Ahojte, som 14+6 a dnes som bola na kontrole a mam vysoky spodny tlak 116/97. Mali ste to niektora? Musim si zapisovat hodnoty 3x denne ak budu 3x opakujuce sa nad 95 pojdem na interne kde mi nasadia lieky.
@mima172 odkedy si mala ty?? A ake mas este priznaky.
Mna niekedy boli hlava a mam busenie srdca. Ake opatrenia si robila alebo robis este pre to??dakujem za odpoved..
@marhulka2022 napíšem ti spravu.
@marhulka2022 maly rozdiel medzi spodnym a vrchnym tlakom skor nazancuje nespravnu hodnotu. nemusi to byt tvoja chyba,a le skor chyba na strane tlakomera.
maly rozdiel medzi spodnym a vrchnym tlakom a vyskytuje skor pri zavaznych stavoch.
ak meras digi tlakomerom, tak tie jednoducho nie su presne. nech mas akykolvek tlakomer, ci je,a lebo nie je nakalibrovany.
pri merani tlaku je dobre dodrziavat urcite zasady, tym sa minimalizuju nepresnosti, ale neodstrania.
co je zaujimave, ze tiieto digi pristroje robia taku vec, ze kym je tlak ok tak pristroj da vcelku realistcku hodnotu( pripadne toto robi aj saturacia na oxymetri )
no ak sa hodnota zacina odchylovat od normalu, tak uz to nemusi domerat spravne.
mame napr 3 oxymetre rvonakej znacky, v rpvnakom obdobi kupene.
mama bola chora, na dvoch saturka okolo 85% ( plus minus ), na tom poslednom okolo 88% a v labaku 92%. u dr v nemocke 94%, u dr na plucnom 91%, u svojej dr 91-93%.
samozrejme u tych dr to uz bolo merane v inom case,a le doma sa jej to stale drzi rovnako, no evidentne nizsie, ako jej realna hodnota.
dokonca mala 2 oxy naraz an prstoch, pre porovnanie a na jednom teda 84%, na druhom 89%. no pulzy na oboch rovnake.
ja som mala na oboch rovnake ja pulzy,a j saturku.
samozrejme neico pdoobne je aj s digi teplomermi.
cize nezufaj., meraj podla pravidiel - predtym bud aspon 10 min v klude, ale tlakomer si priprav predtym. v klude znamena, ze sa nesmies ani postavit preto,a yb si si vzala tlakomer - co je casta chyba. ludia vobec neberu do uvahy, ze aj toto je namaha.
meraj 3x.
inak v praci niekedy nameram take nerealne hodnoty, no ked meranie zopakujem, posledna hodnota je uplne ok a o polovicu nizsia. pristroje amme pravidelne kalibrovane. mame novy tlakomer, no v porovnani so starmy mera dost divne. viaceri ludia maju velmi podobne hodnpty, ktore su vyssie. podla mna to je nerealne. cize novy a mera zle. stary kalibrovany pritom odmera inak a rodzielne hodnoty u jednotlivych ludi.
@majamat dakujem, za vysvetlenie podrobne.
Tak mi aj sestricka hovorila, ze 10 min v klude sediet a potom merat.
Len mna boli aj hlava v poslednej dobe mam dychavicnost a busenie srdca..
Mala a mala som lieky. S nimi sa to drzalo okolo 130/140
@kiki68 tiez od tak skoreho tt??
@marhulka2022 ono tazko povedat, aky je realny tlak. kludne mozes mat vyssi, len tie tlakomery naozaj meraju niekedy nanic.
u nas si niektori dr nechali ten klasicky tlakomer.
no priznaky ktore popisujes dokazu sposobovatj hormony, pripadne ako ti funguje stitna zlaza?
a bolest hlavy je bezna aj pri dobrom tlaku. ak ta predtym aj nebolievala, to este neznamena, ze nikdy nezacne. teraz tvoje telo prechadza zmenou.
inak skus magnezko. je fajn aj v tehu, mne uvolnuje trosku aj bolest hlavy. mozno ti pomoze.
@majamat picham clexan 0.4 od hemat a od endokrinologa na eutyrox 37.5..vsetko maju pod kontrolou. Som teh po 11 rokoch snazenia po ivf 7 transfer..dlha cesta pred nami, hrozne sa bojim..najviac na svete si prajem porodit zdrave dieta.
@marhulka2022 fuha, no tak to mas toho dost a lieky na stitku si zacala brat kedy?
@majamat 14 dni povklade hned ako mi bolo tehotenstvo potvrddne krvou..
@marhulka2022 ci by to nebolo dobre skontrolovat. v tehu sa o zvykne menit a teda ty si mala kontrolu este v obdobi, ked sa tehu len rozbiehalo
@majamat vtedy mi nasadzali lieky, konteolu som mala min tyzden, chodim pravidelne na kontroly..
@marhulka2022 ako ste dopadli
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@marhulka2022 Ja, no až oveľa neskôr. Poctivo meraj, keby niečo, nasadia ti pravdepodobne Dopegyt. Držím palce, neboj všetko bude dobré 🙂