Vysoký tlak v 21. týždni

linaa
26. okt 2022

Ahojky .
Momentálne som v 21tt začala som mať problém s tlakom zo začiatku som mala od 140/79 do 152/78 doktor mi predpísal dopegyt a mám ho začať užívať keď sa to bude opakovať viac krát .
Neskôr sa mi tlak po pár dňoch znížil a už pár dní od 120/85 do 139/88 ale začal sa mi aj veľmi znižovať čo som predtým nemala .raz som mala 105/74 a 112/74.
Moja otázka je môže sa dopegyt užívať pri vysokom a zároveň nízkom tlaku?nemôže to ublížiť bábätku?
Ďakujem pekný deň

paulinkaa2
26. okt 2022

@linaa ahoj ja som ho užívala v poslednom mesiaci na vysoký tlak. Určite nie na nízky. Ved ti klesne ešte viac.
Ale merala som si ho pravidelne a podla toho užívala. Keď som mala v norme tak som tabletku nejedla

linaa
autor
26. okt 2022

@paulinkaa2 ďakujem takže radšej neuzivat?pár krát som mala nízky t 88 a 90 inak mám takýto vyšší som mala najviac tých 152 ale to len raz 🙂ale vraj sa berie do úvahy ten nízky aby nebol vyšší tak neviem u, som stoho sprostá 🙂 užívam magnerot 3x2 lebo mám aj tetaniu tak snáď to bude stačiť 🙂nechcem zbytočne hlúposti užívať čo mi skôr uškodia 🤷

nevenka
27. okt 2022

@linaa toto podla mna nie je este ziadny vysoky tlak. Toto kardiolog ani neriesi u mna. V predoslom tehotenstve som to mala od 35 tt., ale tlaky aj doma v klude 150/100, ten spodny je takto uplne zle, ale Ty ho mas v poriadku a ten systolicky, ten bezi aj zo stresu hore, v pohybe moze byt. Tak myslim, ked nieco doma robim, zadycham sa kus a idem zmerat, tak aj 135 mam a spodny 88, potom sa to upravi, ked dlhsie sedim. Tlak sa ma merat v pokoji, po cca 5 min. sedenia, byt v klude.
Jednorazovo mi vyskocil pred 2 tyzdnami na 150/110, doma bol nizsi, ja uz u doktora v kuse stres z tohto. No ale ukludnilo sa to a kardiolog mi zatial nic nedal na to. Len sledovat a ked by to bol dlhodobejsi stav, mam prist a predpise mi Dopegyt. Ale ja mam problem aj s hypertyreozou, chodim na endokrinologiu, tak aj z toho sa mne moze zdvihnut.
Tebe by mozno stacilo brat magnezium, ale dostatocnu davku, pokial nemas bielkoviny v moci a opuchy. Toto je dalsia vec, co treba sledovat.
Ja beriem od Gym Beam Magnesium Chelated, 3 kapsuly denne, je to takmer 300 mg CISTEHO HORCIKA DENNE. Toto si treba ustriehnut.

Teraz som v 29tt.,

7lenka11
27. okt 2022

máš vyšetrenia na riziko preeklampsie? po 20tt sa rozvíja preeklampsia a vysoký tlak je jeden z hlavným príznakov.. nestraším ťa, len by som sa na to doktora opýtala.. mňa testovali na preeklampsiu v 14. týždni a vyšlo mi zvýšené riziko

lorin29
27. okt 2022

@linaa mala si 24 hodinový holter?.... Treba spraviť hlavne toto... Je tam strašne veľa meraní a podla toho sa určí ci dopegyt potrebuješ alebo nie... Neradila by som sa tu moc s niekym ci lieky užívať alebo nie a hlavne keď si tehotná... Mne takto lietal tlak že raz vyšší raz nižší.. Dal mi holter a nakoniec som užívala dopegyt pol tbl ráno... Vieš tu ti môže niekto povedať ze to neuzivaj a môžeš si uškodiť keďže vyšší tlak sa musí riešiť.
Zvyčajne sa dáva dopegyt keď sú hodnoty nad 140/90

kiki68
27. okt 2022

@linaa no ja by som s tymto isla na interne, proste internista by to mal vidiet a mozno kardiolog. Tiez asi vysetrit riziko preeklampsie, pripadne niektore hodnoty v krvi zamerane na to ( mne to robili viac krat) . Ten tlak mas veru divoky.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre