Vysoký tlak v 34. týždni

zuzana_88
31. jan 2015

Ahojte,sme v 34 týždni a posledné dni mi stúpol tlak. Včera ráno mi v poradni namerali 150/110, pichli magnezium ale po hodine sa mi znížil iba na 135/100. Lekárka mi predpísala Dopegyt, zatiaľ moc nezaberá...Už dlhšie beriem denne 6 tabliet magnézia. Aké máte skúsenosti, znížil sa Vám tlak hneď po liekoch alebo nič nezaberalo ?

karkulka111
31. jan 2015

@zuzana_88 ja som brala dopegyt s magneziom posledny mesiac a pol a tlak bol hore dole kedy ako som sa nemohla namahat lebo tlak bol hore iba v klude a bolo ok ale na konci posledne dva tyzne to som mala tlak 160/110 a to mi srdce buchalo jak dive zbesile a to som uz lezala na gynekologii a vydrzala som az do porodu a samozrejme som isla na cisarsky lebo mam uzku panvu a som si nevedela ani predstavit rodit normalne pri takom tlaku a babatko bolo velke ... ale nic sa nebojte to musite byt v klude a bude tlak dobry ziadne prace a nic ved o chvilu to budete mat za sebou a nic nestoji za to aby ste sa niekde ponahlali pre koncom tehotenstva tak drzim palce tie tabletky neskodia plodu co som sa pytala kazdy den ci skodia... 😎

origalaxis
31. jan 2015

@zuzana_88 ja som bola takto od 32 tt v nemocnici, kde sa vyborne starali. Dostala som viac ako je maxim. davka liekov a trochu zaberali, potiahli sme to az do 37+7, ked mi spravili cisarsky, pretoze tlak stupal do velkych vysok a babatko uz nebolo vyzivovane. Ten tlak sa ku koncu zvykne zvysovat. Narodila sa mi zdrava Saska, sice malicka, ale to k preeklampsii patri, mala 44 cm a 2360g. Urcite to nepodcen a ked ta poslu do nemocnice, chod, lebo je to nebezpecne. Tam vedia, co maju robit, ciel je zive a zdrave babatko. Je to choroba svina. Si uz v dobrom tyzdni, bude to dobre. Inak dopegyt zabera slabucko, liecba sa da doplnit aj inymi liekmi, ale to uz musis byt hospitalizovana. Keby nieco, pytaj sa ma.

e640
31. jan 2015

ahoj, moja skúsenosť, mala so vyšší tlak v 8 mesiaci, zvyšoval sa, jasné vždy u lekára ešte viac. Keďže som bola prvorodička staršia tak ma odporučovali do nemocnice. Nechcela som ísť, čo som aj podpísala. Ja som sa cítila dobre. Malý sa narodil 4 dni po termíne /bol velký/ a prirodzenou cestou, všetko bolo o.k.

zaneta08
31. jan 2015

Ja som tiez v 32.tyzdni skoncila na tyzden v nemocnici s tlakom 210/110. Nasadili liecbu, 4 dopegyty a 8 magnezia, potom som doma cele dni lezala, rodila som cisarskym 38+4dni, maly bol zadockom. Narodil sa mensi, 2160 g a 48 cm, ku koncu uz nedostaval tolko vyzivy, vraj kvoli obtocenej pupocnej snure. Tlak treba sledovat, u mna sa to postupne zvysovalo az potom to uz bolo vazne, lekarka sedela pri mne celu noc kym mi klesol a potom nasadili liecbu🙂 drzim palce, staci vydrzat uz len par tyzdnov. Inak mna po tej hospitalizacii internista posielal v 33 tyzdni na okamzite ukoncenie tehotenstva. Dohodla som sa s gynekologom, zvysil mi lieky, lezala som a vydrzali sme 🙂

zuzana_88
autor
5. feb 2015

Ahojte,ďakujem všetkým za príspevky. Žiaľ, nám sa vydržať nepodarilo, verdikt hellp syndróm,takže maličký sa narodil s nevyvinutymi pľúcami...

zabkapn
5. feb 2015

@zuzana_88 drzim palceky myslime na vas ☹

timi1012
5. feb 2015

Ahojte pripojím sa do diskusie, tiež za chvíľku rodím a riešim dilemu či vôbec budem môcť rodiť prirodzene, chodila som do poradne k dr zo zoznamom (dátum plus tlak) smiešne je že doma bol tlak vždy ideálny, v momente keď mi ho merali v poradni vyskočil aj do 170... Beriem 4-5x denne magnézium..... tie čo ste rodili maminky mali ste vysoký tlak a aj tak dovolení prirodzený pôrod? Ďakujem.... (manžel sa bojí že mi skolabuje srdce.... ja verím že také niečo sa nestane, a dr povie čo je možné a čo nie)

karabashka
6. feb 2021

Bacha na ten dopegyt, v tehu ok ale potom je to hrozne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre