-3 hod ,beriem ich ten tlak tam stále je ale už je nižšii a lepší po pravde bojím sa hlavne o malú či jej tie tabletky ,myslím to množstvo nemôže uškodiť....Máte z tým nejaké skúsenosti alebo rady budem vďačná 🙂
Viac by jej uskodil ten vysoky tlak a infekcia ako lieky. V nemocnici vedia co mozu a co nemozu. Predpokladam ze v infuzke mas aj magnezium, to dieta chrani. A uz si takmer v cielovej rovinke, dieta je takmer vyvinute takze uz je tam malinko co by sa mohlo pokazit.
@simonaluk tabletky urcite neuskodia, doktori vedia, co robia. Ale vysoky tlak ohrozuje dieta, a to naozaj na zivote. Pre vysoky tlak sa moze prestat vyzivovat dieta. Mne stupal tlak v 36 tt., po ukoncenom 38 tt. vyvolavali porod. Pre istotu. Mala som ale len 150/100, nie viac, brala som 2x denne Dopegyt. Nakoniec vsetko dobre dopadlo, ale lieky na tlak beriem stale a pridruzila sa mi aj hypertyreoza. To je uz ina kapitola.
@nevenka.... A mala si normálny pôrod alebo cisársky? Lebo vraj pri vyššom tlaku robia len cisársky
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simonaluk ja som tiež tak okolo 35tt brala antibiotika lebo mi vyrezavali niečo na prste a dr že antibioka že v takto vyssom štádiu môžem už. A od tlaku tom dostala okolo 36tt. Žiaden vplyv na babo to nemalo.